Czvetkovics

Regisztráció: 2017-11-03 08:53:17

Hozzászólások száma: 396

Utolsó hozzászólás: 2020-05-04 08:32


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 2
Népszerűség: 1

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-01-10 20:36-ig (2 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Setalj el máshová anyazni
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-01-22 20:06-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 04. 08:32
"Azt viszont megismétlem, higy a kibocsátót nem érdekli, hogy ki miért veszi meg, semmit nem veszít egy aukcióval."
Azt hittem, hogy ezt az aukciót már megbeszéltük. De még egyszer leírom másképp. Ha aukcióról lett volna szó, valószínűleg nem is hallottatok volna rólam, írogattam volna ide semmit, de 0,5%-os kötvényről szól a dolog, nem aukcióról. Ha te azt gondolhatod, a hivatalos kommunikáció ellenére, hogy az nyíilván nem igaz (0,5% vs. aukció), akkor szerintem én is megkérdőjelezhetem a termék életképességét a fix alacsony kamat miatt.
.
Továbbá azt is leírtam, lényegét tekintve, hogy a hitelfelvevőnek ez csak előnyökkel járna egy ilyen kondiciókkal rendelkező termék. Úgy hogy, leírhatod még egy párszor azt, amivel nem vitatkozok, de mi ezzel a célod.
.
De mindegy is, befejeztem a fórumozást megint 1-2 évre, további jó szórakozást mindenkinek, viszlát!
u.i.: mivel nem szoktam klónozni magam, most sem fogok ehhez folyamodni :)
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 04. 08:14
Ha visszanézed, hogy miket írtam, megtalálod részletesen.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 22:58

Ha amellett kardoskodsz, hogy megveszik, akkor azért meg is indokolhatnád. Én nyilvánvalóan nagyon hülye vagyok, de ha szoktam valamit állítani, azt értheztően igyekszem megindokolni. A te indoklásod nem érthető, pedig a közgazdasághoz nem érzem magamat hülyének.
.
De egyébként nem kell agódni, rövidesen eltűnök erről a játszótérről megint egy-két évre.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 22:50
Miért kár, hogy így érzem, te hol látod ennek hátrányát?
Továbbá segíts légyszi,  akkor most ez a két ember seggfej, vagy nagy formátumú? Hogy kell ezt érteni? Az biztos, hogy nem szerették, ha öket tényekkel szembesítették, vagy az ellentmondásos faszságaikat cáfolták logikusan. Még olyan is volt, hopgy az egyik visszamenőleg kitörölt egy csomó hozzászólásomat, majd még azt is letagadta. Annyira szánalmas volt, hogy majnem sítrtam  a röhögéstől.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 22:02
Nem látom a példát, de azért áruld el: te vennél ilyen kondisiókkal kötvényt?
.
Illetve, mondj már valamilyen érvet, ami amellet szól, hogy valaki meg fogja venni ezt a kötvényt a deklarált kondiciókkal!
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 21:57
Erre írtam, hogy érzékelem a jelenlétüket. Lehet, hogy zsedi vagyok, basszus?
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 21:55
Ha ők nem kicsi formátumok, akkor én eléggé tájékozatlan vagyok. Velem szembenezektől az emberektől az esetek 99%-ban, amikor elfogytak az érvek - ez szinte azonnal bekövetkezett - átcsapott személyeskedésbe a vita, és ott vége is lett.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 17:31
Van amiben hasonlóan gondolkodunk: "Amit soha nem kell visszafizetni, azt senki sem jegyzi le."
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 17:00
Én nem vagyok egy kimondott Soros-fan, de amit írsz, attól egy fekete öves konteós megynyalná mind a 10 ujját.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 14:54
Korábban kb. két éve fórumozgattam itt, míg be nem sokaltam. Volt egy -pny és egy _Bekre_Pal_ nevű felhasználó. Most nem látom őket, de még is érzem a jelenlétüket.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 14:47
Ezt sem értem, hogy miéárt nekem írod, de éppen válaszolhatok is rá.
A hitelfelvevő minden esetben egy szuverén, cselekvőképes személy, amiből az következik -többek között -, hogy ez a személy el tudja dönteni a hitelfelvételkor, hogy azok a kondiciók megfelelnek neki, vagy nem. Az egy borzasztó színvonal alatti, demagóg duma, hogy a "Soros-féle örök kötvény maga az adós rabszolgaság...". Ilyen alapon ezt minden államkötvényről el tudjuk mondani, de még sem szoktuk. Az pedig, hogy a jobboldali sajtó is ezt a hülyeséget szajkózza, nem teszi igazzá az állítást..
Ha ez a tervek szerint megvalósulna a kötvénykibocsátás (ezzel szkeptikus vagyok), az a hitelfelvevők szempontjából szinte csak előnnyel járna. Miért is? korábban már a #268-ban kifejtettem, itt van:
.
"Amit még érdemes tudni, az az, hogy a tagállamok túlnyomó többségének (ideértve Magyarotszágot is), főleg azoknak akik egy ilyen "olcsó" pénzre leginkább ráugranának a nomináli államadóssáda szigorúan, monotón nő. Ebből az is következeik, hogy nem nagyon valószínű, az hogy vissza akarnának  nettó módon fizetni a kötelezettségeiket, vagyis az eddigi tapasztalatok alapján nincs, és nem is valószínű, hogy a jövőben lesz olyan kényszer, hogy visszaakarjanak vásárolni kötvényt és nem tudnak kitől. De ha még elő is fordul ilyen eset, az államok adósság struktúrájában bőven van lejáró kötvény, amit visszafizethetnek. Ez a kötvény - legalábbis, amit eddig tudunk róla - a kötvénykibocsátóknak rendkívül előnyös lenne."
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 14:30
Figyelj, neked beragadt valami? Miért írogatsz nyilvánvaló hülyeségeket  sokadszorra?
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 10:06
Ha az ECB hitelez, az meg nem más mint pénznyomda, aminek konzekvenciái vannak. Pl. infláció. Az én kérdésem továbbra is az, hogy, ha van egy cél - amit egyébként még meg sem tudunk fogalmazni, mivel a járvány végét és annak negatív hatásait nem ismerjük még - akkor biztos hogy a pénzszórás a megfelelő eszköz a cél eléréséhez?
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 09:33
Ha aukció lesz, akkor miért beszél az EU bizottság elnöke (nem akárki) 0,5%-os kamatról.
Ha engem ez érdekel, mert szerintem releváns, hogy ki és miért veszi meg a kötvényeket hagy foglalkozzak már vele!
Most is vesznek kötvényeket negatív hozammal, még én is írtam, hogy előfordul, de annak mindig nyomos oka van. Talán egyedül Japánban üzemszerű, de ott is lehet tapintani az okot, ami a kultúrájukra vezethető vissza, nemzeti tudat, tradició, ilyesmi.
Karácsony és a főváros Idősotthonai 2020. 05. 03. 09:06

Nem tettem mást, mint megállapítottam, hogy az egész világon sajnos az a tendencia, hogy az idősotthonokban jelentőssen magasabb a halálozási arány, és pont emiatt tartózkodtam attól, hogy megálapítsam egy egyedi esetben (Pesti út), hogy ki a felelős.
A személyemre tett népszerűségi verseny  megjegyzést pedig nem tudom értelmezni.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 03. 08:29

Miért gondolod, hogy csak akkor van értelme egy kötvénykibocsátásának, ha annak felhasználási feltételeit egységesen korlátozzák?
Mivel a hozamot te is alacsonynak ítéled, így tőleg is megkérdezem, hogy mi fogja rávenni a piaci szereplőket, hogy megvegyék ezt a kötvényt, ami a piacon elérhető kötvényekhez képest sokkal kedvezőtlenebb? Te vennél ilyen papírt? Mert én biztos, hogy nem.
Karácsony és a főváros Idősotthonai 2020. 05. 02. 21:36
Sajnos lemaradt az idézetből az a szó, hogy leginkább. De látom az érvek el is fogytak, jött a személyeskedés. További jó szórakozást!
Karácsony és a főváros Idősotthonai 2020. 05. 02. 21:21
Aha, ezt szépen összefoglaltad, ezek után nem is kell ellenzéki lapszemlével bibelődnöm, valószínűleg minden benne is volt. . Mondtam, hogy nem leszek népszerű az állápontommal sajnálom, hogy hozzászóltam.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 02. 19:11
Nincs bajom vele. Leírtam a felvetésemet a #260-ban.
Soros-hálozat botrányai világszerte 2020. 05. 02. 19:07
Ha már az olaszokat említed, ők lesznek a következő látványosság, ami a állampapírpiacot illeti. Azt gonolom, hogy előbb-utóbb ennek a "déli" pénzügyi mentalitásnak valamilyen módon - itt az eurozóna kereteit értem - véget kelle vetni.

friss hírek További hírek