Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
18970 korábbi ath-s ellenállás 1h-n, hát faszán letalpalt. de az órás boli tetejéről is szépen ugrál. úgy tűnik,h csökken az impulzusok ereje, de ettől még zöldül, emelkedik, most jöhetne az igazi cumiroller 19150-ig.
küldtem az előbb egy cikket, összeomlott autóeladások. az autós részvények mégis emelkednek (DAX-nál pl.) a legutóbbi VW pánik óta a VW is +15%...:D nem számít. csökken a kamat, majd helyrebillen, több autót vesznek. pedig nem, hanem ilyen a tőzsde. szar irányba álltunk. belátom.
Stop megbízás, aktiválási ár. 1x használtam, nem működött, simán túlszaladt rajtam az árjegyző... Azóta nem próbálkoztam vele. Erste Traderben szépen működött a STOP.
joe001 hétfő, 11:00Előzmény: #272143 joe001#272148 2 biztos ... nem tudható mekkorát vágnak ... nem tudható mi lesz rá a reakció rögtön , adat után 1 óra múlva , 1 nap múlva „ Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat! "
Ja,és ne feledjük,hogy tanácsot mennyivel könnyebb adni,mint megcsinálni.. Bontinak mindig mondod stop,stp,stop. És hol van a Te stopod? 18825-ös nyitásnál lehetett volna 50-re,75-re,vagy 900-ra is tenni. Erre megvártad a 19.000-et...De én se vafyok külömb a rányitogatásaimmal..De legalább az átlagom jobb.. Az utolsót 19.000-nél dobtam a Daxra..Certit is nyitottam,de azt már el se mertem mondani..Talán a 14.30-as adat menthetne még meg minket,de ha az is jó lesz,akkor újabb kilövés is lehet belőle...Eufória van jelenleg..nem olyan egykönnyen fordul innen vissza,ahhiz hangulatváltozás is kellene,nem elegek az ellenállások,meg bolinger szalagok...
Azt kellett volna észrevennünk,hogy bombajókedv kezdett kialakulni ma reggel..A Dax jó le volt maradva az amcsiktól,még írtam is reggel,ha kitart a jókedv,fel fog kapaszkodni hozzájuk.. Mégis a shortokat nyitogattuk.. Ez öreg hiba azért valljuk be..
Leért az M1 (nem a tv csatorna hanem 1 perces) boli aljára, rögtön +10. Ilyenkor mennyire nem számít,h túlvett. m5 bollinger közép 18992, bevárták a piszkok! :).
Az erdőt és a fát is látom, a seggemben. Fáj is. Ha most longolnék, itt kiszállnék. 19000 "reális" TP. Bár érdekes,h a sentiment nem így gondolja,h na profitrealizálás. várják a 19200-at? vagy mi a sütőtök?
Oké Bonti,de a jó szándékunk ellenére ne mindig hallgass ránk.. Tamás sokszor elveszik a részletekbe,és nem látja a fától az erdőt..Én meg megrögzött shortos vagyok,aki a nagy mértékű emelkedések után törvényszerűnek látja az esést..Inkább hallgass a bölcsekre..Joe,Dexter atya,Feketemelós,és társai..
megy a shortosok cumiztatása. főleg ATH felett. Most addig fogják húzni, ameddig csak lehet. Buffett miért szállt ki,ha most van igazán rally? Bár nasdaq még nem rallyzik igazán.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?