Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
2) ma ForcaG és Nella is azt írta, hogy tipikus korrekciós minta ez a cikk-cakk: link
3) ma reggel volt Zsiday a rádióban, akit itthon az egyik legjobb elemzőnek tartok (felvétele: link ) ő is azt mondta, hogy ez nem medve, mert az recesszióval jár párban, és az ma nincs USA-ban, ami tőkepiac 50%-a világban (egy másik, korábbi kérdésre is választ kapva ezzel). Most EU recesszió vagy sem, azt hagyjuk, DAX nagyrészt SP után megy, legalábbis nem erősödik, ha SP esik, legfeljebb erősebben esik, ahogy láttuk (ez valszeg azért, mert EU gazdaság rosszabb állapotban, plusz kitettsége az orosz piacnak és helyzetnek)
Akkor tehát ez lehet a régóta várt korrekció, amit vérmérséklettől függően 10% (9000-8900-ig) és 20% közé mondtak elemzők (8000).
Ráadásul mivel ott már járt 8900-on így az nem is lenne igazi korrekció (ezt már megcsinálta 10k-ról), és az elmúlt évek folyamatos emelkedését nézve mértéket tekintve is kevés, így szerintem az csak megálló lehet. SP-t 1800-ig várják hálaadásra amcsi elemzők ha 1900 elesik, az pedig DAX-nál is kb 8000.
Attól még nem lesz medvepiac egyébként, és nem is armageddon. Hosszútávú bika maradhat is akár, csak korrigálva.
Ami még ebből következőik, hogy medve mintát keresni is tévútra vihet - ahogy én se mertem már hosszabbra venni, mert fordulást vártam minden sarkon, de cikk-cakk recessziós esésben azt hiába. De ebben elliotosok biztos jobbat tudnak mondani.
És ebből következően szerintem bármi longot keresni 8900-ig sokba kerülhet. És még utána is kérdéses.
Igen Dax-ot tényleg most afölött érdemes, vagy 5 percesen beleadni trailingstoppal a letörésekbe.
Én gáz longban vagyok, de 5h-n is rémálom lenne, napi 4%-ot is képes csapkodni, mondjuk én hetesen tradelem, remélem kemény telük lesz New Yorban, mondjuk mostanra enyhébbet jósolnak a tavalyinál, majd meglátjuk.
hiába,itt még nincsenek vevők,majd csak egy erőteljes zöld napos gyertya után lehet longgal próbálkozni,kár találgatni az alját,nem ott fog fordulni,ahol a nagy többség várná
nem vagyok vak,látom a napos trendet,de lehetséges megállóknál lehet próbálkozni a longgal.miután letörte a szintet,persze utólag könnyű megmagyarázni,hogy ugye megmondtam,hogy shortot kell keresni. én is megmondtam 3 hete vasárnap,ebben nincs vita
azért ez a többnyire lecsorgós lejtmenet nem annyira egyértelmű menet közben,mint ma ránézve naposon
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?