Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
harmadik hullámot mindig a második végétől kell számolni. Ezért használom én az extensiont, mert azt pontosan oda húzom. Lásd tegnapi eu. Úgy látom, hogy
Én beszoktam rakni az 1.618 mellé még több szintet, mert ha nyúlik akkor nagyobb fibókat is célba vesz.
helyette is válaszolva, egy expanding flat-nek gondolja, aminél a B hullám maximális értéke ~A*1,382 szokott lenni...ha ezt jelentősen meghaladná, akkor az valószínűleg más minta. Fx-nél előfordulhat mélyebb B hullám, de óvatosan kell mindenesetre kezelni.
Ha itt A az első hullám, a B pedig a 2. Akkor minek a 61,8-a lesz a B ? Ha viszont az első hullámra húzta rá a fibót, akkor hogy látszik a képen a tipikus 3. hullám 161,8-a? Mert ezek nem leolvashatóak a képről! (vagy csak én vagyok a balfasz)
a fibó retracement azért húzzuk mi így, mert egy tipikus B vagy 2 hullám, az egész mozgás 61.8%-ig jön vissza. Ideális 4. hullám pl. 38.2-ig. Ne felejtsd el, hogy a fibonacchi matematika tőzsdei alkalmazása a hullámelmélethez kötődik.
Én a rácsot amúgy csak retracement szintre használom, impulzus célárra az extensiont.
Mert a tipikus és ideális harmadik hullám, az 1. hullám *1,618...
Sok kérdésem lenne! (persze Ő nem mindent mutat meg, de ez így használhatatlan) Hogy jött ki a B érték? Miért pont 960? A linkelt ábra szerint hol szállt be és ki? (mondjuk a 61,8-as korrekció után!)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?