Topiknyitó: ecofun 2021. 11. 04. 08:14

Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 12. 14. 11:11
Előzmény: #959  zhagar
#960
De igen, vette magának a 2/3adot, mert 44 százalékból lett 2/3-ad. Úgy, hogy trükközött az adminisztrációval. Tehát magának csinálta.
A kiskereskedelmi adó emelésével meg nyílván emelkedni fognak az árak is a boltokban. Kezdődnek a kormányzati megszorítások.
zhagar 2021. 12. 14. 10:41
Előzmény: #956  Peterbond
#959
tényleg rögeszmés és menthetetlen eset vagy, már bocsánat..
dehogy jutunk oda, hogy az lenne az érv hogy a boltban minen drágul (bár ez is tekinthető „lopásnak” ahogy fogalmazni szoktál, hiszen akkor is bőven emelték nyakló nélkül az árakat, amikor a covidnak még nyoma sem volt – ja, csak arra nem ugtrotok rá hiszen akkor „nem az állam lop tőled, hanem egy magáncég, dehát neki szabad, mert azt nem orbán vezeti, ugye..), hanem tény, hogy ezzel a papagájkommandóval és érvrendszerrel nem tudtok választást nyerni és kész!
az átlegembert nem érdekli napi szinten sem a politika, sem a korrupció / visszaélések, illetve utóbbi egy kicsit mégis: főleg ha vállalkozó, mert egyrészt a döntő többségük maga is csalja az adót ahol csak tudja (kreatív könyvelés), másrészt tényleg mérges a korrupcióra de csak akkor és azért, ha kimaradt belőle.
szóval azért topogsz, -tok a pártjaitokkal együtt egy helyben 11 éve, mert nem értitek azt a közeget amiben éltek. ami meg engem illet: én ezzel azért nem foglalkozom mert tudom, hogy 1. a fidesz azért tud magának többet megengedni bármiben mert kétharmada van, amit épp neked (is) köszönhet (rájuk szsvaztál 11 éve), és mert nem vette magának a 2/3-dot, hanem a néptől kapta. le lett ez írva xxx-szer de képtelenek vagytok felfogni.. 2. az 1. pontból következik hogy nemcsak a lehetőségei nagyobbak az átlagosnál hanem a felelőssége is hiszen ha túl sok határt lép át túlságosan, akkor kőkemény bumeránghatással fogják megbüntetni a választók – ez benne van a pakliban bármikor, hidd el, és én nem alkalmazok kettős mércét mert tudom, hogy orbán ellenzéke épp ugyanott folytatná a lopást csalást hazudozást ahol 11 éve abbahagyta,az önkormányzataikban már újra is kezdték, erről árulkodnak a hangfelvételek..ezzel orbánt semmiben sem mentem fel, de tudomásul kell venni hogy így lenne, hiába nem akartok erről tudomást venni 3. tényleg csak azt tudom kérdezni: szerinted ki a lóizét érdekli rajtad, -tatok rögeszméseken kívül, a szerinted ki tudja milyen és kinek történő elajándékozások pl.??!! szinte senkit, mert az emberek tudják hogy a politika nem volt, nem az és nem lehet más a jövőben sem (lásd az LMP totális bukását)!
ti, az utópista, gyermeteg szocialisták hisztek már csak és még az „igazságosabb társadalmak eszméjében”, ahogy arról az elődeid értekeztek a forradalmárocskákkal együtt,  140-160 évvel ezelőtt! tegnap volt itt Macron – ha kimégy Párizsba és megkérdezed az utca emberét, akkor mind azt fogja mondani elnevetve magát, hogy az egykori nagy hármas forradalmi jelszóból, a „szabadság, egyenlőség, testvériség”-ből manapság már csak egy érvényesül de az is csak korlátozottan: a szabadság, de az is baromira relatív hiszen nemcsak politikai, hanem anyagi vetületei is vannak (sokan ott is arra is csak azt mondják, hogy szarni lehet bele)!
rózsaszín, buta, gyermeteg mesék bűvöletében fogsz tavasszal az összefosásra szavazni, ahogy már az előválasztáson is tetted, ez van! én meg realista vagyok, és nem alkalmazok kettős mércét, engem nem vezet(ett) félre egyik oldal sem sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben
signal2
signal2 2021. 12. 13. 19:17
Előzmény: #952  signal2
#958
Várom a választ.
Peterbond 2021. 12. 13. 18:30
Előzmény: #955  badsector1
#957
Amikor meg arról beszél pl signál is hogy milyen károkat okoz a Fidesz az oktatásban, a demokrácia felfogásban,. a nemzetképben és a folytonos árokásásban akkor meg ők jönnek mindig azzal hogy dehát sose éltünk ilyen jól és az embereket nem az ilyen elvont dolgok érdeklik hanem hónap végén mennyi pénzük marad.
.
Peterbond 2021. 12. 13. 18:28
Előzmény: #954  zhagar
#956
"a Lidl ben bizonyára szintén rendszeresen szóváteszed a boltosoknak fizetéskor a pénztárnál, hogy x, c, b, a, és k termék már megint mi a ló büdös izéjéért lett drágább és miért lopták el."
.
miostmár oda jutottunk hogy nyilvánvaló lopásokra azaz érv hogy a boltban is drágulnak a dolgok? Ti ennyivel letudnátok ha a házatokat építő vállalkozó odamegy hozzátok hogy ja hát úg volt a szerződésben hogy 40 millióból felhúzzuk a családi házat, dehát tudják az infláció meg minden szóval 80 millió lett. Ja hogy a szomszéd ugyanilyen házát 35-ért húzták fel múlt héten. Hát maga az a fajta ember aki meglepődik hogy a kenyér megint drágult. Hát ez van.
.
Nem mellesleg milyen infláció okoz 100 milliárdos ELAJÁNDÉKOZÁST?
.
És igen tudom számotokra nagyon unalmas hallgatni. Sokkal fontosabb hogy véd a gyerekedd a nemváltó ovodásoktól mert az az igazi probléma.
badsector1
badsector1 2021. 12. 13. 18:16
Előzmény: #954  zhagar
#955
"mert csak 3 értéket ismeretk az életben, a pénzt, a pénzt meg a pénzt.."
   
ez látszik is a fidesz csok törvényén , csinálj legalább három gyereket pénzért 
zhagar 2021. 12. 13. 18:09
Előzmény: #945  Peterbond
#954
szerintem írd mg le mai legalább 17 szer itt meg holnap is meg minden nap h. szerinted ki mikor mennyit és hogyan lopott. ..olyan vagy mint a viccbéli Móricka akinek mindig mindenhol és mindenről, csak és kizárólag ugyanaz az egy dolog  jutott az eszébe.
viszont továbbra is az a rossz hírem van, hogy ezzel frazeologiával már 14 ben, és 18 ban sem tudtak választást nyerni a pártjaitok.. mégsincs egyéb muiníciótok, mert csak 3 értéket ismeretk az életben, a pénzt, a pénzt meg a pénzt..
gondolom ha társasházban laksz esetleg, akkor ott is napi szinten vezeted- méred, ki mikor mennyit pazarolt a közös költségekből és a közgyúléseken balhézol is velük.. ( ha magánházad van, akkor meg mg-ra és miliamperre el kell számolnia mindennel minden családtagodnak?..)
a Lidl ben bizonyára szintén rendszeresen szóváteszed a boltosoknak fizetéskor a pénztárnál, hogy x, c, b, a, és k termék már megint mi a ló büdös izéjéért lett drágább és miért lopták el / ki tette el a különbözetet..sőt bizonyára azt is lelevelezed a céggel, hogy a dolgozói fizetésemeléseit miért veled fizettetik ki már évek óta (mert megsúgom, hogy veled fizettetik ki és nemcsak ott, mindenhol ..és így tovább, végtelenül folytatható lenne még,  nap mint nap hányan és milyen pofátlanul lopnak meg téged..szörnyű egy életed is lehet..JA, de mégsem, ellenkezőleg, bizonyára hihetetlenül élvezed, hiszen legalább kiéled magad vmiben, hát másnak  is van agyhúgyköve (pornó, cigi, játékfépezés stb.. és ők sem nem tudnak szabadulni), ok, és neked meg épp ez a kő alakult ki, nem igaz?
azt szoktad írni, milyen felháborító hogy a fidesznek bármit elnéznek a vakhívői... pedig megírtam már erre – csak  elengeded  füled mellett – hogy  percekig tudják sorolni, hogy miért, mikben bírálják orbánt – de a végén mindig azt mondják, h  igen, sok minden  nekik sem tetszik, de mivel jóval több pozitívumot is látnak, így  rá szavaznak. és hozzáteszik, ,amint ellentétesen lengene ki a mérleg nyelve, azonnal keresnek maguknak másik pártot. vakhívőből persze van egy párezer,  a popsztároknak is van akik az 1. sorban csápolnak, de ők messze a kisebbség, - hiába nem hiszed el.
azzal zárhatnám hogy bátran le lehetne váltani de fideszt, nade ezekkel??!! az összefogás lop csal hazudik és sunnyog az általa vezetett önkormányzatokban –a városháza gate bizottságban is csak szabotálnak mert szerintük nincs is ügy, nincs is mit vizsgálni.de a hangfelvételeken megszólalók mégsem akarnak elmenni a  meghallgatásra, , hiszen akkor  nem lehetne tovább mellébeszélniük..
és ti azzal áltatjátok magatokat, hogy ezek majd egymás kezére ütnének, hogy ne legyen lopás..ehhez képest egymás kezét szorosan összefogva védik a védhetetlent..és csak azért nem tudtak eddig annyit „lopni mint a fidesz”, mert az önkormányzatokban kevesebb pénz van.. de a kő a fejedben nagyon kemény, és lepattan róla ez az info, de sebaj.. pár hónap múlva lehet hogy jön az újabba koppanás? vigyázz, be ne üsd, meg ne sérüljön!
eredmeny 2021. 12. 13. 14:10
#953
A téma szempontjából lényegtelen de helyesen: oligarcha.
Derűs délutánt!
signal2
signal2 2021. 12. 13. 12:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#952
Arról lehet tudni valamit, hogy minek a gyanújával nyomoznak?
sanka 2021. 12. 13. 12:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#951
Dagasztjátok a szart mi.
Peterbond 2021. 12. 13. 12:29
Előzmény: #921  Törölt felhasználó
#949
"Úgy egyébként mielőtt hülyeségeket irkálsz,nézz már utána,hogy mennyi volt a műtrágya ára 2 évvel ezelőtt és mennyi most.,hogy mennyire vehető komolyan az amit írsz.".
.
Nézzük meg, hogy néz ki ez ma Európában. A Pétisó (CAN) európai ára a Fertecon független statisztikai irodája szerint tonnánként 610 – 625 euró. Kikötőben, hajóban, ömlesztve a nagykereskedők részére. A végfelhasználói ár big bag-be csomagolva, német régióban tonnánként 700-750 euró között van. Benelux és Skandináv államokban 750-800 euró a tonnánkénti ár. Anglia és Franciaország ettől még magasabb. Mi ehhez képest ma tonnánként 585 áron szállítjuk csomagolva a végfelhasználók udvarára. Ez megkérdőjelezhetetlen tény!.
.
"A nitrogén műtrágya ára az elmúlt 10 évben folyamatosan csökkent. 2011-ben a Nitrogénművek által értékesített Pétisó éves átlagára 68 ezer 455 forint volt, 2020-ban 54 ezer 363 forint volt."
bigyula 2021. 12. 13. 12:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#948
Emögött az van, hogy valami infót szerezzenek fidesznyikék/Orbánék, hogy mit tervez Karácsony és a budapesti önkori a következő fél évre. Nagyon nyögvenyelős egy "terv" nyomában törvénytelenséget keresni, amikor nem történt semmi.
ecofun 2021. 12. 13. 12:26
Törölt hozzászólás
#947
Peterbond 2021. 12. 13. 12:26
Előzmény: #921  Törölt felhasználó
#946
"Bige esetében nem volt gondod az áremelkedéssel csak az építőiparban zavar ha az építőipari nyertes a Fideszhez köthető,ez sokat elárul arról "
.
Inkább arról hogy
1. én nem az áremeléssel volt bajom hanem a 2-szerezésről. De ezt te is tudod ezért írtam hogy játszod a hülyét.
.
2. Nem mintha ezen pályázatok során ne volna betervezve alapból hogy 1 vagy 2 év múlva mennyit fognak költeni valamire. Azért vállaják X összegért. Ha Bige 1 évre leőre leszerződik valamire azon az áron teljesít. a következő szerződésnél emel árat de azt tudod szerződéskor. Nem utólag írja át a szerződést.
.
3. Bige esetében egyes alapanyag ( és a legfőbb a gáz ) konkrétan sokszorozott hónapok alatt. Az építőiparban kimutattuk hogy 10-20%-ok voltak. 1 nőt 80% körül a fa de az van a legkevesebb az említett stadionban. A stadion árak nem dupláztak a világpiacon. A műtragyá viszont nőt 40-60%-al Itthon mégis olcsóbb mint németországban továbbra is. A Stadion meg drágább mint Németországban.
.
Ja igen még November 1.-én az agrárminiszter véleménye ez volt:
.
"Az elmúlt héten Dr. Nagy István agrárminiszterrel készítettünk interjút, amelyben kitértünk a műtrágya árak növekedésének kérdésére is.– Önnek mi a véleménye a műtrágyaárak növekedéséről? – kérdeztük Dr. Nagy Istvánt.– Ez egy nagyon fájó kérdés. Világjelenségről van szó. Szinte mindenütt megállt a műtrágya-előállítás, hiszen a 300 százalékos gázáremelést nem tudjuk kompenzálni sehogy sem. Mindenki várja, hogy normalizálódjon az energiapiac, és aztán nyilván újra nekifognak a műtrágyagyártók is. Senki nem mer most a műtrágyagyártóknál befektetni abba, hogy ilyen magas áron realizáljon műtrágyát, hiszen nincs az a növény, amely ki tudná ezt termelni. És mivel globális jelenségről beszélünk, ebbe lokálisan beavatkozni szinte lehetetlen.
.
https://www.agroinform.hu/gazdasag/mutragya-arak-emelkedes-gazarak-krizis-52155-001
.
4. Szóval igen nekem a LOPÁSSAL van bajom nem általánosságban áremeléssel. De tudtad ezt te is. Nem vagy te hülye csak szereted játszani az értetlent és a védhetetlen dolgokat direkt félremagyarázni.
Peterbond 2021. 12. 13. 12:17
Előzmény: #922  Törölt felhasználó
#945
"A fenti írásoddal meg is koronáztad a mai napi teljesítményed,amikor kijelented ,hogy a baloldalon olyan nem történt ami a Kövér kabinet főnökével :)))))"
.
Mond 1 példát amikor a baloldal hangoztatva hogy nagy hazafi a határontúli magyaroknak gyűjtött pénzt majd abból saját ingatlant vett amiben ő lakott.
.
1-et mondj kérlek és megkövetlek. 1-et.
geza77
geza77 2021. 12. 13. 10:11
Előzmény: #943  signal2
#944

Csak azt a fránya mértéket nem ismerik, mert ezeknél a mérték a vödör!!
Akiknek ez mindegy, szívesen innék velük 1 pálinkát ! én innék egy felest ők, meg csak hajtsák fel a vödörnyit HÚZÓRA levegővétel nélkül!!!
2010.04.hó óta:  https://imgur.com/a/Gh4jZsc        ;
Eur/FOSrint    37,64% gyengülés
2004.05. óta: https://imgur.com/a/iX2LYn5          ; eur/FOSrint   44,96% gyengülés
2002.04 óta:  https://imgur.com/a/BUeCCWA   ;
eur/FOSrint   51,28% gyengülés abból 37,64 % 2010 óta
2002-2010-ig 13,64%  és 2010-máig 37,64%  az nem ugyanaz!!!
ráadásul nem mindegy, legalábbis nekem, hogy 242    13,64%-a vagy 265    37,64%-a
amúgy 37,64/13,64 = 2,7595   azaz csak minimális az eltérés a 2 gyengülés között alig 275,95%
signal2
signal2 2021. 12. 13. 08:51
Előzmény: #941  Törölt felhasználó
#943
"s az országgyűlésben is ha megkérdezik a hantás kormánytól, miért szarja el a pénzeket. Hát maguk is ezt csinálták 15 éve kedves baloldal"
Magyarul pont ugyanúgy kell eltűnnie ennek a bagázsnak, mint annak. Logikus.
signal2
signal2 2021. 12. 13. 08:51
Előzmény: #941  Törölt felhasználó
#942

Törölt felhasználó 2021. 12. 13. 07:47
Előzmény: #921  Törölt felhasználó
#941
Állandóan arra hivatkozol jól betanuult fityisz központos módszerrel, hogy bezzeg a baloldal. Ez nem mentség a ti baromságaitokra. Miért vagytok ti különbözőek, ha ua. csináljátok, mint ők? Ha más lop, akkor Ti is lophattok, majd legfeljebb . Olyan ez a hivatkozás a baloldal lopásaira,  mintha másolnátok a bűnt. Tényleg ezt akarjátok? És az országgyűlésben is ha megkérdezik a hantás kormánytól, miért szarja el a pénzeket. Hát maguk is ezt csinálták 15 éve kedves baloldal. Ez a válasz. De csak verbálisan válasz , mert a lényeg elsiikkad. Valójában nem mondja meg , miért lopnak. Csak másokat vádolnak ua. bűnnel. Akkor a fityisznek nincs önálló gondolata , csak control c, control v?  Szánalmas a te bandád, és szánalmas a te viselkedésed. Vagy azért csinálod,mert értelmileg gyenge vagy, vagy azért, mert szándékosan teszed a hülyét. A másodikról azért  te tehetsz. Egyre unalmasabb a visszarágalmazó taktikád ROM! Ahogy a kormányé is.

Topik gazda

ecofun
4 1 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek