" Azok naponta száguldanak akár 3-400%-ot, a BTC meg már csak cammog. " Van sapka, nincs sapka... :) A Goldman és a JPM is vettek egy-egy jó nagy pakkot, amikor az egyik mofo ledumálta az árfolyamát. Hadoválhatnak róla, hogy az ügyfeleik vették (akár még igaz is lehet), de ez csak annál jobb :) Ha tényleg lesz válság (egy jó ideig azért ne legyen szerintem, de úgysem én döntöm el...), akkor ide is utat fog találni magának a pénz. Na, akkor lesz csak igazán buborék-feelingetek! :) 1x már kifejtettem: jó, ha szépen "araszolgat" fel az árfolyam, mert beszáll még több bánya. A bankoknak komoly pénzébe kerül fenntartani az IT infrastrukturát, itt meg önként és dalolva felvállalják vállalkozók a kibányászott BTC-ért cserébe. Ráadásul ugyebár a rendszer stabilitása, TFLOPS kapacitása, erőssége abból jön, hogy sok gép csatlakozik a "bányákhoz". Önszerveződő, kvázi-önszabályozó rendszer. Ez egy tipikus példája az emergence-nek. Ráadásul a chipgyártóknak is jó, szóval az ember tud okosan diverzifikálni. Az IoT miatt amúgy is kellenek a portfolióba chipes cégek...
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046