Felmenõ rendszerben megszüntetné a lakástakarékpénztárak állami támogatását az a törvényjavaslat, amelyet Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke nyújtott be az Országgyûlésnek hétfõn. Bánki Erik, a gazdasági
a 10 milliót egy másik hozzászóló hozta fel a számviteli hozzánemértésében, nem ismeri a portfólió diverzifikálás fogalmát 5 év alatt 360 ezer nem nagy cucc, ebből nem lesz lakása senkinek (összesen ~1,4 millió megtakarítás) de aki havi 100 ezret félre tud tenni, az már reálisabban gondolkodhat lakásban, csak mi a fenéért adnunk neki 5 év alatt 1,6 millió forintot? ezt nem arra találták ki, hogy az állam fizet neked 10%os kamatot csak vegyél lakást, nyiss annyi lakástakarékot ahány rokonod csak van
Ja pontosan 10 ember kene hozza. Hagyjuk mar ezt hogy ezen a gazdagok nyertek csak. A maximuma miatt egy ember tudott nyirni rajta 360.000et. Ezt a legtobben ki is hasznaltak es altalaban kozeposztalybeliek akiknek ert is ez valamit es tudtak is havi 20-40-60ezret felretenni. Akinek 10 milla befektetese volt nem bajlodott 10 szerzodessel ami 10 kulonbozo ember nevere kellett volna kotni es tulajdonjogilag az aze a 10 embere lett volna. A gaudagok is biztos kotottek 2-3 szerzodest de mar a szamukbol kifolyolag se ok adhattak a tomeget.
"100%-ban elköltésre kerül, fölötte degresszívvé válik a fogyasztási görbe, azaz egyre nagyobb hányada megy megtakarításba. " nehogymá megtakarícccsanak! hát mi szükség lesz akkor szoc-libekre meg harmadikutas zöldgondolkodókra? a magyar tapasztalat inkább az, hogy pofátlanul alacsonyra lehet csak belőni (több okból kifolyólag) az emelt kulcsot tehát mondjuk 150 nettótól fölfelé...
persze lakástakarékos piramis játék beszántása, több fundás autó rohangál mint telekom + mpl gépjármű együtt. A mi adónkból. Ez nem megszorítás, hanem egy ésszerű lépés.
Szolidaritásnak hívják, nincs benne semmi ördögtől való. + arra is jó a sávos, hogy növeld a fogyasztást, ugyanis egy bizonyos keresetig a jövedelem 100%-ban elköltésre kerül, fölötte degresszívvé válik a fogyasztási görbe, azaz egyre nagyobb hányada megy megtakarításba. És emellé még van az az alacsony jövedelmi szint, ami megalázó, és mit nem is szabadna adóztatni, és van az a magas jövedelmi szint, ami semmilyen hatékonyságbeli különbséggel nem igazolható, azaz pofátlan. Na ezeket lehet jól kezelni egy jól belőtt sávos SZJA-val.
nem! Ha tőled -szegény rosszul keresőtől- 15%-ot vonnak le, akkor tőlem -jól kereső tehetséges dolgozótól- miért vonjanak 30%-ot? Nem gondolod hogy igazságtalan lenne? Így is befizetek sokkal többet mint te, hiszen te keresel évi 1.000.000 forintot, ami után fizetsz 150.000-et, én pedig keresek 100.000.000-t, ami után fizetek 15.000.000-t, ergo a családod szociális ellátását én fizetem, nem te. Ezek nem pontos számok, csak szemléltetés, hátha így megérted.
nekem van mit a tejbe aprítani, miért is jár nekem évi 72e forint ingyenpénz az adózóktól? Vagy ennél sokkal több ha a családom minden tagjára kötök? Miért is járjon? Ne járjon én azt mondom! Ennek semmi köze ahhoz hogy ki milyen párttagságú, legfeljebb csak ott nálad abban a ködben..
Ezt az ingyenpénzt nem adják tovább. Ha bárkinek van rá pénze, akkor hozzon létre egy ilyen forrást, és lehet adni fűnek-fának a százezreket a semmiért cserébe. :)
tíz millió forint LTPvel való lekötéséhez amúgy már szélesebb rokonság kell, de ha sikerül valamivel több, mint 3,6 millió forint állami támogatást tudnál vele leakasztani
mutass már légyszíves még egy ilyen betonbiztos (gyakorlatilag diszkont) megtakarítást, ami 10%ot ígér neked 4 évre nem 10 milliót, hanem egyszer 240 ezret négy évig 240 ezret 3 évig 240 ezret két évig és 240 ezret 1 évig (összesen 960e ft-ot) és mindez hoz neked 288 ezret, vagy 360 ezret 5 évre (nem diszkontálom most, hogy hol van a haszon maximuma, de nyilván minél nagyobb a tőkehányad annál kevésbé éri meg ott parkoltatni a fix 72 ezer forintos diszkont hozamért)
Bréking! Kivégzi a lakástakarékokat a kormány!
ugrás a cikkhez