A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Nyár van, az alig fürdőruhát hagyjuk 16-20 fokban, inkább olvad a málna a számban :) Mai meccsre felkészülve begyűjtöttem a kézilabdányi pöffeteget (ilyen korán még nem volt), kirántottam az ujtelekbokri reszelt parenyicasajtos bundában, mellé Hajrá magyarok tejfölös, kapros ubi-pari saláta. Desszert málnás piskóta vaniliakrémmel. Mind elfogyott.
Nem érdekel különösebben a dolog, és el is képzelhető a havi milliós profit, bár így nehezen. Csak a kisróka felé csapott nyalintás volt furcsa és ahogyan reagált rá.
Ha nekem címeztek volna egy ilyen levelet én biztosan fenntartással fogadtam volna azt. Nem az összeg, hanem a hogyan miatt.
Itt, a falunkban (nem Bugac :) ) van néhány gólyafészek, azokat szoktam figyelni.
Tavaly és az előző években pedig a webkamerás gólyafészkeket.
A hálón az idén már csak a MAVIR ragadozó madár fészkét szoktam néha nézni.
:)
....Hhhááát, egyszerűen nem térek magamhoz!
Jól megvezetett engem, becsapott alaposan.
Az írásaiból csak úgy sugárzott a mindenkit lealázó, macsó életvitel stílusa. Erre kiderül, hogy valójában egy evéskényszeres, gyermeklélek van a rendezetlen szófosások mögött.
Igen, valóban úgy van ahogyan mondod. Nehéz élete lehet neki, mert egészen másnak akar látszódni, mint aki valójában, s e miatt teli van kisebbségi komplexussal, ebből jön az észosztási kényszer,.. stb...
Habár voltak apró jelek. Sokszor emlegetett "ovi" szófordulatot. A fizikai ezüst(jeit?) maci mellett fotózta. A saját személyét többnek/fontosabbnak mutató fogalmazást már nem is említem...
ÁÁáá, hagyjuk! Helyükre kerültek a dolgok!
A töltött gombához a töltelék igazi jó bugaci birkatúróból készült körözött lett, kellemesen fűszerezve köménymaggal, vereshagymával, csípős paprikával. Hozzá nem rizs, hanem vajon pirított petrezselymes újkrumpli készült.
A bodza szorbet most elmaradt.
:)
Mondjátok már, hogy nem igaz!!!!
Egy világ omlik össze bennem, ha valóban ez az ovispocok porhüvely rejti kisróka szellemét!!
Én tisztára egy 45-50-es, markáns, macsót képzeltem el. Aki ha felveszi a neoprént, akkor valóban versenyre kelhet egy cápával, aki az ezüstös talicskáját el is tudja tolni, aki birokra kel egy kenguruval... ... de ez?! Basssszki, kakasnyalókát a kezébe!!!
Tudtam, hogy a piac mindenre képes, de ilyen nagy aljasságra nem számítottam a Sorstól!!
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!