Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 03. 07. 10:51
Előzmény: törölt hozzászólás
Nem en legyintek ra hanem a legtobb befektetessel foglalkozo szakember....
ha az en velemenyem nem szamit hallgasd meg mondjuk Peter Shiff-et vagy Jim Rickards-ot...

Miert latom ertelmetlennek a bitcoin tozsden valo kereskedest....
Ha nincs bitcoinom es nem is tervezek venni ugye akkor nincs mirol beszelni....
Ha szeretnek exposure-t, szeretnek profitalni abbol hogy a bitcoin erteke gyorsabban, tobbet fog erni a kesobbiekben mint jelenleg akkor megveszem a BTC-t es kesz....nem kell hozza BTC tozsde es nincs mit kereskedni vele, mert megveszed es nehay ev mulva eladod....(minek fizetnek szamlavezetesi dijat, tarolasi dijat es mas egyeb dijat...)
Mint ahogy en vettem 260 es 280$-on is mint ahogy 400$-on es 600$-on is....
es a papirpenztarcaban szepen elfer...

Ha rovidebb tavon akarok spekulalni akkor meg nem muszaly megvennem a BTC (mint ahogy nem muszaly fizikai aranyat vagy ezustot sem vennem megvehetem a hataridos piacon...)
ugyan ez igaz a BTC-re is szoval ha van 1 mini long poziciom ami 10BTC-t jelent a CFD szolgaltatomnal az azt jelenti hogy a veteli artol (520$)-tol van long exposure-m es a jelenlegi ar es a veteli ar kulonbseget a CFD szolgaltato elszamolja felem...

ETF-nel se lenne BTC-m es extra dijat fizetnek vetelkor, eladaskor, tartaskor+ az ETF-et mukodteto intezmeny kockazatom is van es ugye a brokerszamla,de az utobbit kihuzhatod mondjuk a CFD szolgaltato kockazataval...
magyarul extra koltseg, extra kockazat a semmiert!!!
(ez nem csak az en velemenyem, hanem tobb neves es jol ismert befektetesi szakembere)...

Nem kell hogy egyet erts vele, mint ahogy nekem se kell hogy egyetertsek veled...
egyszeruen kulonbozo felekeppen latjuk ill. iteljuk meg a dolgokat...

Sok sikert!

u.i.:ha az etf-et elfogadnak es bevezetnek es ez komoly hatassal lenne a BTC arfolyamara, amit en ketlek rovid tavon (en is tevedhetek) akkor ha ez altal none az arfolyam abbol en a CFD-s pozim es a papirpenztarcas BTC-im utan is profitalnek.
-pny 2017. 03. 05. 23:23
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2017. 03. 05. 22:51
Fejezd mar be, olvass vissza es probald megerteni a hsz-mat...
Ne allits valotlansagokat!!!

Senki nem allitotta hogy a papirpenztarcaban tarolt bitcoinjaimat kereskedesre hasznalnam...
Sot tobb topikban mar parszor leirtam, hogy velemenyem szerint minden 40-45ev alatti embernek aki befekteteseken gondolkozik illene a kockazat turo kepessegetol fuggoen min. 0,5-1%-at a tokejenek bitcoinban tartani, mert egyszeruen tul jo lehetoseg (hozam/kockazat szempontjabol)....
Ezt pedig jo nehany forumon levo emberrel kitargyaltuk...

Leirtam tobbszor hogy van 21 bitcoinom papirpenztarcaban a szam nem veletlen (ugyanis ez a btc 1 milliomod resze)...
Es azt is leirtam hogy CFD szolgaltatonal van 1 mini kontraktus (10BTC-t kepvisel 1 mini kontraktus) long poziciom...
Meg azt is irtam hogy kerdes hogy lehet ezt kereskedesnek nevezni mert mar eleg regota megvan...
Senki nem allitotta hogy a mini kontraktus bitcoin long pozicio (valos bitcoinokat tartalmazna), sot azt is irtam, hogy nem erdekel hogy a CFD szolgaltatom hogyan fedezi magat ezzel kapcsolatban....

Csak te probalod osszekeverni a dolgokat es valotlansagokat allitani ill. Vitat szitani....

Leirtam tobbszor azt is nem csak neked vagy Tazso-nak de masoknak is, ha vallaki bitcoinba szeretne fektetni, nem kell hozza bitcoin tozsde, vagy mas ceg sot a bitcoin startup-kat veszelyesnek, extra kockazatnak tartom....

Barmilyen bitcoinba vagy erre epulo befektetes csa akkor lehet sikeres, ha a bitcoin sikeres....
Minek vallalna az ember extra kockazatot, egy harmadik fellel????

Kereskedes mas, ott szukseged van brokercegre vagy cfd szolgaltatora...viszont nincs szukseged bitcoinra!!!!
Nyilvan ha kereskedsz ott ahol kereskedsz (brokerceg vagy cfd szolgaltato)-nak van kockazata.....
Ez rad is ram is igaz....
Viszont a cfd szolgaltatotol nem tudjak ellopni a btc-t mert amikor kereskedek naluk nincs btc; sot meghekkelni sem tudjak (lasd korabbi bitcointozsdeket)...
Aki bitcoin tozsden kereskedi a sajat bitcoinjait, az elhelyezi a sajat btc-it az adott tozsden, tehat ennek kockazata van....ami a cfd szolgaltatonal nincs....

Erre irtam hogy 1<2....ezt ugy nez ki csak te nem akarod megerteni...

Raadasul ez az egesz a te ETF varakozasodbol indult ki, amire en azt irtam hogy szerintem nincs igazan komoly jelentosege (ott sincs btc-od)...
Ugy latszik jo nehanyan hasonlo velemenyen vannak a btc etf-rol mint en....lasd Peter Schiff podcastja....

Szemelyeskedest pedig te kezdted...ha jol emlekszem az arcomrol irtal valamit vagy nem?????

U.i.: ha okoskodni kivansz probalj olyanokkal akik nalad kevesbe jaratosak az adott temaban...bar az sem szep dolog...
;)

Nem vezettem felre Tazso-t belinkeltem a teljes koltseg listat ill. Leirtam hogyha kereskedni ill. Befektetni akar akkor mik belemenyem szerint a legjobb lehetosegek ill. Hogyan lehet a legtobb kockazatot elkerulni...
Törölt felhasználó 2017. 03. 05. 18:35
Előzmény: #1413  Törölt felhasználó
oda mondjuk nem is járt
pitcairn2 2017. 03. 05. 17:39
Előzmény: #1403  zotyó
+ a BTC kapcsán kilyukad a goldmoney-nál (saját biznisz) és azt sokkal jobb digitális pénz opciónak tekinti

mondjuk annyiban igaza van, hogy az arany klasszikus értelemben véve is pénz míg a BTC nem

link

-pny 2017. 03. 05. 14:08
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2017. 03. 05. 13:53
Előzmény: #1412  Tazsomaru
beleolvastam a Dax topikba, ha ram celozgatsz az alapkezelos hsz-dal...

szeretnelek figyelmeztetni, hogy sokkal kevesebbet tudsz az opciokrol mint gondolod magadrol...ebbol csak az kovetkezik hogy amikor te azt hiszed magadrol hogy kockazatot kezelsz, nem vagy tisztaban a piac valos mukodeserol....

Felejtsd el az opcio arazasai modelleket, mert hibasak!!!, bar az igaz hogy nobel dijat adtak erte 20 eve ezelott;de a tortenelem mar bizonyitotta hogy nem mukodnek mindig...
Olvasgass az LTCM-rol
Blackswan
When Genius Failed
The Road to Ruin
es a sort folytathatnam

Gery-nek elismeres jar hogy informacioval latja el a kevesbe jaratos embereket ebben a temaban, viszont a masik oldalon bizonyos kockazaokra nem hivja fel a figyelmet...
azt nem tudom hogy tudatosan teszi ezt vagy o sem erti, de ez most nem fontos...

Szoval felejtsd el az opcio arazasi modelleket mert hibasak es a nominalis eloszlast stb.stb. a piac 1 komplex rendszer....
ha nem hiszed gondolkodj el azon hogy hogyan fordulhatnak elo 7,8 esetleg 15 standard diviation meretu elmozdulasok...

mert mi van ha en tevedek, nem kereskedek opciokat csak call es put veteli oldalon...;de mi van ha te tevedsz???

Teged nem fognak kimenteni mint a wall street-i sracokat az adofizetok penzebol...
;)
Törölt felhasználó 2017. 03. 05. 13:39
te meg mindig nem erted "kozgazdasz letedre"...
hogy rendelkezek 21 bitcoinnal!!!
(befektetesi celbol)

es ezen kivul, felul van CFD szolgaltatonal 1 mini kontraktus bitcoin long poziciom ami 10BTC long poziciot jelen 1 adott artol....
(kereskedesi celbol)

hogy irjam hogy megertsd...???
(kicsit inkabb nagyon Lulo-ra emlekeztetsz!!!)

ki mondta hogy a CFD szolgaltatonal levo BTC mini pozicio (valos bitcoin lenne)...
kozgazdasz letedre tudod hogy mit jelent az hogy CFD???

Olvass vissza, mar parszor irtam ha nem erted meg elsore olvasgasd el parszor...
ilyen szovegertessel itt kozepiskolaba nem engednek!!!
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 03. 05. 13:36
Előzmény: #1410  Törölt felhasználó
"Szoval dontsd el hogy kereskedni vagy befektetes celjabol vasarolsz BTC-t??? "

Már ismersz. :) Ezt párszor már kifejtettem, nálam az számít befektetésnek, legyen az ingatlan, válalkozás vagy tőkepiaci ügylet, ha az folyamatos pénzáramlást biztosít számomra.
Így a BTC, mint befektetése, nálam nem játszik.

Spekára viszont érdekes lehetne olyan ETF, amit opciózni lehet, iránymentes stratégiák alkalmazásához.
-pny 2017. 03. 05. 13:05
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2017. 03. 05. 13:01
Előzmény: #1408  Tazsomaru
Ha a bitstamp-et nezed a teljes koltseg lista itt talalhato:

link

Nincs feltetlenul szukseged bitstamp-re csak azert hogy bitcoin-t vegyel....

Kerdes, hogy mo-rol mi a legkoltseg hatekonyabb modja a vasarlasnak...???

En 2%-os koltseggel tudom ill. tudtam megvenni a bitcoin-jaimat...;de nekem ezen felul nincs koltsegem (semmifele koltsegem,deposit,withdrawal,monthly fees, tarolasi etc.etc) es nem kell varnom atutalasra...nehany perc alatt megvan es azonnal tudom a bitcoinomat a sajat papirpenztarcamra kuldeni..., esetleg ertekesiteni mindenfele dij nelkul...
(az igaz hogy csak ausztral residence vagy citizen-ek szamara elerheto)...

Nem tartom okos dolognak bitcoint papirpenztarcan kivul mashol tarolni....
foleg nem brokercegeknel, vagy digitalis formaban...mert ez extra kockazatot hordoz
(lasd a korabbi bitcoin tozsdeket ill. milyen problemak voltak ezekkel korabban)...

Ha papirpenztarcaban tarolod akkor csak arra kell vigyaznod hogy a private key-hez mas ne ferjen hozza...(papirpenztarca lehet peldaul 1 konyv amiben kiemeled a betuket ill. szamokat) a lenyeg hogy ne veszitsd el mert ha elveszted akkor elveszted a btc-det....
(esetleg meg is tanulhatod, egy normalis intelligenciaval rendelkezo ember 20perc-1ora alatt kepes megtanulni 1 private key-t)

Kereskedni pedig lehet BTC nelkul is bitcoint bar a spread nem 0,25% hanem 0,6%...
viszont nem kell a BTC-dat hasznalnod a kereskedeshez igy nyilvan ezt ellopni, meghekkelni sem tudjak ill. nem kell attol tartanod hogy a brokerceg ill. bitcointozsde ahol kereskedsz azokat meglopjak stb.stb...(margint is hasznalhatsz)...

Nyilvan a CFD szolgaltato is csodbe mehet,de melyiket hordoz nagyobb kockazatot egy nehany eve alakult bitcointozsde vagy egy tobb mint 40 eve mukodo es 5 kontinensen mukodo CFD szolgaltato???

Egyebkent mar dolgoznak rajta es korabban mar szoba kerult hogy a CFTC-n keresztul engedelyt kaphatnak opcios ill. hataridos termek kibocsatasara aminek BTC az alapja...
(nem orulnek neki ha ez megtortene)...

Szoval dontsd el hogy kereskedni vagy befektetes celjabol vasarolsz BTC-t???

Ha befektetesi celbol, vedd meg a legkoltseg hatekonyabb helyen, utald a sajat papirpenztarcadra es tarold biztonsagosan...

Ha kereskedni akarod, nincs kimondottan szukseged BTC-ra,; mint ahogy fizikai arany,ezust, olaj stb.stb-re sincs szukseged ahoz hogy ezeket kereskedni tudjad...

Fontosnak tartom ujra felhivni a figyelmed, hogyha van 1 long poziciod BTC-ben nem szukseges hozza bitcoin, ha viszont bitcoin tozsden a megvasarolt btc-jaidal teszed ezt akkor dupla kockazatot valalsz!!!
1.broker kockazat
2.bitcoinod kockazata

CFD szolgaltatonal csak 1 (broker vagy nevezzuk CFD szolgaltato kockazatod van)

ezt mondjuk nem minden kozgazdasz tudja ertelmezni hogy 1<2 ( 1 kockazat kisebb mint 2)

Ugyan ez igaz a befektetesi celbol vasarolt bitcoinokra is:
bitcoin tozsden vasarolt es ott tarolt bitcoinokra (broker es a bitcoinjaid erteke a kockazat, hekker es egyeb kockazat)...

ha (mint en a 21BTC-met papir penztarcan tartom) ott nekem nincs broker kockazatom
(egyetlen kockazat ha a bitcoinpenztarcaimat elvesztenem)...
nyilvan arrol nem beszelunk hogy a bitcoin erteke 0-ra esne...

Szoval gondold vegig mit es miert es milyen celbol veszel es hogyan tudod a kockazataidat csokkenteni mert ugy latom ez meg diplomas emberkeknek is gondot okoz hogy megfeleloen felmerjek a kockazatot...

(ez kb. olyan mint a svajcba nem vesznek at HSBC altal tarolt arany tomboket csak beolvasztas utan)...
;)
-pny 2017. 03. 05. 11:53
Törölt hozzászólás
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 03. 05. 11:45
0.25% fee. ez így már kereskedhető.
Melyik felügyelet alá tartozik? Milyen értékhatárig kezeskednek az itt elhelyezett pénzedért?

A 0.25% egy irányban nagyon jó.
Marad előnynek az ETF számára, ha opciózható lesz.
-pny 2017. 03. 05. 11:22
Törölt hozzászólás
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 03. 05. 11:04
Előzmény: #1405  Tazsomaru
Talán fontosabb lenne a határidős piacra bevezetni a BTC-t, vagy már kereskedhető ott is?
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 03. 05. 11:01
Előzmény: #1402  Törölt felhasználó
Milyen költségei vannak egy BTC tranzakciónak?
Neked mekkora volt a legkisebb költség egy irányban?

Én ezt találtam: link
Ez 10%. Spekulációra alkalmatlan.

Talán még tőled olvastam régebben, hogy milyen fontos szerepe van a költségeknek a kereskedésben és 1-2% feletti költséggel nem érdemes spekulálni.

BTC ETF költségeit elképzelhetőnek tartom, hogy 1% alatt lesz.
Az ETF lehet, hogy opciózható lesz, ez még vonzóbbá teheti spekulációra.

De az alacsonyabb költségen és az opciókon kívül nem látok más előnyt a BTC ETF-ben.

GLD, SLV, FXE, UUP, stb. mellett lesz hely a BTC-nek is.
Törölt felhasználó 2017. 03. 05. 00:21
Előzmény: #1403  zotyó
ne hulyeskedj!!!
egy kezem meg tudom szamolni azokat az embereket akiktol hasznos informaciokat kaptam ebben a temaban, Te Zotyo koztuk vagy...
a hsz es linkjeid nagy mertekben hozzajarultak ahhoz hogy BTC-vel jobban foglalkozak...

Ha te nem tartottad volna eletben ezt a topikot ill. nem folytattad volna a BTC-val kapcsolatos hireket akkor lehet hogy soha nem szantam volna ra magam, hogy BTC-t vasaroljak...
Szoval te es ez a topik, realvisiontv nehany interju es Youtube-rol osszeszedegetett informaciok utan 2015.marcius elejen elkezdtem vasarolni....

Szeretnem megkoszonni az ertekes hsz-dat es remelem folytatod az informacio megosztast ebben a topikban....

Sok sikert es legyen szep hetveged!

Tamas
zotyó 2017. 03. 04. 21:28
Előzmény: #1402  Törölt felhasználó
Köszönöm segítségedet,
üdv:
Törölt felhasználó 2017. 03. 04. 12:04
Előzmény: #1401  zotyó
2 mondatban nehez lenne,de megprobalom amenyire tomoren lehet (szabad forditasban, nem szo szerinti)...

BTC tobb figyelmet kapott mint az arany az elmult napokban....
Eloszor lett a BTC ara magasabb mint 1 onces aranye, sot 30$-al dragabb is volt az arfolyam...

Nem erti miert hasonlitjak 1 BTC-t 1 ounces aranyhoz...miert nem 0,5BTC-t vagy 1BTC-t hasonlitanak 10 onceshoz...
(BTC-nek nincs fizikai megfelelo mennyisege)

BTC nem szamit safe haven-nek...(biztonsagos befektetesnek); spekulacionak tartja...

BTC etf-el kapcsolatban a velemenye, nincs racionalitasa...
ha valaki BTC-t akar venni akkor megveszi nincs szuksege erre etf-re...
Felteszi a kerdest hogy mi ertelme BTC-t venni etf-en keresztul, mert fizetned kell az etf dijat, esetleg tarolasi dijat es a veteli es eladasi tranzakcios koltseget amikor veszed ill. eladod az etf-et...

Tovabba nem hiszi hogy extra keresletet generalna a BTC etf...majd eljatszik azzal a gondolattal ha esetleg megis nagyobb mennyisegben vasarolnanak etf-en keresztul BTC-t az sokkal veszelyesebb a BTC-re mert nagyobb esest hozhat a BTC arfolyamaban ha ertekesiteni akarjak az etf poziciokat...
(ha valaki vissza olvas az en hsz-ra eleg hasonlo gondolatokat talalhat hogy a BTC-be valo befektetes ill. spekulacio legkoltseghatekonyabb es legkevesbe kockazatos modja a BTC vasarlas) nem kell hozza broker es etf sem....

tovabba vegig megy azon hogy hiaba fogadjak el rengeteg helyen a BTC-t valojaban a kereskedok nem BTC-t fogadnak el hanem a Bitpay-en keresztul a sajat devizajukra valtjak vissza a BTC-juket...

Legyen szep hetveged!
zotyó 2017. 03. 04. 09:38
Előzmény: #1400  Törölt felhasználó
Két mondatban leírnád a lényegét?
Köszönettel:

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek