tdtjani

Regisztráció: 2012-06-02 12:39:48

Hozzászólások száma: 283

Utolsó hozzászólás: 2021-10-12 12:19


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Olaj és Gáz 2021. 10. 12. 12:19

Igen, én is azt látom, hogy a Randomos felületen továbbra sincs kötés. De ugye ez szerepel a linken elérhető (BÉT honlap) tájékoztatóban is:
"a Kibocsátó ideiglenesen nem tud árat jegyezni egyes Erste Turbo Warrantokra"
Olaj és Gáz 2021. 10. 12. 12:03
OTP részvényesek ide! 2021. 09. 20. 14:29
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 09. 14. 13:07

Jó észlelni, hogy ugyanazokat a dolgokat látjuk a grafikonon.
.
Tegnap este én is a Smith83 által jelzett zászló lehetőségét észleltem a napos grafikonon. Azonban mikor megnéztem alacsonyabb idősíkon, látszódott, hogy csak záróban húzták fel dojira.
.
Így vártam a reggeli nyitást és pár negyedórás gyertya után én is a Hathor által felvázolt alakzatot rajzoltam be. Annyi a különbség, hogy nálam a csökkenő (de lehet akár szimmetrikus is) háromszög támaszaként az eMA100 szolgál.
Egész jó támaszként funkcionál már augusztus 30 óta. (persze lehet, hogy a 100-as mozgó csak az én mániám :) ). Amíg az nem törik, addig mehet a tingli-tangli. Letörés esetén első körben 18400-ra várnám. Onnan meg majd látjuk merre tovább.
.
https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_ff1ac19eec5ef6ed039ebcd49ff6516f.png
.
(gondoltam megpróbálok valami kicsivel én is hozzájárulni a csapatmunkához)
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 08. 17. 14:03
Én szimplán technikai jelzésre (zászló gyertyaformáció két idősíkon is) alapoztam a tegnap piacnyitáskor posztolt írásomban megfogalmazottakat.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 08. 17. 14:01

"Erős trendben az utolsó hullámok szinte bármeddig elmehetnek, a korai short pedig életveszélyes."
- jogos,
ezért is írtam, hogy a héten vagy a jövő hét elején;
de ahogy az utóbbi napokban látom, nagyon közel kerültünk egy nagy zutty megindulásához.
(Aztán persze majd kiderül! Ahogy korábban is beszéltük: ahogy fordul a piac, úgy mozdulunk vele mi is.)
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 08. 17. 13:24

Hasonlóan látom én is. Igaz az utóbbi időben leginkább csak az OTP-t figyelem. (Ott lehet még némi tere az emelkedésnek.)
http://www.tdtjani.com/2021/08/otp-rovid-tavon-long-kozep-tavra-eros.html
De alapvetően egyre inkább egy több hetes short pozi nyitási lehetőség beszálló pontjait kutatom.
(Úgy tippelem a héten, vagy a jövő hét elején rá is tudok nyitni.)
TDTjani 2021. 08. 05. 17:12
#46

Ezt sajna későn tettem közzé, de a pozi még fut.
http://www.tdtjani.com/2021/08/arany-100-as-mozgoatlagok-koze-szorulva.html
Illetve a napos grafikont nézegetve elgondolkodtató, hogy ha H4-en eléri a célárat, tovább tartsam-e még (a pozi zárás helyett).
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 08. 05. 13:47
Teljesen rendben volt ez így! Egy jól működő topikban a tagok képesek egymást kulturált jelzésekkel moderálni és a beszélgetés folyamát a megfelelő mederben (stílus és téma) tartani.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 08. 05. 13:21

Jogos!
Bocsánat az off-topicért!
.
Valóban szépen megjelent a divergencia és már H1-en is észlelhető.
Én továbbra is az OTP-t követem  jobbára, ott még nincs pozinyitási jelzésem. H1-en talán belefér még egy felfele kör és utána jöhetne egy nem túl nagy ugyanakkor mégis értelmesen lekereskedhető korrekció.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 08. 05. 12:55

Igen, véleményem szerint is voltak jó intézkedéseik. Pár éve is azt gondoltam (és most is), hogy a családvállalást támogatni szükséges (függetlenül attól, hogy egyedülálló vagyok).
Ugyanakkor úgy látom, ha szummázzuk a fidesz jelenség hatásait, akkor összességében nagy negatív eredményt kapunk.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 08. 05. 11:55
Ha jól emlékszem, a rezsicsökkentés a következőképp megy végbe: - az állam (kormány) létrehozott egy társaságot, mely világpiaci áron szerzi be az energiahordozót (földgáz), majd azt nyomott áron értékesíti (akár a megszokott szolgáltatókon keresztül) a lakosság irányába, így a lakosság érzi, hogy neki most mennyivel könnyebb, közben az árfolyamdifferencia (veszteség) pedig szépen halmozódik a fent említett állami társaságnál, ezzel növelve az államadósságot, melyet persze ugyanúgy az ország lakossága fizet meg; ezzel még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy ugyanannyira jövünk ki összességében, hanem az, hogy közben a népnek el van adva a marketing szöveg, hogy mennyivel könnyebben élünk, összegezve az Orbáni rezsicsökkentés annyi hogy nettó hülyének nézik az állampolgárokat - az elektromos áram szolgáltatóknál asszem hatósági ár lett szabva a lakossági szolgáltatásra, mely kapcsán csaknem az összes szolgáltató jelezte, hogy így kb. nullára redukálódik a marzsuk, és nem tudják kitermelni a hálózat-karbantartásra szükséges összeget, vagyis szépen tönkremehet a villamosvezeték hálózat lakosság felé irányuló része.
.
[közben 11 órakor OTP-ben jó pár ezres iceberg eladó 16000-en]
.
Ahogy Adrián is említette, a Kádár-korszak végén látszott, hogy amennyiben a felvett hiteleket nem termelő beruházásokra, hanem közvetlenül a lakossági jólét finanszírozására fordítjuk, akkor azokat nem lesz miből visszafizetni. Vityánk most nagyon hasonlót csinál, a szerencsés különbség csupán annyi, hogy a háttér a nem kis mennyiségű (nagyrész nem visszafizetendő) EU-s támogatás.
.
Viktorunk ügyesen próbálja előadni a magyar gazdasági csodát „Magyarország jobban teljesít” szlogennel. De ennek hátterében csaknem teljes mértékben az áll, hogy a  világgazdaság hihetetlenül remek 11 évet futott 2009-2019 között, melyből kishazánk is részesülhetett egy falatnyit. Ugyanakkor a hatalmas EU támogatások és idevonzott külföldi technológia ellenére sem sikerült az „összeszerelő üzemmódból” értékteremtő szerepkörre váltani.
.
Gazdaságpolitika kapcsán azt gondolom, hogy Varga Mihály egy remek közgazdász. Ugyanakkor a FIDESZ hiteltelenségét tökéletesen szimbolizálja, hogy (talán 8 éve) kiiktatták a törvény azon pontját mely szerint a pénzügy/gazdasági miniszter ellenjegyzése szükséges a költségvetés elfogadásához – valószínűleg nem bíztak benne, hogy egy jó gazdasági szakemberen mindent át lehet nyomni…
.
Az oktatásügy szétverve (ráadásul központosítási kísérlettel párhuzamosan). A tankönyvpiac szétverve.
.
Az egészségügy kapcsán úgy tudom, hogy a rendszerváltás óta egyik kormány se mert hozzányúlni. Azonban 3 éve, mikor több kórház igazgató levélben jelezte, hogy az intézmények lassan csaknem alkalmatlanok az egészségügyi ellátás megvalósítására, majd többen közülük le is mondtak (Budapesten és Közép-Dunántúlon) akkor az akkori egészségügyi miniszter (akit azóta már eltávolítottak) lenyilatkozta, hogy a magyar egészségügy tökéletesen rendben van (ezt azóta is hallhattuk több fideszes politikustól). Nos, az utóbbi 2 év során láthattuk, hogy mennyire csodás itthon a helyzet. Most meg szépen terelgeti a Fidesz a fizetős egészségügy felé a rendszert, melynek következménye a még inkább elmélyülő polarizáció lesz.
.
Jobb-bal-ellenzék: Most először gondolom úgy az elmúlt 12 év során, hogy végre létezik értelmezhető alternatíva. (Váltani már 8 éve is jó lett volna.) Az ellenzék nem feltétlenül csak balosokból áll. Vannak olyan jobboldali, keresztény értékeket valló politikusok, akik ellenzékből politizálnak. Jó példa lehet Márki-Zay Péter, aki kiábrándult a Fideszből, és ellenzékiként nyert választásokat az „egykori HódmezőLázárhelyen”. Azóta is kemény ellenszélben politizál és mégis képes kulturált politika mellet értéket teremteni.
.
Politikában nem vagyok annyira járatos, de ezek most úgy beugrottak és érdemesnek találtam megemlíteni.
.
Könnyen elképzelhető, hogy akad ahol pontatlanul fogalmaztam (pl. műszaki vagy jogi területen), minden pontosítást köszönök. Viszont most már nézem kicsit a grafikonokat is.
OTP részvényesek ide! 2021. 08. 03. 19:10

Én most némi felfelé totyogás után 16200 - 16140 közé várom holnap.
Nyilván egyelőre csak korrekciós mozgást feltételezek az emelkedő trendben.
Aztán pedig majd látjuk, hogy mit rajzol a grafikon napról-napra (óráról-órára).
Eredményes kereskedést mindannyiunknak!
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 07. 31. 01:16

OTP esetén korrektív mozgásra tippelnék a gyorsjelentésig.
Minimális korrekciós szint 15900, lendülettel 15330 esetleg 14800.
A negyedéves beszámoló után viszont kilőhet az árfolyam, akár új csúcsokat hozva.
De egyelőre mindez csupán fikció, majd a grafikon megmutatja merre tovább!
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 07. 29. 17:52

Ezek szerint félreértettelek.
Köszönöm a gyors és korrekt választ!
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 07. 29. 17:34

Skacok! Azt gondolom, hogy a fórum célja a szakmai vélemények kulturált ütköztetése.
Miért csesztetitek a másikat?
Olyan szépen megférhetnénk itt békében egymás mellett.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 07. 29. 14:50

Az még a kellemesebb!
Itt kétszer volt ma áramszünet, és kb. 20 perce már másodjára vágott ki a Randi.
De előbb-utóbb csak sikerül majd teljes mértékben ide figyelnem! (Remélem.)
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 07. 29. 14:42
Jogos. Bár én most short pozihoz gondoltam divergenciát keresni az OTP grafikonján. (És ahogy nézem egyre inkább csak valami mini tradeben leszek kénytelen gondolkozni.) Ezért is írtam, hogy ha kell várom akár 16390-ig míg beleütök. Nagyon megindult, nem szívesen szállnék fel egy robogó vonatra az ellenkező irányba.
.
Long pozit 15700 környékén néztem, ott volt egy zászló szerű alakzat. De azt gondoltam, nem lesz még elég erős, nem számítottam még ekkora lendületre, így nem is szálltam be.
.(Úgy érzem, az elmúlt három évben [míg kevesebbet és nem elég tudatosan foglalkoztam vele] felgyorsult a piac.)
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 07. 29. 13:15

Én Hathor tegnap 16.05-kor linkelt chartjából azt olvastam ki, hogy egy ékelődést vázolt a BUXon (felpattanás lehetőségére utalva).
Míg saját részről azt tippeltem, hogy az OTP 16040 körül csinál majd egy dupla csúcsot negyedóráson és onnan lefordulunk még egy körre a nagy meglódulás előtt. De a legerősebb szcenáriómban sem szerepelt, hogy egy lendülettel átvisszük a 16200-at. Így már nagyon figyelek, de kell még a grafikonra „valami disznóság” (pl. egy erősebb divergencia), szóval egyelőre ülök a kezemen (akár 16390-ig is) - remélem elég türelmes leszek.

friss hírek További hírek