Topiknyitó: Bekes 2018. 02. 25. 22:19

CIGPANNONIA kitartók  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sigmund
Sigmund 2018. 05. 28. 09:02
Előzmény: #3739  MrBaknyul
Nyitó 449,5, zöld!
azért a blue-ket el is adtam most, nagy rángatás lesz a héten szerintem fel-le, de igazad van, nem így indul egy igazán nagy válság.
MrBaknyul
MrBaknyul 2018. 05. 28. 08:55
Előzmény: #3738  MrBaknyul
448,5...
MrBaknyul
MrBaknyul 2018. 05. 28. 08:53
449, eladok is kelnek fel...
MrBaknyul
MrBaknyul 2018. 05. 28. 08:52
Előzmény: #3736  Sigmund
nem vagyok nagy illetve regi motoros, de arra kezdek rajönni, ha balra mutat a nyil, jobbra kell menni. A para nem igy fog jonni szvsz, hanem 1 napon folkelunk es indi -15% on lesz, aztan 2 oraval kesobb fogjuk olvasni mi tortent.
Sigmund
Sigmund 2018. 05. 28. 08:49
Előzmény: #3735  MrBaknyul
tényleg, felébredtek a vevők végre. Érdekes h az olasz hírekre is pozitívnak tűnik a reakció, fordítva vártam.
MrBaknyul
MrBaknyul 2018. 05. 28. 08:46
Előzmény: #3734  Sigmund
Indi 450  per/pill....
Sigmund
Sigmund 2018. 05. 28. 08:32
Előzmény: #3733  Blajen
ha így marad 440 a nyitó a CIG-nél, fasza.
Blajen 2018. 05. 28. 08:26
Előzmény: #3731  Sigmund
Hááát, örülnék neki, ha nem ez a verzió figyelne be, de sajnos van rá elég erős sansz :((
Ahogy az egyik cikk fogalmazott: az olaszok a vacsora közben odasz@rtak az asztal közepére.
Blajen 2018. 05. 28. 08:25
Előzmény: #3729  Sigmund
Olvastam ám mindent a hétvégén a telón, de ott nem volt kedvem pötyögni.
Igen, én is érdeklődtem, el is olvastam, amit írtál, gondolkodom rajta, és olvasgatok róla szorgalmasan infókat.
Ez alapján (úgy, hogy nem vagyok benne, bár fontolgatom, hogy belépek egy kisebb összeggel), azt látom, hogy nagyon kockázatos papír, de szerencsés körülmények és okos kereskedés mellett hozhat azért még, főleg, ha most lemegy mondjuk 105 köré.
Ott fontolgatom, hogy óvatosan beszálljak, de azt szigorúan rövidtávra.
Talán őszig abban még nem lesz bukó, időnként számolok 1-1 felrántással benne.
De az is lehet, hogy ebből semmi nem így alakul.
Sigmund
Sigmund 2018. 05. 28. 08:22
Előzmény: #3730  kockaveto1
Jó reggelt! Már itt vagyok én is, olaszok miatt eladom a múlt héten blue-kat, tudjak venni CIG-et ha beverik.
kockaveto1
kockaveto1 2018. 05. 28. 07:44
Szép jó reggelt kívánok!Köszönöm mindenkinek az off témában a meglátásait. :))
Sigmund
Sigmund 2018. 05. 27. 19:28
Előzmény: #3711  kockaveto1
OFF:én se tudok erre válaszolni
Lényeg: még jöhetnek jó hírek, és arra lesznek meghúzások is, ideális speka papír amíg aukcióban megy. Ha standard lesz, én tuti kiszállok. Altera is akkor emelkedett sokat, amikor csak pletyka, mikor jött a Wallis, már nem sokat dobott az árfolyamon. szóval szerintem a rally nagy része már megvolt, a tényleges jó hírekre már nem lesz duplázás innen szvsz.
A bíróság azért döntött így, mert jogszabályokból ez következett. A Nav azért próbálkozott, mert vki elcseszte (későn jelentette be), és így próbálta még helyrehozni a hibáját. Mintha leszúrna a főnököd és próbálkoznál még jóvátenni....
szerintem egyébként az a valószínűbb, h lesz standard és befektető is, csak az a kérdés, milyen árfolyam lesz akkor, nem biztos, h ennél több. De semmi se biztos ebben a papírban.
azt kell figyelni, meddig tart a hit (forgalom, topik, stb), ha az elfogy akkor dobás. Még tart.
Sigmund
Sigmund 2018. 05. 27. 19:09
Előzmény: #3716  smallinv
Jó gondolatok, annyival egészíteném ki:
- az emberek szeretnek álmodozni! és hinni valamiben! akkor is ha nem reális... ez még egy ideig bőven hajthatja az árfolyamot... a Nord is még mindig 2xese, mint ahonnan elindult.
- Estnél a forgalmat kell figyelni szerintem. most nagyon visszaesett a forgalom, és a topik is kezd pangani, ez óvatosságra utaló jel.
Viszont még bőven várják a befektetőt, a hit töretlen, strandard-ba is visszakerülhet, szerintem még van idő addig, amíg szűk lesz az ajtó. 
Engem egyébként a Wallis is meglepett, még az is lehet h bejön a csodavárás, de persze erre végképp nem tennék sokat én se.
Sigmund
Sigmund 2018. 05. 27. 18:57
Előzmény: #3726  Sigmund
+ kisbüfik topikban is állandóan foglalkoztak vele, Evazeller is adta-vette.
most visszavettem 110-90 közötti árakon, aztán adtam egyszer 115-ön, majd megint vettem. NEM javaslom senkinek, h ilyen áron vegye, én már csak a nyereség egy részével játszom, ha 0-ra megy le akkor se buktam rajta.
Blajen is kérdezte pár napja, mondtam h csak óvatosan, és főleg 100 alatt.
Még amiben bízok ,h standard lesz, akkor megint lehet egy meghúzás benne, a kérdés, h milyen árfolyamról. lehet megint 50-ről húzzák majd meg 70-ra... :)) bármi benne van...de nem is ez a lényeg, hanem h ki nyeri a következő szépségversenyt??
ezen kéne gondolkodni.
http://alapblog.hu/meszaros-keynes/
Keynes hasonlata arról szólt, hogy a tőzsde egy rendhagyó szépségverseny, ahol a nyertest (a legjobban teljesítő részvényt) tömeges szavazatok alapján választják. Ha pedig el szeretném találni, akkor ahhoz nem az a megfelelő módszer, ha megnézem, hogy ki tűnik nekem a legszebbnek és rá szavazok/fogadok. 
Sigmund
Sigmund 2018. 05. 27. 18:52
Előzmény: #3709  HARDCORETERROR
OFF: Estre:
nem teljesen lutri jelleggel :) A TA/funda mellett a tőkém 10%-ával megpróbáltam kitalálni januárban, ki nyeri a "szépségversenyt". Az alapblog-on volt egy jó írás erről a Nord-rally után (amiből kimaradtam), az gondolkodtatott el, hogy miért ne... amúgy hasonló papírokban voltam/vagyok mint Te, pl CIG, Konzum, MOL (bár az főleg tavaly volt nekem) stb, funda alapon vettem Pannyt is, még mindig ott van mint januárban (ami persze nem rossz, MOL-OTP-CIG-Konzum-App részvényekhez képest).
Szóval ki nyeri a "szépségversenyt"?
azt próbáltam keresni, hogy hol van vmi, ami megmozdíthatja a piacát a rv-nek, és az EST-nél volt, elfogadják-e a NAV fellebbezését a csődegyezség ellen vagy nem. Bíró dönt, elvileg objektív. Arra jutottam (jogot végeztem, csak nem használtam), h ha én lennék a bíró, akkor nem fogadnám el, és ezért lekerül majd a cs.a. az Est-ről. Erre pedig reagálnia kell a papírnak!
így vettem 46-os átlaggal, és gondoltam h kijön h vége a csődeljárásnak, akkor dobom is. persze benne volt, h esni fog 40-ig v lejjebb is, de 40-nél már mindig megvették, és reméltem 46-ra akkor is visszahúzzák, így szerintem nem volt akkora lutri.
1. aukcióban pont nem voltam gépnél, nem tudtam adni, de nagyon kitépték, 76 körül volt úgy emlékszem. utána újra átgondoltam, elhalasztottam az eladást, figyeltem az akciókat és a topikot. Aukció miatt csodásan lehet spekázni, vételi puffer elég, meg se kell venni, feljebb állnak az eladók, és a végén elég megvenni 10k-t a magasabb áron, és máris lehet rajta 5-10%ot is tolni. Ezt tetézte, hogy az összes "guru" megjelent a topikban, Lastdeposit (akinek akkor komoly követő tábora a Nord miatt!), Trump (futur-nál pl ő is kavart), Zsoltee, Csoki és a legfontosabb: Gyuripapa (neki is komoly tábora volt Opus-Futur miatt).
Gondoltam h ők itt vannak itt brutál emelkedés lesz, csak akkor kell kiszállni, amikor a híveik már mind bezsákoltak. Gyuripapa azt írta, h 154-nél jöhez az első komolyabb ellenállás, 141-re tettem be a megbízást... :)
pamut
pamut 2018. 05. 27. 17:19
Előzmény: #3720  feel
Igen, pont ez lenne a lényeg: a mai chartba bemásolod az összes korábbi grafikonos tippedet. Nagyon beszédes, tanulságos lenne!
feel
feel 2018. 05. 26. 23:49
Előzmény: #3723  kupec
koszi
kupec 2018. 05. 26. 22:47
Előzmény: #3721  feel

Az alábbi (napi.hu-n tegnap 17:35-kor megjelent cikkből származó részlet magyarázat (lehet) a (z egész) BUX gyengélkedésére (bocs, de a linket valamiért nem tudtam bemásolni...)
"A befektetők a múlt héten 2,6 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki az Európában befektető részvényalapokból, de a kötvényalapokat sem kímélték, ezekből 1,8 milliárd dollárnyi tőke távozott - írja az alapok tőkeáramlását vizsgáló EPFR adataira hivatkozva a Financial Times. Az összesítve 4,4 milliárd dollárnyi kiáramlás a legnagyobb ilyen irányú mozgás ezeknél az alapoknál a brexitről szóló népszavazást követő hét óta, akkor 6,6 milliárd dollár távozott ezekből a konstrukciókból."
kockaveto1
kockaveto1 2018. 05. 26. 19:33
Előzmény: #3716  smallinv
Köszönöm. Kedves Tőled, hogy ennyi időt szántál erre. Megfontolom a tanácsaidat. :))

Topik gazda

Bekes
2 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek