Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nagyon izgalmas képet fest a német DAX index grafikonja. Ahogy a charton látható egy emelkedő csatornában mozog az árfolyam, hol a lenti, hol a fenti csatornavonalat tesztelve.
Jelenleg a felső ellenállási szintek kerültek tesztelés alá.
Ha rövidtávon nézzük az index sorsát, a 7000 pont átlépésére hamarosan sor kerülhet, ám itt az erőss túlvettség állapota, illetve a kerek szám miatt is jelentősebb eladói nyomás foghatja meg a további emelkedést.
A hullámmozgások az RSI és MACD H indikátorok segítségével jól lekövethetők voltak, a jövőben is segítségünkre lehetnek. A képen 3 egymáshoz hasonló mozgást azonosíthatunk az ellenállási szintek közelében, melyeket néhány 100 pontos frissítő eső követett. Hasonló kép rajzolódik ki az amerikai tőzsdeindex az SP500 képén is, érdemes megnézni. Az MACD H alakzatok még egy hirtelen maximum 80-100 pontos felhúzást vetítenek előre. Ez egy viszonylag biztos jelzésként értékelhető. A folytatást illetően nagyon fontos mozzanat lehet, ha innen a korábbi mozgásokhoz hasonlóan lefordulna az index árfolyama. Ebben az esetben a 6700 várhatóan ismét megfogná az esést.
Heti felbontásban
A heti felbontású charton jelöltük be azokat a támasz és ellenállás zónákat amelyek között a következő hetek mozgása kialakulhat. Amennyiben a 7050 pont esetlegesen áttörésre kerül ma (szerintünk hétfőn már visszatérnek az összes piacra a medvék), 7350 pontig lehet tere az emelkedésnek. Ezután azonban egy pár hetes korrekcióra számítunk, amelyben maximum 6400 pontos támaszig süllyedhet az index értéke.
én már rutinos vagyok, szerintem.
(érzem is a buxámon)
nagyon nehéz..
én inkább a mondó vagyok kell keresni egy trendet amiben legalább 80%-ra biztos vagy. (de csak nagy papír)
és elkezdeni aprónként vásárolni.
Ha be jön akkor a végére totál nyerőben vagy. pl. dax 7200-7000 short, amíg lehet.
a végére kinéz egy komoly zsé...
türelmesnek kell lenni, de nekem nagyon be szokott jönni..
na akkor a kov: a resbetoltest ketfelekeppen lehet megjatszani. 1. amikor nyit 8.00-kor akkor te is nyitsz ahogy latod h ressel nyitott, a stopot akkora tavolsagra teszed amekkora a res !
2. megvarod mig 1 percesen kirak egy trigger gyertyat, ott beszallsz es gyertyastopot alkalmazol. a masodik az kisebb kockazattal jar de sokszor lemaradsz mivel van hogy egybol a res iranyaba indul el es nem jon vissza....az elso esetben mindig benne vagy a resbetoltesbe, de ha nem tolti be hanem ellened megy akkor sokat bukhatsz...barmennyire is hihetetlen, de az elsovel tobbet lehet keresni pontokban merve eves szinten, persze minden nap csinalni kel amikor van res....20 pontnal 15 pontnal kisebb ressel nem erdemes foglalkozni...
en a masodik defenzivebb verziot preferalom, mivel kezdo leven, nem igazan tudom kezeln i a nagy bukokat....
remelem segitettem...
Törölt felhasználó2012. 08. 09. 10:12
Előzmény:
törölt hozzászólás
Persze, csak addigra nem volt margin a távoli stopra.
Tudom, hogy rossz a stratégia. Az egészen biztos.
Általában korábbi alj/tető, fibo szint, valami ellenállás, stb.
Eddig semmi nem jött be.
Ma reggel pl. nyitórés betöltésére indítottam shortot 6983-ról. A stopot 6933-ra, de max 700-re tettem volna, hiszen a céláram 6950 volt (33 pont). Ha figyelembe veszem a hozam/kockázati arányt, akkor szépen kiszedték volna 7002-nél a stopomat.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?