A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
már évek óta mondogatják hogy a kvetkező lufi Kínában durranhat ki...hát most még egy lépéssel közelebb vagyunk ehhez....aztán hogy melyik ér előbb célba ?
Ahogy a napokba is írtam...
a régi pénzügyi hatalmak féltik az évszázados hatalmukat és az irányítást nem adják ki a kezükből..pláne nem senkiházi programozóknak és maffiának - terroristáknak.
Inkább 100 -szor leradírozzák a térképről az egész bitcoin rendszert. :-))
Ha kell olyan törvényt hoznak hogy csak állami felügyelet kell hogy legyen mögötte és punktum.
Sztem piktorék lettek idegesek, amikor megtudták, hogy a 7 mio. USD-nyi átutalást fogadhatták volna BTC-ban is, persze nem bankszlára. Ha egy kicsit ráülnek anno, kb. 70 nillió USD-t ér, és ki sem derült volna. (Btw. pont emiatt én is azt gondolom, hogy a feketegazdaság tranzakcióit valóban segítik a kriptopénzek. De abban, hogy megtakarításként működne ez náluk, pláne hogy pénzmosásra is jó lenne á la elemes, azt a vad fantázia termékének tartom...)
azt hiszem talán itt köztünk is vannak olyanok akik most emiatt nagyon idegesek, látszik is ahogyan fórumoznak idegből, valamelyik másik topikban láttam egy emiatt igen ideges emberkét. Sajnálom szegényt.
Wow... nyomtam erre is egy plusszot, erre -1 lett a számláló. Valamit nagyon tudnak ezek a programok/fórummotor. :) A rendőr fia otthon megkéri az apját: - Apu, segítenél nekem? Ma a negatív számokról tanultunk és nem értem. - Kisfiam itt a legegyszerűbb példa: Ha egy buszon 6 ember ül, ebből leszáll 9, akkor a következő megállóban még 3 embernek kell felszállnia ahhoz, hogy üres legyen a busz.
"Ha átutalással fizetnek neki, akkor állítja ki léynegében a számviteli bizonylatot, amikor akarja, nincs definiált határidő rá. " - ez persze megint az alanyi mentes esetre vonatkozik...
Egy "picit" tájékozódni kellene még a témában :) Ha valaki anno olyan vállalkozóként értékesített soproni kékfrank ellenében, hogy az éves forgalma nem érte el a 6 milliót (=alanyi adómentes), akkor teljesen mindegy, mit adott el - az ÁFA-mentes volt az ÁFA-törvény szerint. Egyébként sem attól lesz valami ÁFA-mentes, hogy BTC-ban, kékfrankban vagy adott esetben Böske utalványban fizet a vevő, hanem a számviteli bizonylat dönti el. (Nyilván az eldönti kicsit erős megfogalmazás, de csak átment a lényeg, nem?) Ha a sz.biz.-on van ÁFA, akkor az eladó ÁFÁ-t fog "befizetni" utána, függetlenül attól, hogy miben kapta meg az áru ellenértékét. Ha az eladó trükközik vagy csal a bizonylattal, akkor meg ez független attól, hogy HUF-ban kapja meg a pénzét, mongol tugrikban vagy kecskében, netán BTC-ban. Egyébként a kékfrank kvázi-védelmében még megjegyzem: mivel ez az ÁFA-tv. szerint készpénz-helyettesítő fizetési eszköznek minősül, a nyugtát vagy számlát haladéktalanul ki kell állítani. Olyan tehát, mintha kp-val vagy bankkártyával fizetnél. Még akkor is azonnal ki kell állítani, ha az eladó amúgy alanyi mentes. Ha átutalással fizetnek neki, akkor állítja ki léynegében a számviteli bizonylatot, amikor akarja, nincs definiált határidő rá. Btw. szerintem a fordított ÁFÁ-nál a legkönnyebb kibújni az ÁFA befizetése alól (értelemszerűen a vevőről írtam ezt). A befogadott számla ti. nem feltétlenül szerepel a vevő bizonylatai között. Erre vagy nem gondoltak az "okosok" az NGM-ben, vagy lesz..ták. Ha már homár... :)
"nem a technológia a piramisjáték, hanem a bitcointőzsde."
Miért is? A bitcointőzsde egy online piactér: egy terméket adnak-vesznek. Ebben mi a piramisjáték szerinted?
"ugyanazért adócsalás, mint a soproni kékfrank és hasonló eszközök: kibújik az ÁFA fizetés alól."
A pénz önmagában nem tud kibújni. A felhasználója esetleg, de akkor azt meg kell büntetni. Megjegyzem, ha valami x helyi pénzbe kerül (ÁFÁ-val), akkor tök mindegy mivel fizetik ezt ki, ha egy zsák sót fogad el érte, akkor is befizeti utána az ÁFÁ-t. Megjegyzés 2: a barter is adócsalás?
a piramisjátékságot nem olyan egyszerű meghatározni, márminthogy mi a piramis, végülis a multilevel marketing is egyfajta piramisjáték, de a tegnap hivatkozott cikkben elég jól körbelövöldözték.
nem a technológia a piramisjáték, hanem a bitcointőzsde.
ugyanazért adócsalás, mint a soproni kékfrank és hasonló eszközök: kibújik az ÁFA fizetés alól.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046