Topiknyitó: Portfolio 2017. 06. 02. 18:01

Döbbenetes különbség van egy német és egy magyar Opel-dolgozó bére között  

Ugrás a cikkhez
Egy nagyon érdekes táblázatra bukkantunk, amelyet Ferdinand Dudenhöffer, a Duisburg-Essen Egyetem professzora készített. A táblázatból többek között kiderül, hogy hatalmas különbségek vannak az Opel egyes gyáraiban a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gambadoro 2017. 06. 04. 14:34
Előzmény: törölt hozzászólás
rendben akkor Németország, amit rommá bombáztak ott, mi a helyzet de mindegy is, szerinted nem, szerinted igen a végén mindig oda fogunk jutni, hogy ahol a 100 forintos termék értékének 80 százalékát előállítják, ott van a pénz, és ott fogják megfizetni a melóst ez tény mutass egyetlen más társadalmat (kivéve az olaj, de az teljesen más) segítségképpen ott van finnország, ami a mélyalkoholizmusból a technológiai iparral robbantott egy évtized alatt értéket teremtettek, helyben hozzáadott óriási értékkel vitatod?
Törölt felhasználó 2017. 06. 04. 14:29
Törölt hozzászólás
Phylaxa 2017. 06. 04. 14:03
Előzmény: #77  gambadoro
Na látod itt válaszoltál magadnak. Van egy pár brand és neked ez a hozzáadott érték. Ennek ellenére a maradék 90% mindennapos nem brand dolgokban is, más országokban is tisztességes fizetések vannak. Tehát baromira nem a hozzáadott érték számít az élet 90%-ában a jövedelmek kiszámításánál. :)
gambadoro 2017. 06. 04. 13:52
patrióta ezért tizedét keresi egy profitorientált rendszerben ezt te sem gondolod komolyan a gyógyszergyáros szerint azért gyártat nagyrészt otthon mert megbízik a magasan képzett munkaerőben, a gazdaságban, a szabályozókban, biztonságban van, és nyilván, svájci gyártson svájcban IS eladni pedig azért tud drágán termelt árut mert svájci az a termék maga az ország egy brand ahogy németország is vagy divatban olaszország ez a hozzáadott érték
gambadoro 2017. 06. 04. 13:49
én meg azt gondolom, hogy azért lettek gazdagabbak mert nem ajtót csavartak fel egy karosszériára de nyilván másképpen látjuk a világot india egyébként rettenetes példa, egyrészt a kasztrendszer miatt, másrészt mert rengeteg elképesztően gazdag ember él ott, végül egy teljesen más, nem európai (nyugati) gazdasági rendszerben működnek
Törölt felhasználó 2017. 06. 04. 13:24
Törölt hozzászólás
gambadoro 2017. 06. 04. 12:42
értem akkor meséld el, miért gyártanak bármit svájcban? úgy is gazdagok egyébként nekem ezt a példát konkrétan egy svájci gyógyszergyár vezető alkalmazottja mondta, amikor megkérdeztem, miért nem gyártanak magyarországon
Törölt felhasználó 2017. 06. 04. 12:26
Törölt hozzászólás
gambadoro 2017. 06. 04. 11:45
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
pontosan azért magas a svájci bér mert óriási a hozzáadott érték meg kellene nézni, milyen szektorokban extra erősek gyógyszer precíziós gépek robotika pl. nem gumit gyártanak ja ezek a gyárak otthon vannak
gambadoro 2017. 06. 04. 11:43
Előzmény: #65  Cipolla22
azért mert te nem értesz valamit, attól még nem zavaros hát, most egészen összetörtem fogalmad sincs a világ dolgairól az kiderült, várjad nyugodtan a jólétet :))))))
Törölt felhasználó 2017. 06. 04. 11:28
Törölt hozzászólás
buyandhold 2017. 06. 04. 09:23
Előzmény: #2  zotlan
2 dologrol van szo: 1.: a bér nem csak a munka hatekonysagatol fugg. Hiaba vagyok hatekony a kapaval, a vesrenytars meg nem hatekony a kombanjal, akkor is o nyert. Gepesites, infastuktura, processzek, stb. Ez szamitanak. A munka hatekonysaga a legkevesbe. Sajnos olyan lemaradasunk van, amit nem tudunk behozni. Es a fidesz is stadionokra kolti a penzt, ahelyett, hogy ezen valtoztatna. 2. Lehet csak ugy bert emelni, de semmi ertelme. Az sima forint leertekel lenne. Hiaba keresnenk tobb forintot, ugyanannyi erteket allitanank elo. Az ara is felennek. Tobbet keresunk, tobbet koltunk. A veszelye az inflacios spiral, amibe belerokkan az orszag...
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 06. 04. 09:00
Előzmény: #67  Törölt felhasználó
Hát egyébként ja.
Törölt felhasználó 2017. 06. 04. 08:17
Én azt tapasztalom 49 év alatt, hogy a hatékonyságnak nem sok köze van a bérekhez. Ahogy itt elhangzott egy svájci példa a magas hozzáadott értékről az ott hibás, hogy a svájci nem magas hozzáadott értéket előállító alkalmazott az nem kaphat azért magas bért, mert az országában mások kitermelik azt, hiszen a fizetés nem az államtól van.A pénztáros példa meg azért nem jó, mert az amerikai pénztáros hiába gyors, ha a vásárló a pin kódján gondolkodik vagy éppen az autójába megy ki a pénztártól a bankkártyájáért, de akár a telefonbeszélgetését is befejezi fizetés előtt.Személyesen meg azt tapasztalom, hogy a bérem és a hatékonyságom között soha nem volt összefüggés és soha nem volt leírva a munkaszerződésemben , hogy a hatékonyságom, hogyan befolyásolja a béremet, illetve volt néha , de az aprópénz. A devizák árfolyama szerintem nagyobb hatással van a bérek erejéhez vagy éppen gyengeségéhez. Ha mondjuk a kkv-nek nincs elég pénze magasabb bérre, akkor a 200 Ft-os euro alkalmas lenne arra, hogy nem is kell több pénz és mégis több a fizetés. Persze egyből a nyugati bér is leesne ezzel otthonról nézve.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 06. 04. 00:42
Előzmény: #65  Cipolla22
Ne haragudj ha telefonon csak röviden írok. Mert persze az igen, mindig velem van. Közben azért zajlik az élet. Vannak olyan gondolatok azok között amiket írtam, amelyek alkalmasak a vitára, nem kell feltétlenül várnod.
Cipolla22 2017. 06. 04. 00:38
Előzmény: #45  gambadoro
@gambadoro: Ne haragudj, de ismét nem válaszoltál egy gondolatomra sem, nem jött semmilyen kifejtett érv, ellenérv a részedről, csak szórtál néhány kevésbé érthető, zavaros pontot. Így nehéz vitázni, nem látom értelmét a jövőben. @_Bekre_Pal_: értem, hogy hosszú lenne belemenned, ennek ellenére egész nap itt voltál. Majd ha lesz időd kifejthetnéd a gondolataidat. Nem azt írtam, hogy kínai mintára éljünk. De ha már itt van jó néhány összeszerelő üzem, akkor mi is lemásolhatnánk a technológiát és lehetne saját exporttermékünk. A mai Európában úgy látom az az ország sikeres, akinek van eladható terméke. Ha írtok néhány konstruktív érdemi vitát generáló hozzászólást, megoldási ötleteket amik előmozdíthatják az autóipari dolgozók bérét, akkor szívesen vitáznék még. Ha nem, akkor ne pazaroljuk egymás idejét.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 06. 04. 00:13
Előzmény: #63  gambadoro
Én is nagyon kapom, nem is tudok miatta aludni, ezért írok most is, látod? Na mindegy, majd valahogy túléljük
gambadoro 2017. 06. 03. 23:33
Előzmény: #61  gambadoro
tényleg nem érdekel ez a likeolás vagy mi, de erre ki a bánat nyomogat mínuszokat? mondjuk én még soha senkinél nem nyomtam semmit, de ez meglep
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 06. 03. 22:42
Előzmény: #61  gambadoro
Hát talán azért nem magyar szintű, de tényleg elképesztően nagy.
gambadoro 2017. 06. 03. 22:14
Előzmény: #59  Phylaxa
az olaszok rendkívül barátságos, a demokráciát értő emberek nem moszkoviták soha nem lépnek ki az euróból és az EU-ból sem milyen választás? az északi liga? vagy a félhülye grillo? a 5 stelle adta a római polgármestert, aki szinte azonnal korrupciós botrányba keveredett hehe a hülye a tetőn vette át a táska pénzt hamarabb jön vissza berlu mint grillo a hatalomba szerintem azzal együtt, hogy magyar szintű a korrupció

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek