A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
A bitcoin groupot néztem ki én is, tegnap mondjuk sikerült is belevenni 37.7en, ma reggel meg 32.7en.Nagyon követi a Btc. mozgását, de egyszerűbb kereskedni, sztem!
Azt felejted csak el mondani, hogy a destruktív beszéded (tether,báró,menedzselik, nyomda, ovis szint) miatt nem ír ide senki, a mostani új arcok még nem ismernek. Nekem is elég volt visszaolvasnom 1 hónapot, hogy kialakuljon a véleményem..
Vigyázz ez veszélyes! Bárki aki kritizálja jelentgeti felfelé több nicknéven, ki ne penderítsen. Moderátor ahogy látom támogatja őt ebben, kérdés miért. Gondolom a kulcs az, hogy több néven jelentget fel, más meg nem veszi erre a fáradtságot, modi meg felszínesen nem néz utána ki jelentget..Szóval ha kritizálod az személyeskedés és feljelent, próbáld kivédeni. :)
Nem írtam sehol, hogy össze fog omlani a kártyavár, hiszen láthatod, hogy nagyon jól menedzselik az árfolyamot. Sokszor kérdezték, hogy miért nem shortolom. Hát azért, mert nem tudom, hogyan fog mozogni, ellentétben a coinerekkel, akik tudják, hogy 1 millió lesz hamarosan. Nincs gondom a bitcoinnal és abban igazad van, hogy időm van elég. Sokszor írják, az idő pénz. Mikor pénzt keresek, nem írogatok ide. Annyit azért elmondanák, hogy a nagyképű, mindent tudó coinerek is csak most sorakoznak itt, mikor mélyrepülés volt, magam tartottam fenn ezt a topikot, hasonlóan a másikhoz is. Előfordult, hogy egy két hétig rá se néztek. :-). Most kiotatnak, de nem bánom. Kell ellenvélemény is, hogyan nézne ki, hogy nincs vita partner. Így jobban ki tudunk bontakozni, mintha csak dicséretek lennének.
Neked valamiert nagyon beakadt a bitcion mint eleted nagy ellenfele, vagy tul sok idod van feleselgesen. De csak szolok azzal hogy minden nap beteszed hogy mennyi tether toltak be allitolagosan, illetve hamarosan osszedol a bitcoin kartyavar ugysem fogsz valtoztatni semmin. Hamar tenylegesen ennyi informacioval rendelkezel marha tenyleges, illetve ennyire biztos vagy abban hogy osszeomlik minden, talan erdemesebb lenne tradelni nem?
Tegnap kihagyták a tether piacradobását, biztos más elfoglaltsága volt a varázslónak, de ma éppen ezért 303 milliót varázsoltak elő. Lehet, hogy a tether fogja elsöpörni a pénzügyi rendszert?.
Én éppen erre akartalak kérni, mert gondolom már áttanulmányoztad. Gondolom a bitcoinról nem írnak benne. Azt már valaki írta, hogy leginkább az eurocoin előkészítése folyik és ennek készítik elő a talajt. A kibocsájtónak kell engedélyeztetni a coint, hát nagyon gyorsan meg kell keresni satoshit. Csak akkor engedélyezik.
Úgy láttam belinkelték pedig ide a szabályozás tervezetet, olvasgathatod. De az semmiképp nem igaz, hogy senki se tudja mit akarnak, fel van téve a netre..De ahogy olvasok egyre mélyebbre a fórumba nem lepődök meg a félretájékoztatáson.
Azt még senki nem tudja, mit értenek szabályozás alatt. Az EU malmai úgyis nagyon lassan őrölnek, így nem várható gyors lépés. Szerintem itt nem az EU a döntő, inkább az amerikaiak tolják most igazán. Az eddigi nagy kriptós tömeg inkább Ázsiában volt, de ott már egyre több akadályt gördítenek az útjukba. Szerintem nagyon sok vagyont menekítettek ki a BTC segítségével, kijátszva a hatóságok lehetőségeit. Arra kíváncsi lennék, Japánban mi a helyzet, mivel ott a hatóság meg a politikusok nagyon megengedőek, igaz nem is tehetnek mást, mivel az eladósodás miatt inkább meghátrálnak, csak a lakosság továbbra is hajlandó legyen finanszírozni a dorbézolásukat.
Bitcoint nem akarok venni, csak részvényt, vagy ETF-et, ha egy kicsit korrekció lesz. Az EU állásfoglalása győzött meg, hogy úgy néz ki szabályozni fogják, nem megtiltani.
Ez egy 30%-os esést jelentene. A 2017-es csúcs után december végéig is 13800-ra szabadesett, aztán felrántották 16.500-ig, azután száguldott le a pincébe leharmadolva az árat. Akkor még nem fedezték fel a tether áldásos hatását és lehetőségeit. Ezért gondolom, hogy nem engednek meg ekkora zuhanást. Most tolni kell, amíg tart a jókedv, csak egy egy ezres visszahuppanásokkal. Állítólag a paypal az összes újonnan kibányászott BTC-t felvásárolja. Másik oldalon a kínaiak a tiltások miatt nem tudják eladni a kibányászott BTC-ket. Így senki nem tudja, hogy a kereslet növekedése, vagy a kínálat csökkenése adja ezt a rallit.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046