A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Ha 8 és fél ropi figyelemreméltó, akkor miért nem veszel most, a bitstampon akciósan éppen 8201 az ára, persze ez 10:08:23-kor volt, de lehet mire elküldöm már jóval arrébb lesz. Nyárra lehet újra 20 ezer, vagy 2 ezer, mivel értéktelen számítógépes jel, nincs meghatározható ára, csak az, hogy az ember elhiszi, lesz valaki, aki majd drágábban megveszi tőle.
Nekem a blockchain-nel semmi bajom, hiszen a technológia használható, sőt a bitcoinnal sincs semmi, csak mikor azt látom, hogy nagypénzű spekulánsok huncutkodnak, félrevezetve az embereket csak azért, hogy milliárdokat kereshessenek az eddigi millárdjaik mellé, engem az dühít. Kihasználják a kisemberek hiszékenységét és a jobb életre való vágyukat. Annakidején, mikor hozzánk is betörtek a piramisjátékok a gazemberek a függöny mögött röhögtek a kultúrházba összelázított beetetett kisembereken. Olyan forgatókönyv szerint voltak levezényelve ezek az összejövetelek, amit pszichológusok írtak az emberek manipulálására.És ez nem konteo, mert ott voltam én is a függöny mögött, csak nem röhögtem. Minden "fellépőnek" megvolt a szerepe, egyiknek a nézőtéren, másiknak a parkolóban és persze a színpadon is. Ha az egész crypto technológia maradt volna egy normális fejlesztésű technológiai irányzat és ezen az úton haladva ér el sikereket, váljon belőle egy facebook, vagy egy google, szépen bejegyezve akár a tőzsdére is. Lehet errefelé haladunk, csak előtte még jópár ember maggazdagszik belőle, de mégtöbb elszegényedik. Csak azért, mert a gazdagok húzogatják előttük a mézesmadzagot.
Szakadjon is be mindegyik a fenébe 1 dollárig, mert szeretnék már egy GTX 1070-et úja olyan 120-130 ezer körüli értékben látni és venni, nem a mostani 200K-s árakban....
Nagyon érdekes cikk.. szóval akkor Amcsi ki se tudja lóni a tethert? (nincs fennhatósága alatt, de akkor ki fennhatósága? ) akármeddig folytatható a pilóta játék a tether nyomtatás és az ár pumpálás? :-) Érték megőrzésnek használtam míg kiutalom a bányászott profitot.. ha kilőhetetlen az amerikai hatóságoknak akkor nyugodtan lehet használni..... ? Ebből a szempontból bullish is lennék , de nem mondjátok komolyan ez örökké mehet ? :-)
van egy olyan benyomásom, hogy a kripto-színházat mindig a tőzsdével együtt mozgatják 1. kriptokitörés - ezüst bedöntése, második kripto kitörés - nemesfémek bedöntése, 3. kriptokitörés - a nagy tőzsdei rali kezdete, 4. kriptokitörés - a tőzsdei rali vége?
Ahogy bezárt az Bitcon futures máris rántják fel a cripto piacokat... Míg a futures 9000 ponton zárt addig a cripton máris 9500 nál jár az ár. valakik húzzák fel valamivel..:). Reggel nyit futures áraz ár és visszatér minden a szokott kerékvágásba.. az esésnek még az aljától nagyon messze vagyunk.. fél de inkább 1-2 év.. Minden esetre aki ügyes felrántásokkal kereshet kis pénzt de nehéz játék jól elkapni.. Egy tipp : hétvégén tuti meghúzzák felfele de vasárnap már add is el mert hétfőre ott lesz ahol a futures zárt pénteken..
Ez az összehangolt felrántás nagyon furcsa, XRP, LTC, BCH, ETH 20:30 perckor szinte egyszerre fordult, a bitcoin meg 10 perccel előtte. Vagy csak a CoinDesk adatai megtévesztőek?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046