Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Legfeljebb abban nem, hogy egyebkent nem csak a periferia orszagokat lehet nezni, hanem a 3 vezeto nemet ceget: Siemens, Daimer Benz, Deutsche Bank (nemet elektronika, nemet autoipar, nemet gazdasagi hitelezes),
szoval,
mindharom eppen leaszakitani keszul (vagy eooen megtette) a supportjat,
es keszul egy meg gyorsabb esesre.
DAx pedig aligha kepes tized szazalekoknal nagyobb flageket produkalni.
De, ettol joparan meg mindig a longgal probalkoznak. Csak rajta;-)
ha lesz dupla alj akkor szerintem jobban járnál ha ott zárod a shortot és feljebről vissza lépsz,a 370 szerintem tarthatja a Draghi beszédig,de az is lehet,hogy meglepetésre pont a hónap utolsó napján zúgatják be,habár erre sok esélyt nem látok.
több napra főleg hetekre inkább a forex alkalmas mint a sávozni szerető indexek.
lefele 9280-9240- 9035 de a hét második felében sok piacmozgató hír lehet,így szerintem ha bezúgatják jobban az inkább a következő hét lehet.
simán, de csak amíg tehetik.
Ami korlátozhatja ezt, az az infláció: ha az egyszer megindulna, akkor viszont sürgősen le kell állniuk. És ha ez a kettő hirtelen és váratlanul történik, az csúnya lehet. Majd. Egyszer.
Peter Schiff és Jim Rickards pont azt valószínűsíti, hogy rövidesen újraindítják a QE programot mert csak a QE tudja fenntartani a jelenlegi állapotot, a piac önműködő mechanizmusait teljesen kiiktatták a rendszerből. Abban szerintem teljesen igazuk van, hogy ezzel csak elodázzák a problémát és nagyobbra fújják a lufit. És az is kérdéses, hogy a dollárra milyen hatással lesz az új QE, ugyanis a kínaiak és az oroszok már eltávolodtak a dollártól, és más országok is fontolgatják, hogy más devizanemben fognak kereskedni. Ha pedig a világ nem lesz hajlandó az USA-nak hitelezni, akkor annyi pénzt nyomnak, amennyit akarnak, semmit nem érnek majd vele.
ezzel nagyon egyetértek.
nyilván nem azért költöttek évekig trillió dollárokat, hogy aztán egyik napról a másikra hagyják beesni.
és nekik is van pár chart-elemzőjük, nem hülyék, pontosan látják, hogy mi folyik - egy tompa sima korrekció persze benne lehet, de ha bármi zuhanás lenne, azonnal kiáll majd egész vezérkar, hogy akkor nyomtatunk még pénzt és még 3 évig nem emelünk kamatot.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?