Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
elolvastam 4-5 amcsi elemzést, összefoglalni se lehet igazán: láttam 2100-tól 1830-at az SP-re, hosszú távra (köv. 2 hónapra).
Rövidebben, erre a hétre fele felfelé mondja, mondjuk ott legalább van egyetértés, hogy nem valószínű 2000 fölött semmi. Másik fele 1940 körülre e héten.
ez talán egy kicsit érdekesebb, nem konkrét számokról szól, hanem trendet elemez, Russel 2000-et hasonlítja SP mozgással: link
Nem kell örökké emelkedés legyen csak próbálják az esést tompítani. Ez a dolguk. Ne feledd amerikában nagyon erős a vagyon hatás mivel a legtöbb embernek részvényekben és egyéb befektetésekben van a pénzük. Ha pedig azt érzik, hogy kevesebb lóvéjuk van (papíron) akkor nem fognak úgy költeni ami lassítja a gazdaságot.
Törölt felhasználó2014. 09. 29. 22:25
dax nagyon gyenge,nyitok is egy USD/JPY shortot ezért :)
Ezek bankoknál, brókerházaknál, wall-streeten edződött szakemberek, akik a legkomolyabb egyetemekről kerültek ki. Szerinted valóban elhiszik, hogy örökké emelkedni fognak a piacok és ez az egész QE program a végtelenségig fenntartható? Az, hogy nem nyilatkoznak egységesen, semmit nem jelent. A FED jegybankárai a 12 területi jegybank elnökei is egyben, természetes, hogy nem egységesen nyilatkoznak hiszen lehet, hogy mindegyik régióban más intézkedés lenne a kívánatos, mert pl. New York államban mondjuk gyorsabban emelkednek a lakásárak, mint pl. Texasban. A döntést közösen hozzák meg. Én pont azt tartom egészésesnek, ha nem ugyanazt fújják kórusban, mint a politikusok.
Ennyire hülyék lennének a jegybankárok? Azért ők sem gondolják komolyan, hogy örökké csak emelkedés lesz. Lehet ezt húzni, mint a rétestésztát, de a végtelenségig azért nem lehet önteni a pénzt. Ennyi erővel tényleg helikopterről lehetne szórni a zsét a nap 24 órájában.
Nem a wall street-i brókerek tesznek itt be a shortnak hanem Yellen. Amint esés van egyből kiállnak, hogy jajj jajj mégse úgy gondoltuk. Nagyon félnek attól, hogy beesnek a piacok a pénzcsap elzárása után. Pénteken meg ma is volt Yellen interjú, mindkettő után meg is indultak felfelé rendesen.
ez a nap katasztrófális volt és még vége sincs.
holnap szerintem 500 környéke,de nem akarom megtéveszteni a shortban érdekelteket,csak magánvélemény
ma is lehetett keresni azért longokkal is,de értelemszerűen a short volt az igazi
Tartsad csak szépen a délibábodat 9136-ig. Addig el ne dobd! Ha már egyszer 2 hétre vetted.
Úgy-úgy. A szerda különösen esős nap lesz, állítólag még ködszitálás is lesz. :)
Tartsad csak szépen a délibábodat 9136-ig. Addig el ne dobd! Ha már egyszer 2 hétre vetted.
Úgy-úgy. A szerda különösen esős nap lesz, állítólag még ködszitálás is lesz. :)
A Deutsche Bank szerint látunk mi még 2600-as SP-t is 2018-ban. A forecastjuk szintén 2000 feletti 2014-re. Én már nem hiszek senkinek, 2008-ban is etették a jó népet, de 2009-ben óta csak jó jósolnak...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?