Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ezek nem elemzések, hanem spekulációk FUNDA alapon, amit itt messzemenőkig elkerülendőnek véltünk (Veled együtt jómagam is, és TA-t tartottuk előnyben) Eddig mindig TA alapon elemeztünk/kereskedtünk, ez Nálad eltűnt, és igaz h ott vannak a vonalak, de TA nincs mögötte!
Látom, h ilyen szájbarágósan kell írjam, de sajna másként nem érted, vagy nem akarod érteni!
Volt ez így pár napja is, h megkérdeztelek, csürted/tük csavartad/tuk, és a végén kiderült, h az állandó dax szintjeid miatt vannak ott a céljaid, ahol.... ne érts félre, nem mondom h nem jók azok a szintek, de.... ha semmit nem írsz, mondasz, tudatsz a nagyérdeművel, akkor szart sem ér!
PS: Nah... sasollak benneteket, remélem tudtam adni egy "kezdő lökést", ami elég lesz az induláshoz! Tudjátok, a "tanuló kudarca, az a tanár leégése", így közelítsétek meg!
Tényleg sziasztok!!
Törölt felhasználó2012. 09. 06. 22:31
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2012. 09. 06. 22:31
Előzmény:
törölt hozzászólás
Az rosszul jött ki, nem úgy akartam fogalmazni, ez igaz, nem volt fair, de elborult az agyam, tudom nem mentség, nem is mentegetőzöm.
Elborult az agyam, mikor Te mindenképp 7050-től esést vársz, igaz h ott van a vonalad, de mégis 7050-től Te mindenképp esést vártál, majd közben végig beírod a longjaid zárását (82-ig ha jól emléxem)... utána pedig belinkeled h "Hú.... 141 is teljesül", holott te előtte még beleláttál egy cca 100 pipet lefele! Na ez az, ami robbantott!!
Eelemzel,de olyan módokon, amire azt mondtad, h haggya a nép (média, hírek...stb, tudom, ki kell válogatni, de mégis)
Más.... Ma már feltettem. Ezt raktad ki reggel.
Kérdezlek én Téged, mi fordulhat elő (akár szélsőséges keretek között is) ami ezeken az "előrejelzéseken" kívül van?
Cicavízió ma és közeljövő
1. EKB-ig 7.004,7.015, (esetleg 7.050) ostroma, majd vissza 6.960 körülre...
2. EKB bejelentés és Draghi után "a befektetők csalódtak" média dumával körített esés
3. USA Finyúk kicsit beesnek
4/a. a mai napot nagy emelkedéssel zárja DAX és SP
5/a. visszateszt és további nagy emelkedések
4/b. a mai napot kisebb eséssel zárja DAX és SP
5/b. HA eséssel zártunk, 1-2 nap esegetés, majd fel jóval 7.000 fölé
------------------
Indoklás:
1. USA QE1 és QE2 lehet nem hozta rendbe a gazdaságot, de az indexeket azóta is rendületlenül tolja felfelé
2. USA két nagyobbacsak esése csak Görög és EU bajok miatt volt, amiket - eséseket - röhögve kihevert. Buffett is 2011 novemberében ajánlotta a potfóliók 100%-bani rv-ekbe való átsúlyozását.
3. USA évek óta könyörög EU-nak, h lépjen már QE-t
4. most úgy látszik nincs mese megteszik
5. kezd megint igazolódni, hogy "a tőzsde hosszútávon felfelé megy", nincs az a baj, ami után ne felfelé menne
6. Görögök nyakig adósságban, meg a többi ország is, USA, is, és mégis fent vannak az indexek
7. mi nem tudunk olyan fejjel gondolkozni mint a nagybüfik vagy Kosto
8. EU-ban xar vanik, de USA-ban is az volt (van?), de mégis "
Ez érdekelne még, és tényleg mentem aludni!
Törölt felhasználó2012. 09. 06. 22:28
Előzmény:
törölt hozzászólás
Holnap akkor reggel tedd fel a vonalakat és az elemzést!A sört én állom, a csajokat meg sergei intézi!:-)
Boczy-nak üzenem, nem tudom már a mail-jét, írjon a daxtopik freemail címére!
Törölt felhasználó2012. 09. 06. 22:18
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nincs gondom Wana, nem érted a lényeget, ezért kár is feszegetni. Nem oly rég leteremtettem vkit, hogy ezt a topikot nem a "legyek hordták össze", van benne munka nem kevés... (természetesen az állandó tagok Veled, velem együtt mind ugyanannyit, nincs megkülönböztetés) A z elején elemeztél, most pedig vonalazol. Ezt szóvá mertem tenni, ez a legnagyobb baj... de nem magyarázkodom, hiszen nincs miért.. leírtam a gondom ma több soron, ha nem értette vki, hát sajnálom...
Na de ennyi voltam, csak azért írtam be, ne hogy félreértés legyen. Nincs letargia (főleg nem a minusz miatt, hiszen ha szól, akkor nagyot, és higgyétek el, szólni fog)
Ne keverd a dolgokat. Nekem semmi bajom nincs a pozijaimmal... nem vagyok letargiában sem... a mai minuszom az egész múlt havi + (majdnem) mind a 2 számlán, de .... az átlagáram:7107
Ezt nem nagyzolásból teszem fel, csak ne h azt higgye bárki is, h ez miatt nem vagyok. Aki visszaolvas tudni fogja!
Meg lesz is!Ő az elmúlt 2 hónapban megpróbált segíteni is és értelmezni bizonyos dolgokat!Persze vannak akiknek fogalmuk sincs erről! Wana is jól nyomja meg lipi is ez nem kérdés!Valamit nem úgy értelmezett vagy nem látott ekkora kraftot benne , nem tudom.....Maga ez ugra-bugra tetszett, de magától a dax nem ment volna idáig!
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?