Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
m5-öt rajzoltam. https://kephost.net/p/MTU0OTg0MA.png közeledik a vörösen izzó m5 boliközép, és a csökkenő trendvonal. ha valami értelmes korrekciót akartak volna, szerintem már rég a vonal felett kellene lennie, és nem alatta, és nem a boliközép alatt.
https://kephost.net/p/MTU0OTgzMw.png dax m5. kibújt . de útját állta a 19000. és már 18960 újra. visszabújt a csökkenő tetők alá. 18965 fölött jöhetne 19000 fölé, ha mégis long. én még várok.
Amúgy lehet,hogy igazad lesz,mert ha az ukránok elkezdik lövöldözni a rakétájaikat oroszországra,az nem marad válasz nélkül.. Csúnya esések jöhetnek még a tőzsdéken.. Szeretném,ha nem így lenne..
Tamás... Annyi külömbség van kettőnk pozija között,hogy én csütörtök óta cipelem a hátamon a full tőkés veszteséges pozit,ami mára nyereségessé vált..és nem kicsit. Úgyhogy inkább megkönnyebbülést érzek,mint bánkódást..Így is úg, is zártam volna,ha még lejjebb is ment volna 50-100 ponttal.. Nekem jó ez így.. A multkori nasinál más vokt a helyzet..Ott egy napot tényleg kellett volna még várni.. Azt bánom,mert ott nem volt nyereség,itt viszont volt.. Megyek gereblyézni pozi nélkül..😉
dax m5 https://kephost.net/p/MTU0OTgyNQ.png ereszkedve korrigál, utolsó előtti m5 testek alja 18950 ez jelenti most a védőfalat a 18940 elesése előtt. tehát ha a 18950 elesik, beszakad a 18940 is, én ezt a logikát látom. mindig előtte akarják megfogni.
m1-en sem csinál új tetőket. 19000 18980 aljak stabilan 18940 lefele görbülő m1 boli, próbálja emelkedésre bírni, de ehhez új tetők kellenek 18980 fölé jönni, vagy 19000 fölé. 18940>>18960..ennyit tudott, nem fogom realizálni + 15pontra, hogy jujj mi lesz, ha kilő PÁNIK-ban a kiszállót keresik a népek, nem a beszállót. az m5-ös oldalazással 18940-18980 bődül a boli lefele és felfele is, tér nyílik a további eséshez (már 18900 az alja)
Amikor pattan ilyen 20-30akat, az a kisbüfik játéka, aztán jön a nagybüfi, és ráönti + 20-30-40 EUR-ral többet érő árfolyamra. A kisbüfik stoppjai rántják tovább.
19-20k-s indexeknél ahol az ATR ( 14 napi átlagos mozgás) naponta 250-350 pötty körül ingadozik (dax , nas ...a dj 4-550) ott 2-500 pöttyös mozgás nem túl nagy nagy cucc valójában (un piaci zörej amiből a dt-sek ill pár napra trédelők akarnak ( ill zömmel csak szeretnének) picit "kiharapni" )
Aztán utólag ne bánkódj, hogy a 600k-ból lehetett volna 1,5M DAX m5ön oldalazott egyet, kiesett a boliból. a boli alját nézi. Visszafele kőkemény ellenállás a 19000, de már a 18980 is. Én 18900 alatt szeretném realizálni a DAX Shortot, aztán majd az élet eldönti, jó döntés-e várakozni. 4h-n 1d-n az alj 18900, sűrűn megnézi, és onnan pattan, a trendvonal pedig a mélyben (18750), + 18850 az utolsó alj.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?