Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Kérdőjelek vannak bennem, mert az indikátorképek még nem meggyőzőek. Nincs is tetőzés, szóval folyamatosan változhatnak, egyelőre a kiszállóra figyelek, melyek a setuphoz vannak rendelve (1000 pont felett van a belépéshez képest), de láttam a zászlót is, ami a setup felett van, mondjuk az OTP certi kiütés elviheti a zászló célárra is, pillanatok alatt. Még mindig megvannak: LONG: OTP/RICHTER/FORINT (ez utóbbi eurhuf short, usdhuf short, forint erő long).
"Erős trendben az utolsó hullámok szinte bármeddig elmehetnek, a korai short pedig életveszélyes." - jogos, ezért is írtam, hogy a héten vagy a jövő hét elején; de ahogy az utóbbi napokban látom, nagyon közel kerültünk egy nagy zutty megindulásához. (Aztán persze majd kiderül! Ahogy korábban is beszéltük: ahogy fordul a piac, úgy mozdulunk vele mi is.)
Nekem nem állt össze még shortra a kép, de közeleg a longok zárása. https://1.bp.blogspot.com/-mx2obakTym0/YRuOHeIogUI/AAAAAAAATjg/mXoztzWcyG8Z2jX-vllout3Hd-6XgypdQCLcBGAsYHQ/s1828/adz%2Botp.jpg Erős trendben az utolsó hullámok szinte bármeddig elmehetnek, a korai short pedig életveszélyes. Eddig mindenki a nagy esést várta, most egy picit fordult a kocka, lehet ki is rázzák a shortosokat, egy short zárás pedig meghozhatja az utolsó vételi hullámot, érdemes figyelni, de nyitva kell hagyni az ajtót minden lehetőségre.
Hasonlóan látom én is. Igaz az utóbbi időben leginkább csak az OTP-t figyelem. (Ott lehet még némi tere az emelkedésnek.) http://www.tdtjani.com/2021/08/otp-rovid-tavon-long-kozep-tavra-eros.html De alapvetően egyre inkább egy több hetes short pozi nyitási lehetőség beszálló pontjait kutatom. (Úgy tippelem a héten, vagy a jövő hét elején rá is tudok nyitni.)
Kicsiket nagy ívben el kell kerülni, mert: - ha baj van, szűk az ajtó, nem elég likvid, nem lehet tételt adni - magyar betegség, de a kicsik nagy részében nem a cég tevékenysége, hanem a kapcsolat az érték, ami bármikor megszűnhet, ráadásul inkább egyfajta vagyon legalizálás a fő mozgató rugójuk - mert a piac egy olyan fázisban van, ahol a kicsik lehetőségei már régóta korlátosak - a hodlerek stratégiája nem fog működni, már sokan így is be vannak szorulva, pedig az érték 90-100%-át még mindig elveszthetik, főleg ha véget ér az "örök bull", a "buy & hold" csak olyan cégeknél működhet, melyek értékalapúak, a picik még nem azok... - aki tud kereskedni, annak a bluek-ban is van profit, aki nem azoknak a kicsikben sem lesz, csak reményt és álmot vesznek, ez az álom meg szépen kezd összetörni, durva beszorulások vannak már most, pedig még bull a piac
Jó napot! Private Banking friss: --BUX napi: Az újabb emelkedő hullám még nem tetőzött, csak az üteme lassult. Van egy emelkedő trendvonalunk, ami eddig jellemezte a mozgást. Amíg e felett van az index, addig nyitott a tér felfele. A napokban a 46 875-ös szint környékére ér lassan fel az ideális trendvonal, így ennek az elesése okozhatna problémát. Kicsi az esély arra, hogy ennek a törése a következő héten bekövetkezzen. A hosszabb emelkedő kép változására nincs jelzés, nem látni olyan mintát, ami tartós fordulat kialakulására utalna még. Akár magasabbra is mehet a piac, felfele még nyitott. Támaszok: 45 313; 43 750. Ellenállások: 51 563; 53 125.
Ha egyszer Európa motorja (M.o.) beindul, nincs megállás
Törölt felhasználó2021. 08. 17. 09:53
Bux: 50660 felett OTP: elszabadult a zöld bika, lehet belőle ma ATH, már nincs messze
Törölt felhasználó2021. 08. 16. 20:26
SP ATH, megint, Talibán ide vagy oda, az esést megint megvették. BÉT (BUX, OTP, Richter, MOL) tartja magát. HUF- erősödés, 351 ostrom alatt. Gyuribá ma is őszinte volt, egyre többet értek vele egyet, lehet hamarosan a tőkepiac/BÉT fejlesztése is előkerül (azt hiszem az én véleményem nem változott az elmúlt 10 évben).
Hazai fertőzött számra gondoltam, ahol 1 a tavaly tavaszi, 3 a tavaly őszi, 5 az idei tavaszi (az eddigi csúcs), B pedig a várható őszi. Persze nem szabályos ciklus, mert a korrekciók túl mélyek, szóval csak gondolatkivetítés, mintakeresés. Szerintem is lesz őszi hullám, de alacsonyabb eset- és elhúnyt számmal, mint a legutóbbi. Lezárásokat nem várok, de korlátozások nagy eséllyel visszatérhetnek, ahogyan a megszokott bűnbakkeresés és egymásra mutogatás sem maradhat majd el. Talán eretnek gondolat, de az eredetit talán 3 év alatt letudhatta volna a világ itt-ott fellángoló hullámokkal. Most hogy sokféle vakcina van, eltérő nemzeti átoltottság mellett, a magas oltottsági országokban gyengülő ellenanyagszinttel, folyamatosan mutálódó vírussal - hát nem tudom mikor fogjuk végre magunk mögött hagyni. Vagy az lesz az új norma, hogy minden évben megpróbáljuk majd 2x beoltani a teljes lakosságot az új variánsoktól tartva, miközben néhány cég hülyére keresi majd magát a vakcina előállításán és kereskedelmén, a világ egyes részei elszigetelődnek, kereskedelem megdrágul, kormányok megdőlnek, stb.? Egy idő után a folyamatos oltás is az érdektelenségbe veszne.
B hullámot nem tudom hová tenni :D . Egyelőre az zavar, hogy mindenki tutira írja az ősszel (szeptemberben a delta miatti zárást, vírus hullámot), de ami tuti, az a tőzsdén soha nem jön össze, hol lesz a csavar? A delta valószínűleg már be van árazva és a félelem fokán emelkedünk, folyamatos új csúcsok vannak, a korai shortosok meg folyamatosan kirázva.
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!