A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Ezt a bányászat dolgot rohadtul nem érted most sem, csokken a coin, de addigra magasabb lesz az árfolyam is ha nem lenne, akkor maradnak a leghatékonyabbak a legjobb gépekkel a legolcsóbb árammal. Valakinek mindig meg fogja érni felfoghatnád már.
Törölt felhasználó2019. 05. 09. 11:26
Előzmény:
törölt hozzászólás
Az ilyen sosem jön rá, de már 2021 ben sírhat. Mondjuk azt se hiszem el neki hogy nem vett még. Naprakész az árfolyamban mindig..
Ebben újra, teljesen egyetértünk, csak az a kérdés, hogy ezt hogyan fogja megváltoztatni a bitcoin. Egy olyan, coinerek által kikiáltott fizetőeszköz, aminek a 80%-át egy maroknyi coinbáró birtokolja,10%-át egy középréteg és csak a 10%-án osztozik közel 20 millió 1 BTC alatti "felhasználó" ? Ebből a 25%-a meg állítólag hozzáférhetetlen. Ha valaki tud hiteles adatot, írja le, mert ezt csak az eddigi olvasmányaimból, hasraütéssel összegeztem. Tudom a garázstőzsdék óriáspackját sokan dobták össze, de ott akkora a huncutkodás, hogy szerintem maguk sem tudják az igazságot. Az adózást sem ez fogja megrefolmálni, mivel csak idő kérdése, hogy erre is kivessenek adót. Vagy ezt is be kell sorolni a google, vagy facebook közé?, vagy alá? Esetleg adómentesség? Ez már nem diszkrimináció? Ha körülnézünk a kriptopiacon, ott is egy két óriáscég uralkodik, a piaci részesedés arányában. Nem beszélve a bányászokról, ahol az is csak reklám, hogy kisemberek állnak mögöttük. Berakták pénzüket és részvényesek egy cégben, de beleszólásuk az nincs.
Kb ezer hozzászólás részedről itt és még mindig a full sötétség a részedről nagyképű Mr. 2 dollár. Elárulnád mihez lesz kevés az új coin? Nevetséges hogy ezt se tudod de meghallgatnám mire gondoltál..És elmondanád végre ki az a Dénes?
akár tetszik valakinek akár nem, jelenleg /és még sokáig/ csupán egyetlen olyan hatékony értékmérő lesz, melyben minden más jószág pillanatnyi ára kifejezhető. Nem is titkolták sohasem: 'E pluribus unum'.
Úgy látszik mégiscsak megrögzött kötekedő vagyok, de az összes pontot, amit ide írtál lehet az én szemüvegem keresztül is tálalni. Első az álláspont, hasonlóan mint a coinerek, én az ellenkezőjét bizonygatom Ne godold azt, hogy én tapsolok a pénznyomtatásnak, ugyanúgy bírálom ezt a központi bankok által pumpált globális lufit, amibe a bitcoin is beletartozik. Bevallom tényleg nem a bitcoinban vagyok érdekelt, de több lábon állok és ott is ez a lufifújás teszi kiszámíthatatlanná tevékenységemet. Nekem még a cégemben sincs hitelem, mivel nem látom a bővülés lehetőségét, ki kell várni, merre alakul a világ, ezeken a szinteken én már óriási rizikót látok. Az adórendszerrel azért zsebelik ki az embereket, mert hagyjuk, megengedjük. Félre lehet vezetni naz embereket, hogy ez így van jól. Ezért írtem, hogy itt egy nagy gazdasági válság rendszerváltozást is hoz. A lakásvásárlásra sem kényszerít senki, lehet bérelni, vagy a mamahotel is járható....... egy darabig.Madoff-ot hagyjuk, sathosi féle coinbárók sokkal kifinomultabb rendszert alkottak.A BTC-nek nincs tartozása, csak esetleg a tulajdonosainak. Ahogy korábban írtam, akinek van hitele és BTC-je ott mindent terhel a hitel. Ez az inflációs cél a bitcoinnál is egy kicsit félrevezető, mert akkor a https://coinmarketcap.com/currencies/42-coin/ -nak kellene szárnyalnia összesen 42 coin 0%-os inflációval, mivel ennyi és nincs több. Ahogy látod, mindenre van többé, kevésbé elfogadható válasz, attól függ, milyen szemüveggel nézzük. Mészáros és Tiborcz vagyonosodását is meg lehet magyarázni, attól függ benne ülsz a papírjaikban, vagy nem. Ui.: Mindenkinek annyi a szabadideje, amennyit teremt magának. Ha nem jut belőle, nem kell válaszolni. Nekem most nem drága az időm, szívesen pazarolom fórumozásra, amikor meg drága, akkor úgysem tehetem.
Nem a versennyel (szabad verseny) ill. kapitalizmussal van problema, hanem hogy a vilag nagy reszen ez atalakult duo vagy monopol rendszerre. A tulzott szabalyozas, torvenyek es burokracia ill. jo nehany dolog oda vezetett hogy a szabad verseny megszunt ill. nem igazan letezik. Amikor a Google vagy Facebook megteheti, hogy reklamokat ertekesit majd az osszes befolyo bevetelbol kevesebb mint 1% adot fizet mikozben az allampolgarok orszagoktol fuggoen 15,20,25,35-45% ado es mas jarulek megfizetesere kotelesek akkor ott eleg komoly problema van. Egy vallalkozo vagy kisebb ceg nem engedheti meg maganak hogy konyvelok, adotanacsadok es penzugyi szakemberek es jogaszok segitsegevel teljes mertekben kibujon a kozteher viseles alol. Ami jelenleg a vilagban ill. vilag nagy reszen zajlik az mar reg nem kapitalizmus, hanem egy globalista monopol ill. duopol rendszerre epulo kozpontilag iranyitott kiserlet. Nem hiszem hogy ideologiai rendszerekben kellene keresni a megoldast; sokkal inkabb a kulonbozo piaci szereplok, kormanyoknak kellene fellepnie, hogy egy bizonyos meret felett a cegeket nem szabdna engedni noni ill. extra adokkal sulytani a duopol es monopol cegeket.Jelenleg ez eppen forditva tortenik.
'..Szerintem ebbe nem menjel bele mert nagyon bele fogsz kavarodni, hogy mi a kulonbseg az ertek es az ar kozott...' . Látom te már bele is kavarodtál. A btc-nek fiat pénzek nélkül nem csak az értéke, hanem az ára is 0 volna, mivel nem lenne váltódevizája. Jelen pillanatban ugyanis önmagában állva, azaz fiatra váltás nélkül a btc teljességgel alkalmatlan a Pénz 'csereeszköz'- illetve 'fizetési eszköz' funkcióinak betöltésére. És minél magasabb lenne a spekulatív árfolyama, annál kevésbé. . Már csupán a fentiek miatt is meg vannak számlálva a napjai.
Törölt felhasználó2019. 05. 09. 09:45
Előzmény:
törölt hozzászólás
Látod, azért sok mindenben egyetértünk, de -......megint az a fránya de (én már csak ilyen vagyok, nem kötekedni szeretnék, csak rávilágítani a másik oldalra) - Buffet és Soroson kívül jópár emberke élt még abban a korban, ráadásul sokan próbálkoztak hasonló befektetésekkel és csak páran lettek ennyire sikeresek. Elég nagy rizikót vállaltak, de bejött nekik, mellettük viszont több százezren becsődöltek. A hab a tortán, hogy ezek közül a bukottak közül a nyerteseknek köszönhetik bukásukat, az elszállt pénz nagy részét a sikeresek szippantották fel. Bizony ez a kapitalizmus alapelmélete, tovább gondolva a globalizáció hajtómotorja. Valakiken meggazdagodni, a törvényes kereteken belül. Nem lehet mindenki dúsgazdag. Szerintem sokan vannak, akik mérlegelnek, mennyit ér a gazdagság. Nálunk még mindenki milliárdos szeretne lenni, de az felelősséggel is jár. Persze nem a NER lovagokra gondoltam, az már a politikai maffia tevékenysége. A saját erőből és szerencséből meggazdagodott kör meg is dolgozott a státuszáért és kevsen engedhetik meg maguknak a "nyugdíjba" vonulást, egyszóval aktívan menedzselni kell a vagyont, mert különben elvész. Számomra nagyon furcsa, hogy az 50 felé közeledő ismerőseim kiégtek és lassítani akarnak, pedig van közöttük orvos, jól menő vállalkozó, iparos, gazda és még sorolhatnám. A fogorvos nem tud elmozdulni a szék mellől, 5 hónapos várólistája van, a vállalkozó a nyaraláson a telefonjával alszik és nyaral, az iparos el sem tud menni nyaralni, annyi a munka, a gazda mindig koszos és fáradt, most meg még az eső sem esik.....és még sorolhatnák. Fiataloknál meg már kialakult az a réteg, akik magukra, illetve csak magukra gondolnak, nem nagyon érdekli őket a vagyon, sem a holnap. Most akarom élvezni az életet, felveszem a hitelt, aztán majd lesz valami. Szerintem itt kezdődött meg a kapitalizmus bukása, ahol nem a pénz és vagyon lesz a központi elem. Ahogy azt anno Marx megjövendölte.
Szerintem ebbe nem menjel bele mert nagyon bele fogsz kavarodni, hogy mi a kulonbseg az ertek es az ar kozott... Hiszen a penztarcadban levo ezer forintos es 20ezer forintos erteke sem az ami ra van irva; az mas kerdes hogy az emberek elfogadjak mert hisznek benne... Erre pedig az egyik legjobb pelda ha megjelenik 1 uj nyomtatasu keszpenz az emberek eloszor ovakodva vagy nem fogadjak el. Na a kerdesem csak annyi lenne, hogy a 20000ft-os bankjegy miert er tobbet vagy kevesebet mint mondjuk 0,0113BTC...(es melyiknek mi az erteke?) ;))))) hmhmhm
Te kialakitottal egy allaspontot majd ez utan minden hirt es informaciot ilyen szemuvegen keresztul nezel. En jo parszor kialltam a BTC mellett, de idonkent megfogalmaztam hogy milyen problemakat latok es idonkent negativ allasponton is voltam, sot shortoltam is a BTC-t ;BCH-tnehany honappal ezelott. Az embereket nem zsebelik ki 4 evente a BTC-vel; nagyon sokan vasaroltak a jelenlegi ar alatt is. (nem mindenki 19000$-on vasarolt, sot a tobbseg nem). Az egesz tartalek alapu bankrendszer folyamatosan zsebeli ki az embereket ill. az allamok es adok folyamatosan ezt teszik.Senki nem kenyszerit arra senkit, hogy vasaroljon vagy eladjon BTC-t. Ez az adorendszer ill. ado-val nincs igy; olyan finomsagokrol nem beszelve hogy a legtobb ember csak hitelre tud lakast venni; es az emberek szepen egymast tul licitalva, hogy ki kepes nagyobb hitellel ingatlant venni szepen megvasarol 1 olyan ingatlant, amit a toredekert megvasarolhatott volna.Viszont a magasabb vetelar magasabb adokat, a nagyobb hitel pedig tobb hitel kamatot eredmenyez a bankoknak akik ezt a "penzt" a semmmibol teremtettek, Szoval ki huz le kit es mennyire es mivel??? Kozben emberek tuloraznak, es nem a csaladjukkal toltik az idot, elalszanak a volan mogott....stb.stb. Bernie Madoff egy jelentektelen porszem vagy csepp a tengerben ami a valosagban zajlik. Ha valaki BTC-t vasarol leirom csak neked: SENKI NEM KENYSZERITHET ARRA HOGY ELADJAM.... Nincs lakas hitelem,se szemelyi hitelem; cegemnek es befekteteseimnek van hitele de ezek 1-2%/eves kamat kozott mozognak es ha akarom kevesebb mint 3-5 nap alatt tudom kifizetni. (mondhatni hogy a kamat kulonbozetre is spekulalok; hiszen az atlagos befekteteseim hozama 15%/ev folott van) es nem igazan korelal a rv piaccal. Kevesebb mint 381 nap mulva matematikailag a BTC inflacioja kevesebb lesz mint a 2%-os inflacios cel az usaban. BTC-nek nincs 22Trillio USD tartozasa es nincs 120Trillio USD unfunded kotelezettsege. BTC-nek nem kell hogy az erteke novekedjen hiszen eleg az ha orzi, tartja a jelenegi szintet, az osszes fiat currency erteke fog ill csokken folyamatosan. Nem tudom latod ill. tapasztalod-e hogy mi zajlik Azsiaban; de ha csak az USA es Europahoz viszonyitod mar akkor sem kerdeses hogy ebbol a tortenetbol ki hogyan fog kijonni. Kevesebb banyasz ill. kevesebb hash power-hez a rendszer alkalmazkodni fog majd annak megfeleloen alakul a nehezsegi fok. Igazan felesleges egyebkent ugyan azokon a dolgokon vegig menni ujbol es ujbol mert csak vesztegeted az en es a te idodet. Shortolhatod is a BTC-t bar tudom nem fogod es vehetsz is; gondolom azt se fogsz. Ettol fuggetlenul sok sikert kivanok!
Mi fogja meghozni a változást? Eddig azért ment fel 20k körül az ára, mert a sok birka azt gondolta, majd mégdrágábban eladja. Nem a használhatósága miatt. Amikor a vágóhídra önként bemasírozott a rengeteg birka, gyorsan kikerült a határidőspiacra, és beindult a vágás.A többi birka már a vágóhíd környékére sem akakr menni. (az egyik vágóhídat be is kell zárni). Most valahogy be kellene csalogatni őket, Végre használhatóvá kellene tenni a BTC-t. Stabillá, értékállóvá, olcsóbbá. Ne kelljen a használóknak azonnal fiat-ra váltani.
'..a BTC eszmeletlen magas erteket is felvehet.' . értéket nem, mert az értéke 0. Az ára viszont könnyen oszcillállhat 0 és 20k között. És ez valóban meg is történhet, mivel csupán egy extrém spekulatív, virtuális 'jószág'-ról van szó.
Törölt felhasználó2019. 05. 09. 08:25
Előzmény:
törölt hozzászólás
Megsúgom, nekem is van a széfemben egy ilyen érték, a kislányom rajzolta, egyedi és csak egyetlen van belőle a világon. Most 1 millió dollárt ér, de még kivárok vele, mert 5 év múlva ennek többszörösét éri majd.
Törölt felhasználó2019. 05. 09. 08:14
Előzmény:
törölt hozzászólás
Természetesen mindig azoknak van nagy szája, akik jól bevásároltak az elején és most Buffet-nek érzik megukat. Napi szintem olvasom a kispapíros fórumon ilyenek (saját maga által) királlyá avatását. Az amazonba nem szálltál be? Az is volt 15 dollárért. De 4 nap alatt az EHEP-pel megnégyszerezhetted volna vagyonodat. Engem nem ez érdekel, hanem a valóságos használhatósága. Igaz ehhez éppen az árfolyama az egyik nagy kérdőjel, amit a coinbárók rángatnak. Lám,lám még a relative rossz hír is milyen jól sült el, ha mögé tudnak tenni egy pozitív magyarázatot. Máris áttörte a 6000 es pszichológiai határt. Vagy lehet, hogy a Zebpay ausztráliai terjeszkedéséhez köthető? Hírek jönnek, mennek, majd az idő eldönti, mi az igazság.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046