Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Látom nem érted a logikát. 500.000 ft-nál kb. 50.000 bukta nézett ki, kereskedési időben volt. 4000 ft--ért veszel certit, benne van az 50%+ bukta Jön egy pánik, és -250 pont, 3000re leesik, már -25% bukta. Nasdaq TL-t láttam 2500-ről 5000-re rakétázni 3 nap alatt, eladták (5000db-os pack volt), utána KO-ra bezúzták. De pont amiatt, mert talán FALS esés volt. megjátsztható lett volna. "lett volna", késő bánat.
Bátor? Leírtam. 08.05 hétfő. dax certi TL140 2000 nasdaq TL02 3100 (lehet olcsóbb is volt, ennyit láttam, az tuti) most ugyanezek TL140 7000 TL02 10200 50%+ az már bőven 300% + csak 100db-al is megjátszva 200.000-300.000 Ft-ból 600-900e Ft DAX 1800 lett volna a KO -10% . -20000 Ft durván. De persze én voltam "leMargitozva", mert longban gondolkodtam, le is tettem róla, már bánom. Most forog a kazetta B oldala, "túl sokat emelkedett", ami egy baromság, addig emelkedik, amíg long van, még m5-ön sincs katasztrófa. "fordulós jel", nincs.
ha zászló készül, amire persze nincs garancia 18220> 18300 (80) vissza 40 vagyis 50%. 18260+80 = 18340, célzónámhoz érne, ez már az IGAZI sávtető, nem ilyen alternatív baromságok. Főleg úgy,h 4h gyertya kint van a szalagból+ GAP van napos szinten. https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 1H RSI 80 4H RSI 71 (na ugye, erre vártam, hogy r... meg:D) M30 tető 18360-370,
Én is ezzel küzdök, hogy rögtön vétel után hova rakjam a stoppot, hogy leszúrás ne üsse ki, de azért túl nagy bukó se legyen, ha mégse jött be az irány. Ha már pluszba van könnyebb, mert legrosszabb esetben is van némi profit. Most jelenleg a certiket a real alá 600-700 ponttal rakom, és ahogy megy fentebb, mindig húzom utána. Nincs mögötte "tudományos" érv, csak megérzés.
Szóval még egyszer... Komoly ez a dax rakéta, a certivel aki ügyes volt, és persze bátor, simán megvan az 50% + De tudjátok, megmondta Lőrinc is, legyetek bátorak
Azt megfigyeltétek, hogy az új kolléga, aki ide írkált "törölt felhasználó" lett? "Lefele építkezik..." csak akkor longolna, ha már naposon emelkedő aljak tetők vannak. Hát a kolléga ezt nagyon benézte.
Ha kifogsz egy 400-500-as UP-ot, amiben benne vagy véletlenül vagy inkább szerencsére, ideális esetben legalább 150-et rá kell hagyni a tetőről számítva. Bár ugye "150" pontot veszni hagyni"... ha mégis kicsap, tudom, ideg... Az apácák szerint egy brutális zöld nap után nem jön esés, folytatódik az emelkedés éjszaka. Aminek szimplán az is lehet a magyarázata, hogy Kína-Japán, (Nikkei Hang Seng és társai) is örülnek a jó USA adatnak, és ők is szárnyalnak https://www.investing.com/indices/japan-ni225-chart Nikkei éjszaka +3,88%-ot csinált. Irán ... 0 értékű hír. Csak erre nem fognak bepánikolni. Jön szeptemberben a kamatcsökkentés kurva jó USA adatok jöttek, +++ FALS ESÉS volt,
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?