Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nem tudom, hogy honnan jött az összehasonlítás de nem én hoztam elő először. Én azt írtam, hogy a teljes integráció nem életképes a kulturális különbségek miatt, és ez az EU-n is látszik. És a teljes integráció pontosan azért nem lehetséges amit Te is írsz, hogy nem lehet egyes országokat összehasonlítani bizonyos okok miatt. Más a környezet, kultúra, felfogás, erőforrások stb., még összehasonlítani sem érdemes őket, de összezárni egy klubba igen? Társadalmi és gazdasági szinten ki fognak ütközni a különbségek az országok között a közösségben, ami folyamatos ellenétet tart fenn a nemzetek között. A politikai szféra ezt az ellentétet palástolja el azzal, hogy a társadalmak feje fölött politikai alkukat kötnek, szembehelyezkedve a népakarattal és ebből lesz nagy probléma.
A közös pénzrendszer és gazdaságpolitika pedig teljesen kinyírja a növekedést a szegényebb országokban. Az, hogy a valutagyengítés nem lehetséges, egyes országok a lehetőségeiknél jóval lassabban tudnak kilábalni a krízisből.
A Dax-család negyedéves határidős instrumentumai 13:00-kor számolódnak el (futnak ki) az Eurexen. Lehet, hogy addig lesz még egy felrántás duplacsúcsba, de akár el is maradhat.
Az utóbbi években túl nagy feneket kezdtek keríteni a negyedéves hatizárásoknak, így mivel mindenki előre készül rá, általában már semmilyen jelentős mozgás nem szokott lenni az adott napokon... :)
nem néztem meg a charton pontosan hogy ment az sp, de sztem a lényeg átment.
mint látod, nem kell hozzá olyan hű de erős trend - a mostani pl már simán elég lenne.
de a lényeg nem is ez, hanem az, h ha elmész nyaralni,
1, sima stopot állítasz be pl 9600-as daxnál, 9550-re.
dax elmegy 9900-ra, stopod még mindig 9550-en van, azaz a nyereségből semmit nem biztosítottál.
ha most visszaesik 9550-ig, buktad az egész nyerőt.
2. követő stopot állítasz be, az eljön veled valameddig, aztán a visszahúzódásban kiütődik.
azt a "valameddig-et", ameddig eljött az árfolyam után, te grátisz, ajándékba kaptad.
ha a sima stop hibásodik meg, azt se fizetik ki :))
csak a követő annyival jobb, h adott esetben az 2-3% pluszban hibásodik majd meg, ütődik ki, stb.
én sem nagyon használnék ilyen stopot, mert szeretem figyelni a pozijaimat, de adott esetben hasznos lehet - pl ha tényleg nem érek rá figyelni, de van egy nagyon erős trend, így nem akarom lezárni sem a pozit.
ez szerintem nem így van,volt már rá saját példa,hogy a saxo jóváírta a keletkezett veszteséget-nem követő stop volt,de nem tudtam ott zárni,ahol eredetileg akartam és elfogadták
a követő stopnak - szerintem - az lenne a lényege, h akkor is a legtöbbet tudjam kihozni egy mozgásból, ha nem vagyok gépnél.
ha 1 hétig megy a pozi, és utána kiütődik, akkor is fogtam vele pár százalékot úgy, hogy én közben a strandon napozok.
ha mondjuk most hét elején elmentem volna nyaralni erre a hétre, 1980-on belongolom sp-t mondjuk bő 10 pont stoppal, annak a pozinak még most is futnia kéne, és 2-3% nyerőben lenne úgy, h rá se néztem hétfő óta.
az, h a brókercég mit machinál, az egy külön történet, de ez nem független a követőstop funkciójától.
hogy az alfánál trükköznek e, azt csak utána tudom majd megmondani, h élő számlám lesz náluk, per pill csak demó van.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?