Topiknyitó: ecofun 2021. 11. 04. 08:14

Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hekki
hekki 2024. 05. 29. 04:42
Előzmény: #999  Aral4
#1000
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240528/megszolalt-a-nitrogenmuvek-vezetese-miutan-ket-hitelminosito-is-dontest-hozott-688727
Jó lesz ez... Kötvények hozzák el a cég végét. Aztán majd jön lölö és ráteszi a pénztárcáját jövőre. 
Aral4 2022. 01. 05. 13:22
Előzmény: #996  euler
#999
Egy kis pontosítás: egy év alatt 4 szeresére emelkedett a termék ára, még ha az un akciót nézzük akkor is. 
signal2
signal2 2022. 01. 05. 13:14
Előzmény: #997  zhagar
#998
Ezzel szemben Bajnit úgy hívták oda, a felvétel vágott, és minden kérdésre tűpontos választ adott. A történeben még érdekesebb, hogy az ügy kulcsszereplője, Berki azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi városvezetésből senkit nem ismer, ellentétben ismeri Tarlós helyettesét,  Bagdy-t, akivel többször találkozott, sőt, vele kezdett el üzletelni a fővárosi ingatlanügyekben. És akkor itt válik rendkívül kínossá a törvénytelen titkosszolgáltai módszereket bevető fidesz számára a teljes story...
zhagar 2022. 01. 05. 13:09
Előzmény: #863  Törölt felhasználó
#997
mint látható, hetekkel ezelőtt megrendeltem „moneycenter”-től egy Orbán-Mészáros beszélgetés hangfelvételét, amely leleplezné őket arról, hogy „obán az mondjuk ML strómanja, aki neki lop”
tettem ezt azután, hogy moneycenter azt állította a Városháza gate rendkívül kínosan lebukott szereplőit mentegetve (Karácsonyt, Ganspergert, Bajnait és cápaelvtársait és bűnbandáját), hogy „Én is olyan hangfelvételt gyártok neked, amilyet akarsz. Nem nehéz. És bárkiről bármit el lehet mondani egy ilyen felvételen”
nos akkor rögzítsük: moneycenter természetesen KAMUZOTT (és ez itt nagyon enyhe kifejezés), és nem tud ő semmilyen hangfelvételt előállítani hiszen persze hogy tudja, hogyha egy ilyen vizsgálaton lebukna, akkor mehetne egyből a rabosítóba és úgy megbüntetné a törvény, mint annak a rendje! ehhez képest a Városháza gate leleplezett szereplői azóta is hallgatnak mint szar a fűben, naná, hiszen ronggyá égett az eddig is kétes renoméjuk, illetve ismét alaposan lejáratták az ellenzéki összefosásnak nevezett roncskoalíciót! – akik, emlékezzünk csak: olyan hazugságokkal verték át a választókat mint „transzparencia, korrupciómentes városvezetés, stb., miközben épp a Városháza gate mutatta meg, hogyha tehetnék, akkor tényleg még a Parlamentet meg az anyjukat is eladnák a több pénzért és a több hatalomért!
moneycenter!! Bajnai elvtársad  kénytelen volt elismerni hogy természetesen ő volt hallható a felvételeken, azt pedig hogy nem volt manipulált a felvétel éppen azzal ismerte el, hogy a vizsgálóbizottság üléseire nem hajlandó személyesen elmenni. hiszen akkor ott olyan kínos kérdéseket kapna, amelyekre azért nem válaszolhatna, mert önleleplezést és beismerő vallomást valósítana meg rá nézve arról, hogy nyakig benne volt az ócska mutyizásban!! - további hazugságokat pedig ezek szerint nem merne már bevállalni! ha nem lenne takargatnivalójuk, minden érintett elment volna a bizotsság üléseire! hát ennyit tudtok, és ennyire képesek az elvtársaitok..akiknek mindig van lejjebb és lejjebb!..
te jó ég, micsoda kupleráj!!
euler 2021. 12. 30. 10:27
Előzmény: #995  szieszta
#996
Bigén valószínűleg már csak a földgáz árának csökkenése segítene. Persze egy kormányváltás is jól jönne, hogy a politikai és hatósági támogatású rablóeljárások nyomása csökkenjen rajta.
A túlélési stratégiája jónak tűnik, ha van elég tartaléka és azokat be is áldozza. 
Ha esetleg leállítja a termelést, a rablóállam azonnal lecsap a gyáraira.
.
"A cég egyelőre erős ugyan, ám a műtrágyagyártás energiaigényes folyamat, a földgázszámla pedig a többszörösére emelkedett az idén.
A termék ára is nőtt, de közel sem ilyen ütemben, itthon például 2021 első kilenc hónapja alatt a negyedével. 
Bige úgy játszik a túlélésre, hogy akciót hirdetett a magyar gazdáknak és kereskedőknek 2022 januárjától május végéig. Azt ígéri, hogy nem viszi külföldre a termékét, hanem 100 százalékban nekik értékesíti, méghozzá a mindenkori európai árszintnél olcsóbban. Ha valaki ki akarja védeni az elkerülhetetlen áremelkedést, megveheti a műtrágyát előre – javítva ezzel a Nitrogénművek likviditását."
https://hvg.hu/360/202152__bige_laszlo__perben_haragban__ev_eleji_learazas__negativ_kilatasok
szieszta 2021. 12. 30. 09:08
Előzmény: #994  qpec
#995

Most már csak azt nevetném, ha valami oknál fogva bezuhanna a földgáz ára és ezzel együtt a műtrágyáé is. A gazdák meg a leszerződött árat fizetnék. Mert ugye most a műtrágyaárak  a tavalyinál sokkal magasabbak. Tudom kicsi az esélye, de bármi megtörténhet.
Volt már ilyen a történelmünkben, mikor a rezsicsökkentés miatt kellett többet fizetnünk a picit magasabban befagyasztott árakkal.
Ez a hercehurca nagyon jó reklám volt, aki soha nem vett műtrágyát, még az is besorakozott. :-)
qpec 2021. 12. 30. 08:37
#994
A nagy felháborodás eredményeként meghirdetett decemberi kettő hazai szerződésre meghirdetett napon,a pétfürdői nitrogén műtrágyagyártó kapacitást az első félévre a hazai mezőgazdasági termelők és műtrágya kereskedők lekötötték.Azóta csend és nyugalom van.?!Vihar előtti??
Törölt felhasználó 2021. 12. 19. 07:10
Előzmény: #992  Törölt felhasználó
#993
"konkretizáljunk! :) csak mert a videóban elmondottak nem biztos, hogy érthetőek mindenki számára... nem veresnek jó, hogy az ábel alapítványnak elővásárlási joga van. :) veres csak stróman. az a lényeg, hogy az ábel alapítványnak azért van elővásárlási joga, mert az ábel alapítvány a tényleges tulajdonos, veres csak a névleges. az ábel alapítvány pedig szintén csak névlegesen alapítvány, valójában kövér lászló egyik "avatarja"... fordítsuk meg a gondolatmenetet, hogy még érthetőbb legyen: - fideszes politikusként nem a saját pénzedből, hanem közpénzből akarsz magántulajdont szerezni, de nem akarod, hogy ezt bárki lássa. mit teszel? - csinálsz egy alapítványt, aminek te magad vagy a kedvezményezettje, a tulajdonosa pedig egy strómanod (barátod, rokonod). - ha csavart akarsz vinni a történetbe, akkor két alapítvány működik párhuzamosan, egyik a másiknak a "nagytestvére", a cél csupán annyi, hogy a saját (fideszes fejes) kötődésed még távolabbinak tűnjön. de például elővásárlási joggal mindig biztosítva van a kistestvér számára a vagyon kimentésének lehetősége... - a hozzád (fideszes bűnözőhöz) kevésbé köthető alapítványt mindenféle állami forrással támogatod (amihez fideszes tisztségviselőként kvázi legálisan jogod van), továbbá olyan pénzeket is belepumpálhatsz bármelyik alapítványba, amit egyébként elfogadni egyszerűen korrupció lenne (például egy tajvani üzleteber nem a zsebedbe tesz egy kisebb vagyont valamilyen előnyért cserébe, hanem az egyik alapítványodat tömi ki). - az alapítvány megvesz a messzi távolban néhány ingatlant, amiket néha használsz ugyan, de leginkább csak parkoltatsz. talán kamu igazolásokkal úgy teszel, mintha közcélú használatra szolgálnának (lásd a vadászházakat és diákpanziókat - tényleges használói nincsenek, de a nevük alapján bárki elhiszi, hogy vannak). - az alapítványi forma akár tartósan is fenntartható, hisz így sem kell az alapítványi tulajdonon osztoznod senkivel, gyakorlatilag a sajátodként kezelheted. de nyilván a végső cél, hogy például a gyereked nevére kerüljön az alapítványi tulajdon. idő és könyvelés kérdése... - az ingóságok és ingatlanok avulnak, az értéküket nem kell szakhatóságnak felbecsülnie, pár év múlva teljesen törvényesen átjátszhatod a gyereked nevére egymillió forintért a százmilliós vagyontárgyat. mivel az elővásárlási jog a saját kezedben van, senki másnak nem lesz lehetősége az olcsó vételre, csak neked és annak, akinek te megengeded. értjük már, hogy miért van minden fideszesnek egy olyan jó barátja, aki határontúliakat vagy sportolókat vagy gyerekeket vagy környezetvédelmet pártoló alapítványt működtet? :)"
Törölt felhasználó 2021. 12. 19. 07:10
Előzmény: #990  zhagar
#992
sasa44 2021. 12. 19. 05:46
#991

Zhagar ezt most ne olvassa el mert nem nekik szól (mivel a beteges balliberálisfóbiáját és az értelmi színvonalát úgyis meghaladja).
Ha Orbáné éppen nem elérhető számára, ideiglenesen felajánlom neki az alfelemet, hogy a nyelve ne csak úgy haszontalanul mozogjon a szájában....
zhagar 2021. 12. 18. 15:00
#990

a balliberálisok ezt most ne olvassák el mert nem nekik szól (mivel a beteges orbánfóbiájukat és az értelmi színvonalukat úgyis meghaladja)
tehát a többieknek ajánlom megtekintésre a Duna tévén ma este 21:20 tól a Görögország 2015 című filmet (Varufakisról, az akkori pénzügyminiszterükről szól!!!
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 12:28
Előzmény: #988  sanka
#989
Miért gondolkoznék el a te problémáidon,én nekem nincsenek olyan gondjaim,hogy kit téritettem meg a Fidesznek vagy kit nem :)
sanka 2021. 12. 17. 10:56
Előzmény: #987  Törölt felhasználó
#988
Látod itt nem mész semmire a trollkodásoddal, nem tudsz senkit megtéríteni a fidesznek, de másik topicsba  se, vajon miért van ez, nem gondolkoztál még el ezen?
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 10:09
Előzmény: #985  geza77
#987
A bécsi szelet nálunk is kapható 1500 ft körül,persze lehet,hogy nem borjú combból készül,ezért jobb ha saját maga készíti el az ember :)Ott már ki jön simán 1000 FT-ból egy adag :)Egyébként nem jó az osztrákokhoz mérni magunkat,mert nagyon nem ugyan az az alapunk semmilyen téren sem,és soha nem is volt.Egyáltalán mi alapján szeretnénk mi osztrák fizetést ,még a cseheknek sincsen pedig azok sokkal jobb helyzetben vannak és voltak mindig is,mint mi.
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:59
#986
Ez régi vita,hogy jó e-a gyenge forint vagy rossz,van akinek jó és van akinek rossz,de olyan sohasem lesz,hogy mindenkinek jó legyen.Az csak a kommunizmusban van de azt sajnos nem tudtuk elérni pedig a határáig eljutottunk :)
geza77
geza77 2021. 12. 17. 09:43
Előzmény: #978  Törölt felhasználó
#985

nem az háborít fel , évek óta az a mantra, hogy termeljünk és adjunk el külföldre és azért ojrót kapunk azért meg több FOSrintot!
1) Ez minden haverra legyen igaz, Bigére nem? ő adjon el itthon rossz magyar FOSrintért? ne akarjon már nyerészkedni, hát mit képzel ez!!
2)mit ér a több FOSrint, ami kevesebbet ér? míg 10%-al leértékelik, így annyival több darab FOSrintot kapsz az árak meg 20-30%al felmennek, így annyit sem kapsz érte, mint előtte KIVÁLÓ GAZDASÁGPOLITIKA!! hosszútávon fenntartható, jól prosperáló, lassan a világuniverzum összes bolygója a hátunkat nézi, csak azt nem értik miért hasalunk a földön arccal a sz@rban.
3)mi is az eu lényege? ki is akarta annyira? Orv bán már akkoriban is ellenezte?
4)Európai béreket kellett volna megközelíteni és akkor em háborítana fel senkit az európai ár!!
Sajnos így sem versenyképesek a magyar árak a külföldivel, hisz az osztrákoknál még mindig olcsóbban hosszú hétvégézhetsz mint itthon. Még ilyen sz@r FOSrint mellett is. Képzeld az osztrák mennyivel másabbul érzi magát amikor a háromszorosa fizuból kell kifizetnia ugyanazt a számlát!
vagy az ott 10 eurós wiener schnitzel itthon miért nem 3,33eurónak megfelelő FOSrint? Hisz a harmada bért kell fizetnünk az embereknek, a műtrágya is a fele sem volt, a disznótelepekről így a húsnak is olcsóbbnak kéne lenni,.......................................................................................................................
sanka 2021. 12. 17. 09:40
Előzmény: #983  Törölt felhasználó
#984
Mondjuk azzal, hogy szar a fosrint, tudod 300 felett monjon le a kurmány, ki is mondta, ja, orbán vala anno:))
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:39
Előzmény: #980  sanka
#983
Mondjuk nem tudom,hogy mi köze van Orbánnak a műtrágya világpiaci árához,de ha te azt mondod,hogy miatta emelkedtek az árak,akkor az tuti,hogy úgy is van:)
sanka 2021. 12. 17. 09:36
Előzmény: #981  Törölt felhasználó
#982
nőttek, múlt idő 2t:))
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:35
Előzmény: #979  bigyula
#981
Csak poénkodtam,ha nem tűnt volna fel.Bige árát azért tettem be mert euler jött Csányi szerinte magas műtrágya árával,ami szerinte felháborító,ami e-közben,még mindig olcsóbb valamennyivel mint Bige műtrágya ára.Nekem egyik árral sincsen gondom, nőtek az alapanyagok árai,ennyi a világpiacon a műtrágya ár.
sanka 2021. 12. 17. 09:34
Előzmény: #976  Törölt felhasználó
#980
Te jöttél elő a farbával, bizonyísd te az igazad, amúgy az áremelkedéshez bőven hozzátett a kurmányod az elcseszett kurmányzásával, ja még csak nem is kurmányzott.
bigyula 2021. 12. 17. 09:25
Előzmény: #978  Törölt felhasználó
#979
Akkor lennél korrekt, ha a többiek ajánlatát is odatennéd. Így önmagában egy szám nem jelent semmit, csak a többiekhez viszonítva. Ha ennyi az ár (a többiek is ekörül szállítanak), akkor meg minek a feszkókeltés? Mondhatnád azt is, hogy drága az euró, de ha nincs aki olcsóbban adta, akkor sajnos ennyi az ára.
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:19
Előzmény: #972  Törölt felhasználó
#978
Látom 6 nem tetszést kapott az az írásom ahol jeleztem,hogy Bige 200 000 ft feletti áron kínálja a műtrágyát,ennek örülök ezek szerint ez a magas ár mindenkit felháborított :)
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:17
Előzmény: #975  sasa44
#977
Völner ellen eljárás van ha nem tűnt volna fel,ha jól sejtem el is fogják ítélni mert elég ütősnek tűnnek ellene a bizonyítékok.Czeglédy Csabát viszont képviselőnek inditottátok,Tóth Csabával egyetemben meg a kis karlengetős nácikkal a Jobbikban.
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:12
Előzmény: #973  sanka
#976
Nyugodtan meg cáfolhatsz egy linkkel ha tudsz :)Gondoltam ha valaki kíváncsi rá akkor rákeres a neten.
sasa44 2021. 12. 17. 06:06
Előzmény: #968  zhagar
#975
finoman szólva sem fair dolog azzal vádolni az ellenfelet, amit éppen a pártotok szokott  elkövetni (régóta ismert bolsevik trükk de pótcselekvésként mégis alkalmazzátok, mert egyebetek sincs..)
jelesül: annyira erőlködtök hogy már könyékig barnák a mancsaitok, de továbbra sem tudjátok kimosni a szarból Völner Pált és a sleppjét,  no akkor még erősebben próbáljátok, - most is ezt tetted - de a szarlé megint vissza és felfröccsen, és így tovább...
erkölcsi mélypontra kerültetek, hiába erőlködtök
Völner egy tisztességes, átlátható s demokratikus végrehajtói kart ígért - ehhez képest csak a lopást-csalást-hazudozást-mutyizást látjuk futószalagon
te jó ég, micsoda kupleráj!!! -  de jól működik, mert ti vagytok a bele járó, elégedett kucsaftok akik maximálisan vevők ezeknek az erkölcsi hulláknak a hiteltelen vergődésére (napi politikájukra), amit Völner államtitkár úr és a koalíciótok produkál a kormányban.
sanka 2021. 12. 17. 04:01
Előzmény: #968  zhagar
#974
Ezt a kurmányról írtad, tökéletes.
sanka 2021. 12. 17. 03:59
Előzmény: #972  Törölt felhasználó
#973
Ide azért tegyél be egy linket, ne te találd ki.
Törölt felhasználó 2021. 12. 16. 23:43
Előzmény: #971  Törölt felhasználó
#972
Bige Egyébként 200 000 Ft feletti összegért árulja jövő évi kiszállításra.
Törölt felhasználó 2021. 12. 16. 23:21
Előzmény: #969  euler
#971
Nem az a kérdés,hogy hány szorosáért szállítja Csányi a műtrágyát hanem,hogy mennyi is az ára jelenleg a világpiacon,az év elejéhez viszonyítva tudtommal a többszöröse lett az ára,meg az is számít, hogy milyen is a minősége.Ha jól sejtem Bige is többszörös áron adja a műtrágyát,mint 1 éve adta.Nem azért írom ,mert kedvelném Csányit,köztudottan nem a szívem csücske,de igy a korrekt.
euler 2021. 12. 16. 23:19
Előzmény: #969  euler
#970
Bocsánat, "a tonnánkénti átlagár 2022-ben 198 ezer forint lesz, miközben idén 81 ezer volt", azaz több mint a duplájáért árulja majd a műtrágyát Csányi cége a Lázár János-féle Ménesbirtoknak
euler 2021. 12. 16. 20:11
#969
A Lázár János felügyelte Nemzeti Ménesbirtok a műtrágyát a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó KITE Zrt-től vásárolja, de annak is duplájára ment az ára  - írja az Átlátszó.
Hogy van ez? Mégegyszer: 
"Csányi Sándor érdekeltsége, a KITE Zrt. szállíthatja a korábbi ár kétszereséért a műtrágyát annak a Ménesbirtoknak, ahol a fia az alapítványban kuratóriumi tag."
.
Akkor ez nyilván hazafias cselekedet, és nem egy nyerészkedő milliárdos támogatása, még ha Bige esetleg olcsóbban is szállítana.
zhagar 2021. 12. 16. 17:44
Előzmény: #965  signal2
#968
finoman szólva sem fair dolog azzal vádolni az ellenfelet, amit éppen a pártjaitok szoktak  elkövetni (régóta ismert bolsevik trükk de pótcselekvésként mégis alkalmazzátok, mert egyebetek sincs..)
jelesül: annyira erőlködtök hogy már könyékig barnák a mancsaitok, de továbbra sem tudjátok kimosni a szarból Karigerit és a sleppjét,  no akkor még erősebben próbáljátok, - most is ezt tetted - de a szarlé megint vissza és felfröccsen, és így tovább...
erkölcsi mélypontra kerültetek, hiába erőlködtök
Karigeri egy tisztességes, átlátható s demokratikus városvezetést ígért - ehhez képest csk a lopást-csalást-hazudozást-mutyizást látjuk futószalagon
te jó ég, micsoda kupleráj!!! -  de jól működik, mert ti vagytok a bele járó, elégedett kucsaftok akik maximálisan vevők ezeknek az erkölcsi hulláknak a hiteltelen vergődésére (napi politikájukra), amit Karigeri és a koalíciótok produkál az önkormányzatokban
signal2
signal2 2021. 12. 15. 22:23
#967
signal2
signal2 2021. 12. 15. 12:21
Előzmény: #965  signal2
#966
továbbra = továbbra sincs, vagy várom, hogy mi lenne az
signal2
signal2 2021. 12. 15. 12:17
Előzmény: törölt hozzászólás
#965
Valamiről lemaradtál, mert ez eddig is ismert volt. És továbbra bűncselekményre utaló jel. Hacsak nem az illegális lehallgtaás, és a csalás. 
Rágod a szart, és mélyre süllyedsz benne...
Törölt felhasználó 2021. 12. 15. 12:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#964
Jó,hát Karácsony Gergely esetében nem azt nehéz megállapítani, hogy mikor hazudott hanem azt,hogy mikor mondott igazat :)
sasa44 2021. 12. 15. 12:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#963
Szar érzés lehet nektek, hogy nem Karácsony nyerte az előválasztást és így az ellene előkészített szarbomba a ti kezetekben robbant fel. De azért érdekes látni, hogy a kezeteket még mindig Karácsonyba próbáljátok beletörölni. :)))
ecofun 2021. 12. 15. 11:50
Törölt hozzászólás
#962
Törölt felhasználó 2021. 12. 14. 11:11
Előzmény: #959  zhagar
#961
De igen, vette magának a 2/3adot, mert 44 százalékból lett 2/3-ad. Úgy, hogy trükközött az adminisztrációval. Tehát magának csinálta.
A kiskereskedelmi adó emelésével meg nyílván emelkedni fognak az árak is a boltokban. Kezdődnek a kormányzati megszorítások.
Törölt felhasználó 2021. 12. 14. 11:11
Előzmény: #959  zhagar
#960
De igen, vette magának a 2/3adot, mert 44 százalékból lett 2/3-ad. Úgy, hogy trükközött az adminisztrációval. Tehát magának csinálta.
A kiskereskedelmi adó emelésével meg nyílván emelkedni fognak az árak is a boltokban. Kezdődnek a kormányzati megszorítások.
zhagar 2021. 12. 14. 10:41
Előzmény: #956  Peterbond
#959
tényleg rögeszmés és menthetetlen eset vagy, már bocsánat..
dehogy jutunk oda, hogy az lenne az érv hogy a boltban minen drágul (bár ez is tekinthető „lopásnak” ahogy fogalmazni szoktál, hiszen akkor is bőven emelték nyakló nélkül az árakat, amikor a covidnak még nyoma sem volt – ja, csak arra nem ugtrotok rá hiszen akkor „nem az állam lop tőled, hanem egy magáncég, dehát neki szabad, mert azt nem orbán vezeti, ugye..), hanem tény, hogy ezzel a papagájkommandóval és érvrendszerrel nem tudtok választást nyerni és kész!
az átlegembert nem érdekli napi szinten sem a politika, sem a korrupció / visszaélések, illetve utóbbi egy kicsit mégis: főleg ha vállalkozó, mert egyrészt a döntő többségük maga is csalja az adót ahol csak tudja (kreatív könyvelés), másrészt tényleg mérges a korrupcióra de csak akkor és azért, ha kimaradt belőle.
szóval azért topogsz, -tok a pártjaitokkal együtt egy helyben 11 éve, mert nem értitek azt a közeget amiben éltek. ami meg engem illet: én ezzel azért nem foglalkozom mert tudom, hogy 1. a fidesz azért tud magának többet megengedni bármiben mert kétharmada van, amit épp neked (is) köszönhet (rájuk szsvaztál 11 éve), és mert nem vette magának a 2/3-dot, hanem a néptől kapta. le lett ez írva xxx-szer de képtelenek vagytok felfogni.. 2. az 1. pontból következik hogy nemcsak a lehetőségei nagyobbak az átlagosnál hanem a felelőssége is hiszen ha túl sok határt lép át túlságosan, akkor kőkemény bumeránghatással fogják megbüntetni a választók – ez benne van a pakliban bármikor, hidd el, és én nem alkalmazok kettős mércét mert tudom, hogy orbán ellenzéke épp ugyanott folytatná a lopást csalást hazudozást ahol 11 éve abbahagyta,az önkormányzataikban már újra is kezdték, erről árulkodnak a hangfelvételek..ezzel orbánt semmiben sem mentem fel, de tudomásul kell venni hogy így lenne, hiába nem akartok erről tudomást venni 3. tényleg csak azt tudom kérdezni: szerinted ki a lóizét érdekli rajtad, -tatok rögeszméseken kívül, a szerinted ki tudja milyen és kinek történő elajándékozások pl.??!! szinte senkit, mert az emberek tudják hogy a politika nem volt, nem az és nem lehet más a jövőben sem (lásd az LMP totális bukását)!
ti, az utópista, gyermeteg szocialisták hisztek már csak és még az „igazságosabb társadalmak eszméjében”, ahogy arról az elődeid értekeztek a forradalmárocskákkal együtt,  140-160 évvel ezelőtt! tegnap volt itt Macron – ha kimégy Párizsba és megkérdezed az utca emberét, akkor mind azt fogja mondani elnevetve magát, hogy az egykori nagy hármas forradalmi jelszóból, a „szabadság, egyenlőség, testvériség”-ből manapság már csak egy érvényesül de az is csak korlátozottan: a szabadság, de az is baromira relatív hiszen nemcsak politikai, hanem anyagi vetületei is vannak (sokan ott is arra is csak azt mondják, hogy szarni lehet bele)!
rózsaszín, buta, gyermeteg mesék bűvöletében fogsz tavasszal az összefosásra szavazni, ahogy már az előválasztáson is tetted, ez van! én meg realista vagyok, és nem alkalmazok kettős mércét, engem nem vezet(ett) félre egyik oldal sem sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben
signal2
signal2 2021. 12. 13. 19:17
Előzmény: #952  signal2
#958
Várom a választ.
Peterbond 2021. 12. 13. 18:30
Előzmény: #955  badsector1
#957
Amikor meg arról beszél pl signál is hogy milyen károkat okoz a Fidesz az oktatásban, a demokrácia felfogásban,. a nemzetképben és a folytonos árokásásban akkor meg ők jönnek mindig azzal hogy dehát sose éltünk ilyen jól és az embereket nem az ilyen elvont dolgok érdeklik hanem hónap végén mennyi pénzük marad.
.
Peterbond 2021. 12. 13. 18:28
Előzmény: #954  zhagar
#956
"a Lidl ben bizonyára szintén rendszeresen szóváteszed a boltosoknak fizetéskor a pénztárnál, hogy x, c, b, a, és k termék már megint mi a ló büdös izéjéért lett drágább és miért lopták el."
.
miostmár oda jutottunk hogy nyilvánvaló lopásokra azaz érv hogy a boltban is drágulnak a dolgok? Ti ennyivel letudnátok ha a házatokat építő vállalkozó odamegy hozzátok hogy ja hát úg volt a szerződésben hogy 40 millióból felhúzzuk a családi házat, dehát tudják az infláció meg minden szóval 80 millió lett. Ja hogy a szomszéd ugyanilyen házát 35-ért húzták fel múlt héten. Hát maga az a fajta ember aki meglepődik hogy a kenyér megint drágult. Hát ez van.
.
Nem mellesleg milyen infláció okoz 100 milliárdos ELAJÁNDÉKOZÁST?
.
És igen tudom számotokra nagyon unalmas hallgatni. Sokkal fontosabb hogy véd a gyerekedd a nemváltó ovodásoktól mert az az igazi probléma.
badsector1
badsector1 2021. 12. 13. 18:16
Előzmény: #954  zhagar
#955
"mert csak 3 értéket ismeretk az életben, a pénzt, a pénzt meg a pénzt.."
   
ez látszik is a fidesz csok törvényén , csinálj legalább három gyereket pénzért 
zhagar 2021. 12. 13. 18:09
Előzmény: #945  Peterbond
#954
szerintem írd mg le mai legalább 17 szer itt meg holnap is meg minden nap h. szerinted ki mikor mennyit és hogyan lopott. ..olyan vagy mint a viccbéli Móricka akinek mindig mindenhol és mindenről, csak és kizárólag ugyanaz az egy dolog  jutott az eszébe.
viszont továbbra is az a rossz hírem van, hogy ezzel frazeologiával már 14 ben, és 18 ban sem tudtak választást nyerni a pártjaitok.. mégsincs egyéb muiníciótok, mert csak 3 értéket ismeretk az életben, a pénzt, a pénzt meg a pénzt..
gondolom ha társasházban laksz esetleg, akkor ott is napi szinten vezeted- méred, ki mikor mennyit pazarolt a közös költségekből és a közgyúléseken balhézol is velük.. ( ha magánházad van, akkor meg mg-ra és miliamperre el kell számolnia mindennel minden családtagodnak?..)
a Lidl ben bizonyára szintén rendszeresen szóváteszed a boltosoknak fizetéskor a pénztárnál, hogy x, c, b, a, és k termék már megint mi a ló büdös izéjéért lett drágább és miért lopták el / ki tette el a különbözetet..sőt bizonyára azt is lelevelezed a céggel, hogy a dolgozói fizetésemeléseit miért veled fizettetik ki már évek óta (mert megsúgom, hogy veled fizettetik ki és nemcsak ott, mindenhol ..és így tovább, végtelenül folytatható lenne még,  nap mint nap hányan és milyen pofátlanul lopnak meg téged..szörnyű egy életed is lehet..JA, de mégsem, ellenkezőleg, bizonyára hihetetlenül élvezed, hiszen legalább kiéled magad vmiben, hát másnak  is van agyhúgyköve (pornó, cigi, játékfépezés stb.. és ők sem nem tudnak szabadulni), ok, és neked meg épp ez a kő alakult ki, nem igaz?
azt szoktad írni, milyen felháborító hogy a fidesznek bármit elnéznek a vakhívői... pedig megírtam már erre – csak  elengeded  füled mellett – hogy  percekig tudják sorolni, hogy miért, mikben bírálják orbánt – de a végén mindig azt mondják, h  igen, sok minden  nekik sem tetszik, de mivel jóval több pozitívumot is látnak, így  rá szavaznak. és hozzáteszik, ,amint ellentétesen lengene ki a mérleg nyelve, azonnal keresnek maguknak másik pártot. vakhívőből persze van egy párezer,  a popsztároknak is van akik az 1. sorban csápolnak, de ők messze a kisebbség, - hiába nem hiszed el.
azzal zárhatnám hogy bátran le lehetne váltani de fideszt, nade ezekkel??!! az összefogás lop csal hazudik és sunnyog az általa vezetett önkormányzatokban –a városháza gate bizottságban is csak szabotálnak mert szerintük nincs is ügy, nincs is mit vizsgálni.de a hangfelvételeken megszólalók mégsem akarnak elmenni a  meghallgatásra, , hiszen akkor  nem lehetne tovább mellébeszélniük..
és ti azzal áltatjátok magatokat, hogy ezek majd egymás kezére ütnének, hogy ne legyen lopás..ehhez képest egymás kezét szorosan összefogva védik a védhetetlent..és csak azért nem tudtak eddig annyit „lopni mint a fidesz”, mert az önkormányzatokban kevesebb pénz van.. de a kő a fejedben nagyon kemény, és lepattan róla ez az info, de sebaj.. pár hónap múlva lehet hogy jön az újabba koppanás? vigyázz, be ne üsd, meg ne sérüljön!
eredmeny 2021. 12. 13. 14:10
#953
A téma szempontjából lényegtelen de helyesen: oligarcha.
Derűs délutánt!
signal2
signal2 2021. 12. 13. 12:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#952
Arról lehet tudni valamit, hogy minek a gyanújával nyomoznak?
sanka 2021. 12. 13. 12:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#951
Dagasztjátok a szart mi.
Peterbond 2021. 12. 13. 12:29
Előzmény: #921  Törölt felhasználó
#949
"Úgy egyébként mielőtt hülyeségeket irkálsz,nézz már utána,hogy mennyi volt a műtrágya ára 2 évvel ezelőtt és mennyi most.,hogy mennyire vehető komolyan az amit írsz.".
.
Nézzük meg, hogy néz ki ez ma Európában. A Pétisó (CAN) európai ára a Fertecon független statisztikai irodája szerint tonnánként 610 – 625 euró. Kikötőben, hajóban, ömlesztve a nagykereskedők részére. A végfelhasználói ár big bag-be csomagolva, német régióban tonnánként 700-750 euró között van. Benelux és Skandináv államokban 750-800 euró a tonnánkénti ár. Anglia és Franciaország ettől még magasabb. Mi ehhez képest ma tonnánként 585 áron szállítjuk csomagolva a végfelhasználók udvarára. Ez megkérdőjelezhetetlen tény!.
.
"A nitrogén műtrágya ára az elmúlt 10 évben folyamatosan csökkent. 2011-ben a Nitrogénművek által értékesített Pétisó éves átlagára 68 ezer 455 forint volt, 2020-ban 54 ezer 363 forint volt."
bigyula 2021. 12. 13. 12:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#948
Emögött az van, hogy valami infót szerezzenek fidesznyikék/Orbánék, hogy mit tervez Karácsony és a budapesti önkori a következő fél évre. Nagyon nyögvenyelős egy "terv" nyomában törvénytelenséget keresni, amikor nem történt semmi.
ecofun 2021. 12. 13. 12:26
Törölt hozzászólás
#947
Peterbond 2021. 12. 13. 12:26
Előzmény: #921  Törölt felhasználó
#946
"Bige esetében nem volt gondod az áremelkedéssel csak az építőiparban zavar ha az építőipari nyertes a Fideszhez köthető,ez sokat elárul arról "
.
Inkább arról hogy
1. én nem az áremeléssel volt bajom hanem a 2-szerezésről. De ezt te is tudod ezért írtam hogy játszod a hülyét.
.
2. Nem mintha ezen pályázatok során ne volna betervezve alapból hogy 1 vagy 2 év múlva mennyit fognak költeni valamire. Azért vállaják X összegért. Ha Bige 1 évre leőre leszerződik valamire azon az áron teljesít. a következő szerződésnél emel árat de azt tudod szerződéskor. Nem utólag írja át a szerződést.
.
3. Bige esetében egyes alapanyag ( és a legfőbb a gáz ) konkrétan sokszorozott hónapok alatt. Az építőiparban kimutattuk hogy 10-20%-ok voltak. 1 nőt 80% körül a fa de az van a legkevesebb az említett stadionban. A stadion árak nem dupláztak a világpiacon. A műtragyá viszont nőt 40-60%-al Itthon mégis olcsóbb mint németországban továbbra is. A Stadion meg drágább mint Németországban.
.
Ja igen még November 1.-én az agrárminiszter véleménye ez volt:
.
"Az elmúlt héten Dr. Nagy István agrárminiszterrel készítettünk interjút, amelyben kitértünk a műtrágya árak növekedésének kérdésére is.– Önnek mi a véleménye a műtrágyaárak növekedéséről? – kérdeztük Dr. Nagy Istvánt.– Ez egy nagyon fájó kérdés. Világjelenségről van szó. Szinte mindenütt megállt a műtrágya-előállítás, hiszen a 300 százalékos gázáremelést nem tudjuk kompenzálni sehogy sem. Mindenki várja, hogy normalizálódjon az energiapiac, és aztán nyilván újra nekifognak a műtrágyagyártók is. Senki nem mer most a műtrágyagyártóknál befektetni abba, hogy ilyen magas áron realizáljon műtrágyát, hiszen nincs az a növény, amely ki tudná ezt termelni. És mivel globális jelenségről beszélünk, ebbe lokálisan beavatkozni szinte lehetetlen.
.
https://www.agroinform.hu/gazdasag/mutragya-arak-emelkedes-gazarak-krizis-52155-001
.
4. Szóval igen nekem a LOPÁSSAL van bajom nem általánosságban áremeléssel. De tudtad ezt te is. Nem vagy te hülye csak szereted játszani az értetlent és a védhetetlen dolgokat direkt félremagyarázni.
Peterbond 2021. 12. 13. 12:17
Előzmény: #922  Törölt felhasználó
#945
"A fenti írásoddal meg is koronáztad a mai napi teljesítményed,amikor kijelented ,hogy a baloldalon olyan nem történt ami a Kövér kabinet főnökével :)))))"
.
Mond 1 példát amikor a baloldal hangoztatva hogy nagy hazafi a határontúli magyaroknak gyűjtött pénzt majd abból saját ingatlant vett amiben ő lakott.
.
1-et mondj kérlek és megkövetlek. 1-et.
geza77
geza77 2021. 12. 13. 10:11
Előzmény: #943  signal2
#944

Csak azt a fránya mértéket nem ismerik, mert ezeknél a mérték a vödör!!
Akiknek ez mindegy, szívesen innék velük 1 pálinkát ! én innék egy felest ők, meg csak hajtsák fel a vödörnyit HÚZÓRA levegővétel nélkül!!!
2010.04.hó óta:  https://imgur.com/a/Gh4jZsc        ;
Eur/FOSrint    37,64% gyengülés
2004.05. óta: https://imgur.com/a/iX2LYn5          ; eur/FOSrint   44,96% gyengülés
2002.04 óta:  https://imgur.com/a/BUeCCWA   ;
eur/FOSrint   51,28% gyengülés abból 37,64 % 2010 óta
2002-2010-ig 13,64%  és 2010-máig 37,64%  az nem ugyanaz!!!
ráadásul nem mindegy, legalábbis nekem, hogy 242    13,64%-a vagy 265    37,64%-a
amúgy 37,64/13,64 = 2,7595   azaz csak minimális az eltérés a 2 gyengülés között alig 275,95%
signal2
signal2 2021. 12. 13. 08:51
Előzmény: #941  Törölt felhasználó
#943
"s az országgyűlésben is ha megkérdezik a hantás kormánytól, miért szarja el a pénzeket. Hát maguk is ezt csinálták 15 éve kedves baloldal"
Magyarul pont ugyanúgy kell eltűnnie ennek a bagázsnak, mint annak. Logikus.
signal2
signal2 2021. 12. 13. 08:51
Előzmény: #941  Törölt felhasználó
#942

Törölt felhasználó 2021. 12. 13. 07:47
Előzmény: #921  Törölt felhasználó
#941
Állandóan arra hivatkozol jól betanuult fityisz központos módszerrel, hogy bezzeg a baloldal. Ez nem mentség a ti baromságaitokra. Miért vagytok ti különbözőek, ha ua. csináljátok, mint ők? Ha más lop, akkor Ti is lophattok, majd legfeljebb . Olyan ez a hivatkozás a baloldal lopásaira,  mintha másolnátok a bűnt. Tényleg ezt akarjátok? És az országgyűlésben is ha megkérdezik a hantás kormánytól, miért szarja el a pénzeket. Hát maguk is ezt csinálták 15 éve kedves baloldal. Ez a válasz. De csak verbálisan válasz , mert a lényeg elsiikkad. Valójában nem mondja meg , miért lopnak. Csak másokat vádolnak ua. bűnnel. Akkor a fityisznek nincs önálló gondolata , csak control c, control v?  Szánalmas a te bandád, és szánalmas a te viselkedésed. Vagy azért csinálod,mert értelmileg gyenge vagy, vagy azért, mert szándékosan teszed a hülyét. A másodikról azért  te tehetsz. Egyre unalmasabb a visszarágalmazó taktikád ROM! Ahogy a kormányé is.

Topik gazda

ecofun
4 1 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek