Nem gondolom, hogy ez a vita jó Magyarországnak, jó az üzletnek vagy jó a felsõoktatásnak - kezdte mondandóját a magyar kormány CEU-ellenes felsõoktatási törvényérõl Michael Ignatieff, a CEU elnöke és rektora. Bízik benne, hogy
Szerintem sem egy és ugyanaz a kettő, hiszen tudtommal a Sapiante nem ad magyarországi diplomát, csak romániait. Ellenben az elv ugyanolyan értelmetlen lenne a románok részéről, ha megjátszanának egy olyan törvényt, ami ellehetetleníteni. Ebben az értelemben viszont jó hasonlat.
Azt a nettó nyereséget, hogyan osztanád fel a CEU jelenlegi MAGYAR ingatlanjainak nyereségeként?Oktatási épületek, Kollégium, konferencia terem és amit még nem tudunk?
Ezeket mind megvette a GSoros, vagy az alapítványai, vagy a Magyar Állam biztosítja még mindig téritéssel?, vagy térítésmentesen? Mit tudsz ezekről a nettó nyereséges oktatáshoz köthető gazdaságossági mutatókhoz tartozó ingatlanokról? Ha én tudnám mondanám!
pont ez a lényeg:nincs anyaintézmény (tehát tök normális, hogy magyarországon nem végez semmilyen tevékenységet a nem létező anyaintézmény :). Egy magyarországról finanyzírozott román intézmény, román akkreditációval, amely magyar nyelvű oktatást végez és román diplomát ad ki.
Tehát totál más eset, mint a CEU :)
A magyar nyelvű oktatás miatt van a bögyében néhány s***fej román politikusnak, ezért gondolta az egyik hogy most ez is egy jó alkalom, hogy köpködhessen..
Aztán majd rájön úgy is, hogy nem lesz elég egy CEU törvénnyel megegyezőt alkotnia ahoz, hogy baszogassa őket. Valami teljesen más törvényt kell majd hozniuk ehhez.
Miért lett volna hazaárulas. Magyarországnak nettó nyereség, hogy itt van a CEU. A külföldi diákok pénzt hoznak be az országba a tandíjjal és a költekezésükkel, miközben a hazai tudományos életnek is segítenek. De a Fidesznél megszokhattuk, hogy az aktuálpolitikai érdekek mindig a haza érdekei előtt állnak...
Töröljed a törvényes lehetőségek közül ezt a visszaélést (képviselői indítvány)! Törvénnyel inkább te szeretnél visszaélni! De csak magyarázkodásra futja!
Ez lenne vele a gond. Magyar alapítású és nálunk nincs semmilyen anyaintézmény.
A finanszírozást a Magyar Kormány által létrehozott Bethlen alapítvány biztosítja.
Én akár egyet is tudnék érteni a törvénnyel, ha csak az új egyetemekre vonatkozna.
Ami miatt károsnak tartom, az hogy egyre gyakrabban születnek olyan törvények, amik már működő cégeket, intézményeket támadnak.Ilyen volt a Heineken vörös csillaga is.
Szerinted mit üzen ez a befektetőknek?
A labancok úgy gondolták befogadni, hogy felmérték hogy nekik ez hasznos, és majd az ország érdekeinek megfelelöen módosítják a törvényt, ha szükséges. Nálunk, a sok nemzethy hazaáruló támogatásával fordítva csinálják, az ország érdekeivel ellentétesen módosítják, mert csak. Az titok, hogy miért...
de ezek valamilyen magyarországi egyetem nevében adnak ki magyar diplomát (mint egy magyarországi felsőoktatási intézmény kihelyezett intézménye), vagy romániai diplomát adnak ki, mint romániai intézmény?
Mert én úgy tudom, hogy az utóbbi..
CEU-rektor: ha a kormány békén hagy minket, mi is békén hagyjuk õket
Ugrás a cikkhez