Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
sp valahogy soha nem megy a dax után, max fordítva :)
olyan mint a kutyasétáltatás: néha úgy néz ki, mintha a kutya húzná az embert, de ettől függetlenül az útvonalat a gazdi határozza meg, nem a kutya, hiába van a kutya elöl.
németek akarják nemakarják valamivel kompenzálni kell az orosz felvevőpiac szankciok miatti kiesését , pont jóljönne nekik is egy qe benyögés , a pénznyomda lenne a legolcsóbb megoldás amellett hogy megmaradhatnak az eu szankciok Putyin felé
Törölt felhasználó2014. 09. 03. 16:44
most már valószínűleg ellaposodik,lesz 8 órás meg napos nyitó gyertya is long irányba daxnak.
azért sp500-at jól lehetett ma is shortolni,remélem holnap is lesz új csúcs :)
QE-ből szerintem se lesz semmi, egyetértek - németek egyértelműen nem akarják, nélkülük meg nincs ma döntés EU-ban.
Szerintem viszont már most az is van árazva, amit írsz, azaz hogy nem lesz komoly bejelentés.
Ebből viszont az következik szerintem, hogy akkor olyasmi se fog elhangzani, ami azonnal beejtené (mert azt meg nem fogja mondani, hogy minden szar és meneküljön, ki merre lát.. )
Visoznt pár felszúrás néhány félreértett, pozitívnak szánt üzenetre számítanék holnap délután.
És pénteken meg USA új ATH után elkezdhet komolyabban realizálni, és az lehúzza DAX-ot.
Amúgy kb ugyanaz a várakozás tehát, csak én péntekre várom az esés kezdetét, és inkább USA csúcs-korrigálás miatt, nem Draghi miatt.
Továbbá azt sem tartom valószínűnek, hogy a "hontalan" EU-s politikusok meg tudnának egyezni pénteken az Oroszo. elleni szankciók további szigorításáról. De ez csak egy sejtés, és lehet, hogy tévedek, bár én soha nem szoktam tévedni. Na jó, egyszer tévedtem el Pesterzsébeten, de akkor már sötét volt és picit részeg is voltam. Meg most megint, amikor azt hittem, délelőtt, hogy jó helyen lesz az a 623-as long nyitás, ezért most long csukás 636-on. :) Nehogy már elbízzam magam, szóval Kuss, hülye! :)
egyelőre beleszeretett a 9630-as fibbo-ba. már nem is kérdezem a millióbilliomosokat hogy innen merre fog menni és meddig mert úgysem mondanak semmit. de a stopjuk remélem már nullában :)))
Én fordítva gondolom. Draghitól most sem várok semmi komoly dolgot - ahogy eddig sem - mert ő egy "béna kacsa", meg az EU is, szóval a QE-ből valszeg nem lesz semmi. De a várakozások megelőzhetik a realitást, tehát addig long, a beszéd után jön a kiábrándulás. Ez csak egy sejtés.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?