Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nagyon szívesen, de
1, ne feledd, én még bőven amatőr vagyok. amiket leírtam, azok olyan esetek tanulságai, amikkel én is megszívtam, de azért jobban jársz, ha inkább profiktól kérsz tanácsot - vannak itt olyanok is, adott esetben sok évtizedes tőzsdei múlttal.
2, jobban jársz, ha a trenddel mész, első körben ne ellene akarj menni.
nézz meg engem: a gatyám ráment arra, hogy végig shortoltam egy long trendet, pedig csak annyit kellett volna tennem, hogy egy esés után beleveszek az sp-be longra, hátradőlök, és nézem, ahogy termeli a profitot.
erős trendnél pláne igaz ez. az a kis nyerő, amit esetleg el tudsz hozni, nincs arányban a kockázattal.
otp-ről lövésem nincs per pillanat, de nagyjából sávban mozog hosszú ideje- 3800 alatt vétel, 4800 fölött eladás.
daytrade szinten nem tudom, merre megy, de ha kint elromlik a hangulat - amire minden esély megvan - akkor nemigen felfelé indul el.
jó eséllyel megnézi a legutóbbi -asszem 3600- körüli mélypontot.
Pontosan ez történt tegnap nálam az olajjal. Az egy hónap alatt gyűjtögetett hasznot meg az aprót pár óra alatt vitte el.
Augusztusban a dax tette ugyanezt velem mikor 9700-ról longoltam 89xx-ig majd végre felment 9400 fölé. Állítottam rá sl-t majd egy leszúrással 800 usd-vel távozott. Azóta kerüljük egymást, en csak távolból nézegetem. Lehet az olaj is hasonló sorsra jut nálam.
most már egyre kevesebbet, ahogy fogy a lóvém.
CFD-ben valszeg sokat fogok majd, mert szeretek kereskedni - aztán ha az újdonság varázsa elmúlik, lesznek hosszabb pozijaim is.
a stratim csak a támaszon -ellenálláson alapulna, szoros stoppal - ha letöri a trendvonalat vagy vmi vízszintes támaszt, gyorsan kivágom, ha pattan, futtatom.
legyen az árfolyam támaszon-ellenálláson + legyen ott még valami: fibo szint, fontosabb mozgóátlag, túladott/vett RSI, előző napi csúcs-mélypont, stb.
türelmetlen típus lehetek ilyen szempontból, mert nem szeretem, ha sokáig tököl egy trade - derüljön ki minél hamarabb, bevált e az elképzelésem, és erre sztem a trendvonal illetve a vízszintes támasz-ellenállás a legegyszerűbb módszer.
Áh B+!!! Ugyanez volt tavasszal, pedig akkor 1M Ft-ot ajánlottam fel, de nem kellett neki. -680e-ben voltam, visszaadta a kis ge@i, és még megtoldotta 360 ezerrel. Akik akkor is itt voltak a fórumon, talán még emlékeznek rá. Az is DEFCON 2 volt. Most ez a 300 ezres ajánlat..., hát nem tudom. Talán megsajnál és elfogadja.
pedig ezzel vigyázz, mert a trenddel szemben higítgatott pozi egyenes út a csődhöz :)
lehet trend ellen is menni, én pl kifejezetten szeretek.
de be kell tartani pár szabályt:
1, csak új csúcson vagy új aljon, extrém túlvett-túladott szinten szabad pozit nyitni - ha csak addig megy fel/esik le, ameddig legutóbb, ott nem szabad.
2, ne várj trendfordulót. ha megvolt a visszateszt, mindenképp dobni kell a pozit, mert beragadsz.
ezek annál igazabbak, minél erősebb a trend, bár egy bizonyos erősségű trendben már tényleg nincs értelme szél ellen hugyozni. pl a májusi sp felmenetelben, vagy az eddigi eurusd esésben szinte nulla potenciál volt a trendellenes trédekben.
nyilván egy ilyen trédnek eleve is jóval kisebb a potenciálja, mint a trend irányába nyitottnak.
Pedig meg tudod csinálni ezt is, csak hozzá kell szoktatnod magad.
Keresel egy megfelelő szolgáltatót, és ott betartod a szabályokat. Bukókat zárod, nyerőket bővíted és futtatod.
Nem hinném, h van, aki ezt elsőre rutinosan csinálja, még Birger sem - írta is, h nem véletlen, hogy még egy szupertréder sem pattant elő csak úgy a semmiből.
Keresel egy megfelelő szolgáltatót, és ott betartod a szabályokat. Bukókat zárod, nyerőket bővíted és futtatod.
Nem hinném, h van, aki ezt elsőre rutinosan csinálja, még Birger sem - írta is, h nem véletlen, hogy még egy szupertréder sem pattant elő csak úgy a semmiből.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?