Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Mindenkinek azt kell kereskedni amit jobban tud, nálam kb egyforma az elemzés szintje,de sok délelőtt meg délután is fejben ott lenni. Egyébként általában nyitástól számítva az első 2 órában szokott jó pozíció lenni,DAX-ban és NQ ban is. DAX-nak is megvan az egyénisége meg az NQ nak is.DAX kevésbé szokott csapkodó mozgást produkálni ,NQ simán kitör nyitóban majd simán visszarántják a kiindulási pontra jobb esetben,monjuk ott kell beszállni. De sok olyan mozgás kombináció van az NQ-ban ami valószínűleg kódolt de számomra is értelmezhetetlen,szóval van még bőven mit tanulnom az NQ-ról.
DJ-vel kereskedtem valamikor,aztán maradt az NQ és a DAX,és valószínűleg az NQ marad csak.Ma meglehet benne az 1000 pontos mozgás is a fel-le mozgásokból,azért ebből pár százat belehet zsebelni. 1-2-10-30-60 a fő idő síkjaim ahol szinteket nézek,és persze a stochastic amit sokszor akartam már dobni mert időnként nagyon eltud vinni pszichésen,a múltkor 1 perces túladottság alatt zúzták be NQ-t.Longot persze nem nyitottam, de a shortba sem mertem igy menetközben beszállni. Persze ha az elején benne vagyok nyitó jelre a shortban akkor kikapcsolom a stochasticot ,hogy ne befolyásoljon. Mondjuk,nem tudom,hogy BTC-t lehet -e hétvégén kereskedni az Admirálnál,mert ha igen akkor ránézek majd.
Azon már régóta gondolkozom, hogy az NQ és DAX közül csak az NQ-t fogom kereskedni, elemezni, rengeteg lehetőség van benne és kereskedési időn kívül is tud szépen menni.
egyes hozzá nem értők szerint ha a vixek emelkednek a a 7 mágus indexe meg esik , zárni kell a nas longot vagy nem nyitni...persze kérdés a mérték és nem mindegy mit milyen idősíko nézegeteünk https://www.youtube.com/watch?v=aDg8zxe1OTQ
Elvileg a lényeg a türelem ,napon belül általában 1-4 biztos pozi lenne az ideális a szisztémám szerint de volt amikor kb50 pozim volt egy napon belül és nap végén,pont ott voltam számlaügyileg mint a nap elején :)Értelemszerűen aznap nem igazán voltam pszichésen alkalmas a kereskedésre, aznap inkább kaszinóztam mint kereskedtem.
Néha az apácák (longot támogató erők) az ATH-n longolnak, illetve az ellenállás környékéről. Logikusan azt vártam,h 19850-ről legalább nekirobbant a 19900-nak, ha már ilyen "gőzerővel" feljött az (amúgy) m15 bolialjról. Becummtam volna 20-30 USD-t, egy próbát megért volna, ha viszont kitör, +100.
Azt szeretném tisztázni, hogy én amatőr vagyok, bár ezt már írtam.. Szeretném megérteni a mozgásokat. De alapvetően szerintem sokszor "kaszinó", hogy ki mit tesz meg, de azért némi logika (TA) párosul hozzá.
Amint látom már alatta van 777-nek,de szerintem még kell lennie egy 30 perces long gyertyának az eséshez,és 920 köré vissza kellene még jönnie.A mostani esés még csak egy visszateszt elvileg.
Nem vártam nyitóban ezt a felrántást NQ-nál ,nyitóban ritkán nyitok be,max 30 pontos stop szinttel,az meg a kereskedési szisztémám szerint nem volt.19930 nál az ellenállás ami tegnap fogta.ha ott úgy látom,hogy fordul, akkor rányitok, de a short reggel volt, azzal mondjuk szerencsém volt,mert átaludtam a 300 pontos nyerőmet :)),az utolsó 2 percben teljesült a céláram.
nasdaq m5: "hogy mire nyitottam volna longot": https://kephost.net/p/MTgzNDI1NQ.png a sávból ha kitör északra, nagyon erősen elindulhatnaa rakéta. szépen megtartotta a kis tf-es bolit, a tető előtt oldalazgatott egyet, tartva az emelkedő aljakat és az emelkedő sávot. 19900 felett "Bődületes erőt" várok. STOP mehetne is 19860-ra.
Én most kockázatnék, állítanék be egy vételt: Elsőre KOPP, másodjára HOPP: NASDAQ VÉTEL 19850 STOP 19820 egyből rá. Amint eléri a 19900-at: STOP 19860. Becheckoltam volna ;-) "Szigorúan elméletben".
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?