Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
dax 1h: https://kephost.net/p/MTgzMjg1Ng.png Szerda általában a csúcs napja, ami csak dupla csúcs lett, nem ATH. szerintem dupla tető miatt csütörtök-péntek profitrealizálás jön. Nincs pozim. 1H csökkenő bolialj 23150.
Az is látszik, hogy szerda és csütörtök láthatóan bűn gyenge a DAX, tehát a kedd késő délután megbeszélés után.....Mert nincs eredmény, csak Trumpnak ez órási arcvesztés lenne bemondani, hogy egy nagy nulla, amit elértem orosz-ukrán témában, mikor béke nobel díjra hajt....
szintek 23230 23185 23135 23075 (ez a legfontosabb - hozzátenném: 1H-n nézve ez a csökkenő aljak szinte, ha long van, akkor itt meg kell állnia. 23000 22930 22880 22800
szerintem Trump egy mesemondó.....nagyon jól tudja, hogy itt béke a büdös életben már nem lesz.... Azért már, mert ez az egész el se kezdődött volna, ha Ukrajnát felveszik a NATOba/EUba előbb.....sajnos ez elmaradt és azt gondolták a Krím elég lesz az oroszoknak....Merkel leboltolta, volt pár nyugodtabbnak tűnő év, de az oroszok ezt arra használták, hogy odavonultak a határra majd támadtak.... Sajnos EU későn ébredt, sajnos senki sem hitte el, hogy megtámadják Ukrajnát a Krím után....Már Krím után fel kellett volna venni Ukrajnát a NATOba/EUba és az EU-nak az erő mutatás miatt akkor még kisebb mértékben is, de fegyverkezni kellett volna....és most nem lenne orosz-ukrán háború.... Már késő ezen szájkarate Trumptól, hogy sínen vagyunk meg de eredményes volt a telefonos egyeztetés...Ez lehetetlen, mert olyan merőben ellentétesek Ukrajan (és EU) valamint az Oroszország álláspontja, hogy nem tud béke lenni....tűzszünet meg egy porhintés.... Láthatóan Ukrajna (és EU) nem hisz már el semmit Putyinnak azok után, hogy Krím után felrúgta a megállapodásokat.... Hogyan lehet ennek vége? Ha az oroszokat visszanyomják esetleg akkor, kérdés Putyin ezt el tudná-e viselni, vagy rákönyököl akkor a gombra már az úgy is mindegy alapon....
DAX 1D: https://kephost.net/p/MTgzMjgxNQ.png A fene se tudja Berajzoltam a scenariokat. És azt is, hogy miért vártam 23230-at, hogy legalább ezt le kell checkolnia. (szaggatott vonal) 23230 Az a korábbi GAP alj. (23230-23300) A száraktól eltekintve, még mindig hiányzik onnan egy test, ami csak piros lehet (mert felette van) Előző csúcs: 23300: itt nyitott, picit felszúrt, hátha, és kapa. Ami figyelmeztető jel volt: a Nagy USA hype ellenére: DAX -0,3% Nasdaq +0,7% így álltak.
nagyon erőtlen tegnap és ma is...igazából csak USA tartja most 23000 felett....szerintem tudják hogy nem sikerült érdemit elérni az orosz-ukrán témában....és a vámok pedig továbbra is ott lebegnek az EU felett....
dax a napos (h4 ) dupla csúcsból adódható célár messze nem látszik megvalósulónak... a zig zag naposon kezd egy 5. hulámféleséget sejtetni , ha összejön (?) 24260 körül van egy komolyabb fibkit (értelemszerűen nem ma lenne) ha megindulna néznek valami pivotokat még..... napon belül : az órás felhóbe (kumo) lambadázik az ár célszerű megvárni míg ki vagy letör , addíg necces piszkálni szvsz vagy csak skalpolgatni.....ilyenkor szoktak szponzorokat gyüjteni valamerrre némi oldalazással....:) https://www.youtube.com/watch?v=iyLdoQGBchQ
a miért pár napon vagy napon belül lényegtelen …soha nem tudjuk , hogy mi lesz az adott hír , adat , mit makog valamelyik menő jenő (pl. trampli, musk , powell) és ami a legfontosabb nem tudhatjuk , hogy tréderek milliói és a nagyok összességében , hogy reagálnak rá ….csak az ár mozgást érdemes ilyen esetben figyelni…és , hogy még szebb legyen az adott reakció egy óra mulva (akár) változhat és rá egy napra ismét vissza fordulhat…közhely sokadszor " Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek. Ezt a különbséget nagyon fontos megérteni. Ha valamilyen istenadta véletlen folytán te hajszálpontosan meg tudod jósolni, milyen tőzsdei következményei lehetnek egy hírnek, sajnos nem jutsz messzire ezzel az információval. Nem számít, hogy neked igazad van-e. Csak az számít, hogy a legnagyobb és a kisebb piaci szereplők összessége mit gondol. Ha tévednek, attól még az történik, amit ők gondolnak.Nem kell újságok tucatjait olvasnunk, nem szükséges vérre menő vitákat folytatnunk különböző fórumokon. Egyetlen dologra kell figyelnünk, az ár alakulásra. Persze ez így sokkal egyszerűbben hangzik, mint a valóságban és nem tudtunk megállapítani meg abszolút időtálló igazságokat. "
DAX 23400> 24000 NASDAQ 19800 > 22000 Nem reális. Ha 22k-t vársz Nasdaq-tól, akkor DAX 25 lesz. A szükséges emelkedés NASI 22K-hoz, és DAX 25K-hoz: NASDAQ +10% DAX +7% Ami még sokat mondó, hogy az év végi S&P várakozások 7200 körül szóródnak (az +25%), Nasi akkor ATH-t üt. DAX akkor 24k-ig jön? Viccelsz? :D.
Amit írtam, nincs test-érintkezés, tehát "egyfajta" GAP-et csinált,
megcsinálta a réstöltést, ami DAX-nak arra volt elég, hogy dupla
tetőzzön. Hogy érthető legyen: 19950-19800-et hátrahagyva Leszakadt: 19800>19200, majd visszajött 19950-ig.
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart A te kedvedért rajzoltam egy Nasdaq 1D-t is. Sem a megerősítés, sem az elbizonytalanítás nem célom ezzel: https://kephost.net/p/MTgzMjY1Ng.png Bekarikáztam, mitől olyan mágikus ez a 19900-19950, ami már másodjára is pofán vágta. Bonti sajnos pont itt longolta, és "csodálkozott", hogy beverték. 19950 környéke 3 előző csúcs, 2 meghatározó alj. Mivel átszakadt rajta, ezért ez ELLENÁLLÁSsá vált. Tökéletes látható, hogy először pattant, másodjára átment rajta, DE felette zárt, harmadjára GAP-el lefele átvitte.Amit írtam, nincs test-érintkezés, tehát "egyfajta" GAP-et csinált, megcsinálta a réstöltést, ami DAX-nak arra volt elég, hogy dupla tetőzzön. Nasdaq Ferde - csökkenő tetők Ferde - csökkenő zöld test zárók Bár kijött a borulás-esés sávjából, kioldalazta, de ez még lófasz. HA MÉGIS kitör 19950 fölé, 21000 a reális cél, és félúton még a 20400 is megállíthatja. (nov-dec között 4-5 alj) + januárban leszúrt 20500 környékére. SZUM: Ettől függetlenül, elismerés, jó pozit fogtál. Van benne lehetőség, kívánom, hogy kitörjön 19950 fölé.
https://kephost.net/p/MTgzMjQ3Mw.png A képen alul a DAX futi látható, ami csalóka lehet, mert látszólag úgy csúcs van, de ez ugye a futi, tehát ~ +200 rajta van, valójában dupla csúcs, de nem is ez a lényeg, hanem a napos gyertya típusa. (ami sokak szerint nem számít: nem mérvadó...) Dupla csúcs után DAX réstöltés, és megtartották. Lehet az erő jele, hogy ebből pattannak északnak, benne van. (USA-val együtt) Ugyanakkor, ami a Nasdaqnál megfigyelhető volt, a mélyebbre nyúló piros hanging man gyertya után (ami amúgy csökkenő tetőket és aljakat mutatott), ebből jött a nagy rotty (22200-ról, fals ATH kitörésből) Van hasonlóság a két index között, NASDAQ 21000-21500-at erőltette, míg végülis 22200-ról simán átvitték ezeket az aljakat, a többit látjuk. DAX is hasonlóan magasabbról: 22460/500-ról indult neki az ATH-nak, mégis elakadt, 1 ponttal nem ment fentebb, mint a korábbi ATH). DAX -0,3% NASDAQ +0,6% Ha figyeled az EUR USD mozgását, elakadt 1.09-nél. Mit írtam? Addig lesz boldogság, amíg az EUR USD északnak tart, mert az EUR USD-vel IS nyernek: 1.02> 1.09, csak itt nyertek 7%-ot. Bár az EUR USD még mindig erősen bullish, így, hogy nem csökkentettek kamatot, míg az EKB halad lefele, mitől olyan varázslatos az EUR, és mitől kevésbé a dollár, ha magasabb kamatot adnak a dolcsira? Powell tata után ~ 10bp-vel csökkentek a 10 éves hozamok. Amit fentebb írtam, DAX -0,3% Nasdaq +0,6%. Logikus, amit írsz, DAX esés, USA emelkedés, ez lehet-jöhetne.
Na itt kellett volna venni.. Én bele is vettem.. Te meg 18.500-at vártál,Daxtól meg 24.000-et.. Az már 5.500 pontos külömbség lett volna.. Szerintem meg ez a külömbség csökkenni fog folyamatosan,nem pedig nőni.."Azt kereskedd amit látsz" ... Hát én nem azt tettem..😉
Volt olyan pillanathogy nasi 4000.ponttal volt lejjebb a Daxnáĺ,de 3.900-al biztosan.. Azért ez már nem volt indokolt. Írtam is,hogy vagy a Daxnak kell esni,vagy a nasinak emelkedni,mert ez így nem tartható.. Az utóbbi következett be. Tényleg nincsenek jó hírek,de a korrekció megvolt legalább USA-ba,nem úgy mint a németeknél,vagy nálunk.. Úgyhogy aki longolni akar,annak Nasit,vagy SP-t javaslolnék inkább innentől.. Lehet,hogy már ráülős lesz..
Dehogy USA ma minek örült, azt nehezen értem, mert nagyjából csak rosszakat mondott a FED....persze 1 hónapja esnek, szóval lehet úgy voltak vele, eleget estek már .....
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?