Új ATH: 760-on, és 750-en sem zárt még. 🍾🥂 A forgalom is kiemelkedő volt. . A DH-nál pillanatnyilag a Forest Hill és a befektetési ingatlnok értékesítése fogja húzni az eredményt. Ezzel párhuzamosan figyelni kell, hogy a core tevékenységek, hogyan állnak talpra, mivel a Forest Hill lakások egyszer el fognak fogyni. . Nyilván, rövid távon az osztalék leesése miatt, esésre lehet számítani, de ha ekkora az érdeklődés, nem kizárt, hogy a régi, "lecsorgós" éveknek vége és 600 körül stabilizálódik az árfolyam. Én inkább arra számítok, hogy egyelőre az intézményi érdeklődés is lankad és le fog csorogni az árfolyam. Ha jók lesznek a negyedéves jelentések, akkor mini ralik fogják tartkítani a lecsorgást. Érdemes még bekalkulálni, hogy a jegybanki kamat csökkenni fog és ilyen 15% körüli hozamot nehéz lesz majd találni. A DH-ban nagy valószínűséggel van egy 100+-os oztalék jövőre, de ez majd akkor lesz biztos, ha a közgyűlés rábólint. Nem várom 500 alá (ahogy korábban sem vártam 🙂), és azt sem várom, hogy ez a felfokozott vételi nyomás megmarad az osztalékvágás után is ... (De bármi megtörténhet.)
Ha egészen akkurátusan nézzük, akkor 415ft-os zárás után lett belengetve az osztalék, másnap 471-en nyitott..! Mint látjuk ma az utolsó napon 750-en zárt. Brutális! Kérdés hogy most mi következik...?
Az osztalék hírére felugrott 500 fölé, de a következő napokban bőven lehetett 500 alatt is vásárolni. Amit akkoriban vettem ezen a héten jórészt bevallom kiszórtam (csak azt bánom, hogy akkor nem váltottam át az összes Masterplastot DH-ra, csak egy részét), a maradékomat szeretettel megőrzöm és veszek hozzá majd a várható lecsorgásban. Részemről maximálisan meg vagyok elégedve ezzel a céggel.
A 200 millió soknak tűnik. Ha 100 fölé megy már az is nagyon szép forgalom lenne. Amilyen erő van ma a papírban, lehet hogy meglesz a 780, de nem nagyon hiszek benne.
DUNAHOUSE részvény