A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Szia FX
A gépházas hozzászólásokat olvasva elég sivatagos lehetett a dizájn kezdés )
Szerdán beszéltem emeralddal útközben hazafelé, nem vesztek el a hangjából a csilingelők :)
Szia diki!
Képzeld, valamelyik totyikban ma láttam emerald hsz-ét, de nem tudtam ráírni, mert még új volt nekem ez a cucc
Az elmúlt kb fél évben hívtam őt többször, névnapján emailban köszöntöttem őt, itt a pf fórumban is többször kerestem - semmi. Eltűnt, mint az aranyóra... :(
Hogy tetszik Neked ez az új dizájnos balhé?
Hhhááát... 2016 vége ezt is elhozta... hogy ez a nagyon komoly totyik, az "édes-savanyú" egy rendkívül illusztris és speki/befszakmai(?) környezetben hivatkozási alap legyen! :))
>>Van, aki szerint már sok infót adott magáról. Sztem még annál is többet. Hiszen ott volt a fórumtalin, amit Emerald szervezett (tavaly? tavalyelőtt?). tehát személyesen is ismerjük egymást, ezért én fenntartással fogadom, hogy ő csinálná itt ezt a balhét.
DE, lehet hogy én az átlagnál naívabb vok.
>>Vannak, akik a 2:15 pontosságát kétségbe vonják. Azoknak ott van a sárkány oldal. link
>>Van aki szerint a félmarathon és a BÁ nem teljesítmény. Nem tom, nekem az!
DE, lehet, hogy én az átlagnál petyhüdtebb vok. :(
Ha már így előrekerültünk, kaja: az ilyenkor megszokott zöldséges lencseleves füstölt csülökkel, és malacsült, tört krumplival és párolt káposztával.
Én egy ideje már nem szilveszteri bulizom. Néhány éve az a szokásom, hogy jan 1-én 00: 01-kor a tárgy évi számlatörténeteimet elmentem. Így a dátum/időbélyegzővel gondolva az adóbevallás APEH/MNB/AKÁRMI ellenőrzésre is.
Pedig ott van a célban, a Platán strandon a platánfa sor. Gyönyörű, öreg fák. Egy részét le szokták keríteni VIP parkolónak, de még így is van vagy 100 autónak hely a kellemes árnyékban. Persze időben kell menni.
Kösz, meglesz a siker. Átfürdöm magamat! Mert én nem vok olyan gyors, mint búvárróka, akiről mint kiderült, igazából egy jól lakott, napközis. Hááát, persze én sem vok egy gyufaszál, sportos termet, de nem is hencegek a vizes tudásommal. Miket is mondott? Valami úszóbajnok volt... ...meg sok-sok méter mélyen, a búvárok között csak ő tudta megmondani a paradicsomról, hogy az micsoda... ... meg egy embert kimentett az óceánból sok-sok 100 méterről... ... meg a sharkokkal úszás... Szóval én ilyeneket nem tudok, csak úgy csapkodom a vizet, ...meg a trédet is. :)
Tegnap hó/fél év vége, +72,1%-os vok.
Talán túl vok a kezdeti nehézségeken. 6 év tanulás után és másfél év után ismét profitos az 5 éves számlám. Pedig gömbölyűróka szerint már régen el kellett volna égnie mindenemnek. :)
Olvastam a Sárkány falon, hogy nagy a felháborodás a 8k rajtpénz miatt. ...mindig az a fránya péz...
Szevasz von tgy!
Emlékszel még Oldvin (vagy valami ilyesmi) bácsira? Aki a teraszon tolta befelé a hatalmas cézár salátákat.... és akinek a titkon magyar pincére truckot tudott venni (a tetjén húsz lámpával) az öreg észosztásából.
...nnna, szóval, bugaci létem ellenére ma én is kiültem a balatonvilágosi Tópart Hotel teraszára, a pincér (aki szintén magyar volt - de nem titkolta) hozta a hatalmas cézár salátákat és a szeszmentes koktélokat. A fogyasztás közben, az egyedülálló balatoni panorámában gyönyörködve, azokra a szegény elszakadt honfitársaimra gondoltam, akik az ilyen gondtalan pillanatok átéléséért a Globus másik oldalára voltak kénytelenek szaladni.
Azt hiszem eljött az idő, hogy sűrűbben teraszozzak...
:)
Miután kutya meleg van egy kis gyümölcssaláta behűtve, fagyi bekészítve a tetejére, jön a meccs, egy kis hűtés lehet kellesz :)
Addig egy kis in memoriam: link
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!