A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Igen ettől én is félek ha jön egy válság 20-30-40 % os ingatlan ár piaci esés lehet (de amíg alacsonyak a kamatok zakatolhat a szekér illetve szerencsére már nincs ketyegő deviza adósság lakáshitele az embereknek, tudom a ft hitel is emelkedhet , de 1 fokkal jobb mint a deviza) .. . Ha pedig baj van úgyis a jegybankok nyomni fogják a pénzt csökkentik a kamatot nagy megroppanás nem érdekük és tudják hogy kell elkerülni kigyógyulni a válságból... Crypto piacot viszont jó messziről elkerülni ha keresni lehetett (hosszú távon )rajta az előző pár évben volt és nem most de senki se tévedhetetlen..
Kicsit off a téma de :
Tőkém nagyon nagy része ingatlanba áll .. jó passzív
bevételi forrás a kiadás adózva is 6-7 % ot még el lehet érni.. Tudom tudom ha
válság van ezt is megtépázhatja , de nincs jobb biztonságosabb és jövedelmezőbb
opció.. Lakáskasszák (+ 30 % )és a többi pedig állampapírba az is Prémium Magyar Állampapírba van 5 évesbe , hogy ne kelljen adózni.. Infláció + 1,5-2 % azért nem annyira rossz
tudom ha hamarabb kiveszed eladod a papírt bukhatsz is az árfolyam veszteségen,
de 3-4 % os inflációnál azért ha eléri a
nominális hozam az 5-6 % ot azért az már nem annyira rossz még egy válságban
se Kamatos kamat pedig csodákra képes.. ( Persze
válságba lehet akár 10 % is az állampapír
hozam majd )
Arany: Ezen én is
gondolkodtam, de szerintem is jó befektetés
lehet ez zivataros időben ,de tőke áttétel nélkül hol lehet szerintetek
TBSZ számlára aranyat venni? (Fizikai
aranyat én nem tartanék a lakásban) – arany certit lehet venni , de az nem
követi le megfelelően az arany mozgását!
Olaj: Lehet benne
felfele tér , de ahogy terjednek az elektromos autók a tér limitált felfele és a Forint \ dollár árfolyam is rontja az eredményességet.. ( amikor 35-40 dollár volt az olaj
300 at anyaldosta a dollár most pedig csak 250 et ér hiába ment fel 70 dollárra is az olaj)
Crypto : csak játék bányászott pici pénz amit rögtön
kiveszek mert 0 bizalmam van a lufival kapcsolatban, persze gratula aki időben
beleugrott és látta micsoda pénzt lehetett keresni de kiszállni is tudni kell az
ugyanolyan nehéz…
hát, a következő évek likviditásszűkítése szerintem nem a nyersanyagárak emelkedését fogja hozni. egyszerűen, csökken szabad a pénzmennyiség (tudom, fiat pénz, de akkor is). csúf zakók lesznek.
hozamemelkedés idején az államapapír nem feltétlenül jó befektetés. . legalábbis az állampapírt tartó bef.alapok ilyenkor esni szoktak (nominális veszteségről beszélek, reálban még nagyobb veszteség) . de most nem ezért jöttem, hanem a goldman sux miatt: . a befektetőknek fel kell készülniuk arra, hogy a amai "kriptopénzek" teljesen el fogják veszíteni az értéküket . a pöcsbe, hogy lehet erre felkészülni? van nálam egy doboz amiről azt hittem, hold talajminta de valójában szárított kutyaszar. rohadt sok pénzért vettem. mit csináljak, keressek valakit, aki olyan balek, hogy legalább féláron megveszi tőlem? így szétterítem a veszteségemet sok balek között?
Egyébként jól mondod szerintem most az állampapír a jó/okos megoldás mert a tőzsdék a csúcson vannak és nem érdemes reckírozni az elért eredményt... A Bitcoin és a többi pénz pedig ami Proof of work alapú óriási környezetszennyező és nem lehet a jövő , de a Proof of stake alapúk is óriási lufik. Hiába esett 70-80-90 % ot az ár a csúcshoz képest lesz lejjebb sokkal lejjebb is minden esetre a shorttal is vigyázni kell csak a kiugró magasságokba (meghúzásokba) érdemes rányomni a shorttal mert veszélyes spekis a piac főleg hogy a tether is még ott van a levegőbe és használhatják felhúzásra.. Szép és jó a Blockchain , de ahhoz hogy a cégek ezt alkalmazzák nem kell semelyik speki pénz mellé letenniük a voksukat a hálózatukat kifejleszthetik 2-3 IT szakemberrel akik értenek hozzá.. Olvastam, hogy a biztosítók is profitálhatnak belőle persze... Munkaerő helyettesítés mindent block chain be elvégezhetnek persze ez így is lesz , de szerintem nem a piacon lévő speki pénzekre fogja egy állam cég építeni az IT rendszerét... Ez a nagy tévedés hanem egy zárt egy nem lufi manipulatív árfalyammal megáldott pénzre építik hanem egy belső rendszer lesz .. de ez még 5-10 -15 év..
20 k tól folyamatosan adom el a bányászott javakat.. utólsó nagyobb eladásom 11 K nál adtam el mindent (99 % át ) még kb 3 hete.. illetve most a bányászott tőkém 1 % át 7700 as bitcoin nál.. mind ami volt de az csak 7 ezer ft volt..
Pár napja még azt mondtad , hogy max egyszer még felszúr 10k-ig aztán lenulázzodik... Utánna eladtál mindent az alján :) Sztm vegyél állampappirt az való neked.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046