Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"We monitor the big market players and figure out which way they're betting." Mondjuk én úgy tudtam, hogy a kisbefektetők kereskednek többnyire rossz irányba, lehet, hogy ez a nagyokra is igaz. Nézd meg 100 naposon, ott sem volt zöld idáig. Lehet, hogy akkor kezd mindenki hinni az emelkedésben, amikor esik?
Itt is meg lehet nézni, a kereskedők/szolgáltatók véleményét. link Előbbiek adják a dollárt, utóbbiak veszik.
A címkérdésre: igen, attól tartós egy trend, hogy ellenkező előjelű hangulat uralkodik - legalábbis a kontrariánus filozófia szerint. Sajnos anno 2009/10ben énis bekajáltam a W-alakú válsággal riogató firkászok meséit és lemaradtam a rally legintenzívebb részéről. Az idevágó kifejezések: "wall of worry" ill. "slope of hope"
A címkérdésre: bizony, attól jó és tartós egy trend, hogy a hangulat ellenkezik vele - legalábbis a kontrariánus filozófia szerint. Az idevágó kifejezések: "wall of worry" meg "slope of hope". Épp emiatt nem számítok most rögtön összeomlásra, az első incifinci beesésre a főcímek azonnal temették az egész világgazdaságot. Tartós short majd akkor jön el, ha 3-4%-os napi esésekre csak legyintenek, hogy áá, ez csak egy kis korrekció, majd kinövi. Aztán észrevétlenül elkezdenek egyre alacsonyabbak lenni azok a csúcsok.
Amúgy mára is van rossz hír, durván beestek a német megrendelések: link
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?