Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Jó döntést hoztál. Tegnap írtam nasi a végét járja. Egy gondolatunk volt, és bevállaltad, ez a lényeg. Játszóspénznél én is full kpval tolom. Csak ilyenkor szoktad megbánni, utólag, ha tovább esik, csak erre gondoltam. A többiek és te is írtad, nov 1 szünnap (certiben)+ nov 5ig kivárás. Megértem.
Rendben. Nekem amúgy hiányoztál.. Sokáig nem voltàl itt. Én örülök,ha valaki nyer,bármilyen módszerrel csinálja is. Jöttem egy kicsit örömködni,aztán rám pirítottak,hogy rossz a stratégiám meg a túlméretezés,meg hogy el fogok veszíteni mindent,meg ilyen f..ságok. Persze,hogy zsörtölődtem.. Végre volt egy olyan hónapom,hogy minden sikerült,szinte mindennap nyertem..nem keveset..és akkor itt meg kioktatnak...
Hú te most nagyon megtaláltál engem,de nem tudod elvenni a kedvem. 1, ismerem a srácot,majdnem hogy barátok vagyunk akinek írtam,és tudom hogy miért írtam. Apró darabokra,elemeire szedi szét a grafikonjait,ami alapján döntést hoz,aztán általában kis minuszokkal le is zárja őket. Tehát volt alapom rá,hogy ezt írjam. 2,Az Sp nálam h4-en érintette a 200 napost,ott vokt egyedül ellenállás,ami megállíthatta. És zárásómkor pont ott volt. Ne vonjuk már kétségbe.. Amúgy réstemről végeztem ezzel a beszélgetéssel..Szia.
Ennek így előbb utóbb busto lesz a vége és jobb, ha előbb következik be, mert időt spórolsz magadnak. Esetleg újra tudod gondolni az egészet. Az, hogy mennyi van a kereskedési számlán az teljesen lényegtelen. Az a lényeg mekkora összeg van a kereskedésre szánva és ahhoz mérten mekkora a pozíció stop/tp. Nyilván ez tőke nagyságától is függ. Vannak all in stratégiák is kis pénzzel szerencsepróbálos kockázatos eszközökbe vagy nagy size szűk likvidálási szint. Nekem aztán lényegtelen ki, hogy tradel, de ahogy írtad másnak, hogy x profit után nem zárnád le meg kellett szólalnom. Aki nem unortodox kereskedést folytat, mint te az nem zárná le, mert nem kerül ilyen szituba átlagos körülmények között. Nem amiatt zárná, hogy mit mutat az érték, hanem, hogy elérte-e a célzónát vagy változott valami a charton stb. A 200 napos mozgó pedig elég távol van még, de még az 50 napos is...
Amúgy meg nem gondolnám,hogy a tankönyvi stratégia mindenki számára megfelelő.. Ez teljesen egyénfüggő,ki milyet alakít ki magának. Lehet formabontó is,ha végül eredményre vezet.. A számla a lényeg,hogy a kitűzött cél teljesül-e rajta vagy sem.. Valaki a lassúbb,biztonságosabb gyarapodást szereti,van aki a gyorsabbat,nagyobb rizikóval. Idejöttem örömködni egy kicsit,egy gratuláció jobban esett volna,minhogy a hibás stratégiámat rója fel valaki.. El is húzok innen.. Bontinak köszönöm a gratulációt,és Tamásnak is,hogy válaszolt...
Hát tényleg így van.. Beletrafáltál.. Ha hiszek valamiben,és esélyt látok,cfd,ben lépcsőzetesen,a certikben meg általában amikor full tőkével nyomom.. Annyi stratégiai hibát elkövettem októberben,hogy megdupláztam a tőkémet,talán kicsivel több is lett..Ja és mindezt stop nélkül,kézi zárásokkal.. Szóval tényleg nem volt óvatos stratégia.. Persze reggel azért megnéztem én is,hogy sp-pont elérte a 200 napost amikor döntöttem,hogy zárok..de Neste a tanú rá,aki most helyeselt neked,hogy sokszor jobban működik az például,ha kijelölúnk magunknak egy célt,pl 50 pontot,vagy 50 ezer ft,ot,és zárjuk a pozit,utána megyünk a dolgunkra.. Amúgy meg minek legyen rajta a számlán x összeg,ha csak a tizedét használjuk fel.. Én így vagyok ezzel,te meg úgy. Nem vagyunk egyformák Én szeretem a rizikót,főleg,ha bejön...😉
Ráadásul a nasi certi már 200 ft-al lejjebb van mint ahol lezártam. Bármikor visszavehetném..vagy az olcsóbbikból több db.számot,ha már nem fenyeget az ath veszély. De nem teszem. Nekem ez elég volt mára..
Ha valakinek egyik napról a másikra a pozíciója annyit változik egy teljesen átlagos piaci mozgásban, hogy a mutatott egyenleg/profit miatt zárja le a tradet az azt mutatja, hogy túl nagy mérettel kereskedik és valószínűleg stratégiai hibákat is vét, mert nem fog kijönni a risk/reward.
Meg amúgyis,tegnap amikor megnyitottam ezeket,még amcsi nyitás előtt,nem csak a certiket vettem meg,hanem még 2 milláért további nasi cfd-ket XTB. Ha láttad volna,ill.átélted volna mi törtènt,jobban megértenéd. Nyutásnál azonnal 200 ezer haszon,a cfd-ken,de köpni nyelni nem tudtam,mert csak egy leszúrás volt,fél percen belül már csak 50,aztán 0 lett belőle..És most jön a dráma.. Lefagyott az XTB#és nem tudtam már zárni sem..kb.több mint másfél óráig..aztán hálistennek 0 körül állt vissza a rendszer,és kiböjtöltem estig,hogy újra lemenjen 165.000 nyerőbe. Ott gyorsan kinyomtam,mert edegileg kinyírt ez a kiszolgáltatott állapot,még a telefont sem vették fel.. Aztán visszahívtak később.. Szóval a nasi nem játék,ez már többször elhangzott itt.
Ááá Tamás... 800.000 ft-ot meglátsz a számlán reggel,és nem zárnád le? Te,aki még tegnap ath-vártál nasitól? Na ne csináljuk már... Ilyenkor nincsenek támaszok,meg mindenféle hókuszpókuszok.. Csak a nyeremény számít.. Amilyen gyorsan jön,olyan gyorsan vissza is mehet,főleg nasinál...Kijön egy jó jelentés,vagy bármi,és másnapra már lenullázod a nyereményt... A pozi tartások ebben a hónapban nem nagyon vezettek volna eredményre. Amit nyersz az egyik nap a shorttal,az a másikon vissza is ment volna. Minden nap zártam,max 2 nap volt egy esetben,hogy a profitot nem raktam el.. El sem hinnéd mennyit szedtem így ki októberben a shortokkal..nem akarok a számokkal dobálózni,még nekem is hihetetlen..Utalgatom is át biztonságosabb helyre,nehogy visszabukjam. Közbe meg ha megnézed,hó elejétől idáig,nem esett egy pontot sem egyik sem.. Tehát a tartásokkal nem mentem volna semmire..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?