Ha nem 698-ról vágják az osztalékot hanem pl. 750-ről, akkor minden ok. Nem lesz ez már 500 ez esetben. De azért lélekben a gyengébb idegzetű sporttársaknak fel kell készülni egy negatív scenario-ra is.
Csak én érzem úgy, hogy ennél erősebben kéne rákanyarodnunk az oszti előtti napokra? Még így is 14%-os az oszti hozam.. vajon oszti után, pénteken mennyit fog zuhanni? A bif sorsára jutunk?
Köszönöm a válaszod! Nem is ilyenekre gondoltam, ezeket tudom. Hanem, hogy esetleg Duna House részvényre más szabály vonatkozik mert más jellegű papír és valami extrát vonnak vagy ilyesmi. Valaki mondott valami ködöset. De akkor seemi nincs. Úgy fizetik ki teljes osztalékot mint máshol!
1.) BÉT-en kereskedett cégek osztaléka után nem kell szochót fizetni, az SZJA-t (15%) meg automatikusan levonják. (Ami a NAV-os adóbevallás tervezetben láthatsz is.) 1a.) TBSZ-en pláne nem kell szochót fizetni a BÉT-es osztalékok után, sőt 15% SZJA-t sem vonják le. (Speciális eset , ha nem várod meg a lejáratot, azaz az 5 évet, de ezt most hagyjuk.) 2.) Az új ('23 május 31-es) adószabályok szochós része nem vonatkozik a részvényekre és az osztalékukra sem. 3.) A Duna House osztalékára is az előbb említett 2 pont igaz. .
DUNAHOUSE részvény