feel, rádkérdeznék, hogy ti P/E illetve egyéb mutatókat nem néztek a Cig (illetve a többi ML papír) kapcsán? Az OTP-vel hasonlítgatom, de nálam kissé eltérnek az adatok (csak úgy ránézésre) Illetve az is felmerül bennem, hogy 4Mrd + pénzből a felment eszköz értékeknél te pl milyen akvizícióra gondolsz? (a signál illetve a többi nagyságrendi kapcsolódókon kívül, amik a mai hozzászólásokban már szerepeltek). Illetve ha holnap meglesz a szavazat szám, s minden lemegy a papír forma szerint, akkor elvileg nincs semmi új hír, akkor miért emelkedne a rv ár? csak a lepapírozott ML rész miatt? (a kínai üzlet érdemi nettó profit hozásában én nem hiszek .. legalábbis 45 -50 mrd-os cégérték viszonylatában) más persze lehet még.. ui: a 16-os CIG beszámolót néztem 15, 16-os adatok, de azok önmagukban nem predesztinálnak túl sok jót (persze ehhez jön most az ML hatás)
Vki nem tudja a korábbi pár év kzgy első körös részvételi arányait (megadva azt is, hogy abból mennyi volt a két nagy tulaj szumma %-a) most, ha 70 M db-ra 50% 35 M db-ot feltételez (gondolom 50%+1 a szükséges, + az ML pakk önmagáról még nem szavazhat: ) abból kb 23,5 M van Móricz és Bayer csoporthoz kötődően (pár millió db-t még bezsákoltak októberben pluszban, amikor az ML beszállásról még nem "sejthettek" semmit) Vagyis ez kb 33,5 % az ML előtti (mostani KzGY) aránynál. Vagyis kb a két nagy tulajon kívül még 16,5 % hiányzik kb 11,5 M rv db. Ez 500 as áron majd 5,8 Mrd kp értékű részvényes többlet jelenlétet jelentene holnapra... Kis büfiből gondolom most se jön össze ennyi. Valamilyen nagyobb (pár %-os) intézmények vannak a mostani tulajok között sztetek? mármint nem egy, hanem több? Privát vélemény : ha nincs több intézményi a tulajok közt, akkor sztem reálisan 90%, hogy jan 30-ra marad az érvényesség.. (gondolom ha a CIGesek is elírták a jan 30-at. mint az egyik reggeli bejegyzésből kiderül, ők se sejtenek a két nagyon kívül számottevő db új elmenő tulajt)
Megjegyzés: ez a KZGY kör után nem lesz gond a pótkzgy-el ha ML és a két régi nagy tulaj is benn marad:) t Bőven 50% felett lesznek majd:) feltéve a régiek nem realizálnak, tőzsdén belül, vagy kívül.. (külsőre asszem még van keret ez évben)
CIG Pannónia