zhagar

Regisztráció: 2021-02-19 13:20:01

Hozzászólások száma: 139

Utolsó hozzászólás: 2021-11-22 16:18


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája hétfő, 16:18

Konok Péter -  a fideszességgel távolról sem vádolható balos történész – mondta a minap az Atv-ben: „..Bige lényegében bejelentkezett Mzp-nél a múltkor, hogy szívesen lenne majd az új kormány MészárosLőrince”.
Továbbá ennek kapcsán egy történetet is elmesélt, amit még Medgyessy győzelmének estéjén, 2002-ben élt át személyesen az Mszp, tehát az akkor győztes párt eredményváróján. „Nos – mondta Konok – az történt: nem sokkal tehát kb.  fél-egy órával azután hogy biztossá vált, az Mszp mostmár ténylegesen megnyerte a választást, egy érdekes jelenségre lettünk figyelmesek a Köztársaság téri pártszékház előtt, ugyanis azt láttuk, egyre másra érkeznek meg oda a nagyobbnál nagyobb lixusautók és fekete autók egyaránt..és mivel az eredményvárón nemcsak régi rutinos pártkatonák hanem meghívott fiatalabb újságírók meg csak ritkán ottjáró elemek is voltak, így akadt 1-2 ezek közül aki ezt látva megkérdezte, hogy mifélék ezek az autók és kik az utasaik? a rutinos szocik erre azt válaszolták, hogy „ó, hát ők a pártunkhoz közelálló nagyválllalkozók” – azt persze nem tette hozzá, hogy azok hízelegni és nyalni mentek oda, hogy kaphassák majd továbbra is az újabb zsíros állami megrendeléseket.szánalmas balliberális hangadók, hát mi volt ez, ha nem annak beismerése, hogy mindaz amivel orbánt vádoljátok (maffiaállam, klientúraépítés, közbeszerzés nélküli megrendelések haveroknak, rokonoknak, pártunkhoz közelálló nyaloncoknak, vállalkozóknak és a holdudvar kiszolgálóinak), a balliberális oldal bevett gyakorlata volt, 2010 előtt, sőt még azelőtt is?
ehhez képest ki az a címeres marha aki elhinné nektek, hogyha gyurcsány és bandája győzne 2022-ben, akkor nem ott folytatnák, ahol 2010-ben abba kellett hagyniuk az ország szétlopását?
fontos: a bezzeg orbán így meg úgy típusű válasszal nem mentek semmire, mert nem lenne mentség semmire! hiszen elvileg azért kéne a kormányválás, hogy orbánt meghaladjátok és különbek legyetek nála.
a MZP-re való hívatkozással sem mentek semmire, hiszen Mzp egy súlytalan senki, akinek sem saját gazdasági hátországa nincs (saját párt tőkeerős cégekkel és saját szakértői csapat akiket ő nevelt volna ki, ő hozna be újonnan akikben 100% ig megbízhat)
így a valódi főnök, gyurcsány kesztyűbábjaként csak egy pojáca, távirányított stróman lesz csupán Mzp!  lásd Karácsony Gergő, aki Bp. élén ugyanebben a szerepben szív: se saját pártja, se saját szakértői bázisa nincs, és így 1 az 1-ben át kellett vennie, pozíciókba ültetnie gyurcsány korábbi bukott államtitkárait, szakértőit és seggnyaloncait táskahordozóit– a városháza gate kapcsán is persze hogy ezek jelentek meg, pl. Bajnai és társai személyében!
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 18. 16:50
javítás:  "- azt kifelejtetted hogy a 11 év alatt lehalább 11-szer, de lehet hogy 111-szer még a sajtószsbadság is jegszűnt”
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 18. 16:42
azért vagy álságos, mert ezeknek a frázisoknak a puffogtatása megy az ellenzék részéról már épp 11 éve - azt kifelejtetted hogy a 11 év alatt lehalább 11-szer, de lehet hogy 11-szer még a sajtószsbadság is jegszűnt” ÉS? elértetek ezzel a süket dumával bármit is? NEM, pedig hidd el, a közélet iránt érdeklődő átlagmagyar ezt a leckét amit itt most is felmondtál, már kívülről tudja!!
én Peterbondot azért tekintem egy gyermeteg utópista szocialistának veled együtt, mert ti még ennyi idősen is hisztek abban a mesében, „hogyha megbukik orbán, akkor jönnek majd  a tiszta kezek és megszűnik a korrupció, meg a hatalommal való visszaélés, kedves gyerekek „ – mert ez már tényleg at esti mese szintje amit nyomtok, bocsi! dehát nem maardt más mint az ezzel a mézesmadzaggal való hülyítése a népnek..ha most a 19. század 2. felében írnátok ezt a blablát, akkor elfogadnánk, hiszen akkor voltak ezek új eszmék, a kapitalizmus kritikájaként, amikor még azt hitte a jónép, hogy pukk, csinálunk egy nagy világforradalmat és akkor utána minden szép és jó lesz, meg nem lesz bűnözés sem, blablablabla..
tudod mi számít manapság? tök egyszerű,  orbán épp azért sikeres 11 éve: az , hogy a saját népeddel vagy inkább, vagy idegen érdekeket szolgálsz inkább?
az átlagember  nem hülye, és ezt egy idő után ösztönösen..ha úgy érzi, sérülnek az érdekei, akkor leváltja azt a hatalmat, lásd 2010..ha pedig fordítva érzi – és 11 éve így van -  akkor INKÁBB megtartja..tehát közben ne higyje azt bárki hogy orbán azért tudott nyerni 3x egymás után, mert minden mindig jól csinált, nem!
hanem azért, mert úgy ítélték meg a választásokon résztvevők többségében, hogy a mérlege inkbb + volt, mint –ami meg az eszközöket illeti: egy jó vezető sosem azt nézi, hogy ő éppen etatista, vagy bármimás, vagy katyvasz, ahogy írtad, nem! azt nézi, hogy per pillanat egy adott helyzetben mivel vagy hogyan tudja jobban megvédeni az országa érdekeit, ennyi! az itézkedési eszköztár széles, orbán is él vele, miért ne tehetné? ráadásul kétharmada van, amit nem géppuskával szerzete magának, hanem   a néptől kapta 2010-ben, egy 100%-ig demokratikus választáson..hülye lett volna nem kihasználni a történelmi lehetőséget, nemde?
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 17. 21:56

hiába próbálsz terelni
én csak figyelmeztetni szeretném a fórum olvasóit arra, hogy milyen nevetséges és álszent módon próbáljátok befolyásolni a közvéleményt, egy letűnt és történelmi vereséget szenvedett ideologia rabjaiként, utóvédharcosaiként (ez a szocialista rendszeré volt, amely k-k európában az 1989-90-es nagy változások idején omlott össze és került a történelem szemétdombjára..90 ben még szocializmus volt a neve, majd psztkommunizmus volt pár év elteltével, aztán balliberálissá vedlette át magát, később neoliberalizmusba torkollott, míg mára már lényegében globalizmus, neomarxista és utópista szocialista felütésekkel tarkítva)
természetesen nem én hazudok hanem te, amikor megpróbálod letagadni mindazt, amit az utóbbi 2-3 évben összeírkáltál itt a portfolio fórum orbános, ellenzéki összefogásos és más topikjaiban a saját nézeteidről ,ideologiádról, és ezek álszent, önellentmondásoktól hemzsegő, propagandisztikus magyarázatairól, a fenti ideológia egyik letéteményeseként
azért nem vagyok  hajlandó szó nélkül elmenni mindemellett, mert emblematikus, és önleleplező  képviselője vagy a fenti zárójelben leírt eszmerendszernek, ami intően negatív példaként mutatja be itt az olvasóknak, hogy mennyire veszélyes a fenti ideologia (és annak képviselői, fegyverhordozói, propagandista hálózata) nemcsak Magyarország, henem az egész világ számára is!
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 17. 21:24
tudjuk hogy ezt teszitek folyamatosan, de azért az enyhén szólva is felháborító, hogy ennyire butának és hülyének mered, meritek nézni a portfolio fórum olvasóit!.....
Gyurcány elvtársatok és keresztapátok bejegyzése a FB-on, 2020.08.01.
"..Most nincs mit tenni. Készülni kell.
Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek.
Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot.
..."
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 17. 16:38

igazad van, a nép feje felett a  gyurcsánypárt mindent elad és mutyiba visz, ami csak mozdítható -  de Peterbondot ez nem érdekli, mivel többször kifejtette itt már nekem, nekünk, hogy
"orbán ellenzéke ha nyerne, akkor 1. jó esély van arra, hogy jobban kormányoznának, mint orbán, 2.azt már nem meri állítani (mint korábban) hogy nem lopnának, de 'rendszer-szinten biztos nem', és 3., ez a legviccesebb: Pbond elismerte, hogy ezen 3 pont egyikére sem tudna persze garanciát vállalni"
tök szuper, ugye?
no ezt nevezem én egy óriási, nagy rohadt, büdös SEMMInek, mint kormányprogram és utópista szocialista filozófia újratöltve) de Peterbond minden nap ezzel fekszik és kel, boldogan vett részt az előválasztáson, és örömmel fizeti majd a megemelt szja-t is nekik jövő nyártól, ha nyernének (a lényeg az hogy orbánék veszítsenek, mert addig még néha rosszat álmodik, de az a győzelem másnapján persze majd elmúlik, és beköszönt a mennyei béke azaz minden szép és jó lesz, meg vidám meg korrupciómentes  :-)
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 16. 22:55

természetesen nem kamuztam semmivel és semmiben
és azt sem állítottam sem oktatás sem eügy témában, hogy minden hibátlan, szép és jó lenne
csupán arra utaltam amire korábban itt egy másik topikokban a "peter s" nevű fórumozó kolléga is írogatott:
1. a 2010 előtti viszonyokról ne beszéljünk, mert SEEMIBEN ÉS SEMMIVEL  sem teljesítettek jobban az elvtársaid (gyurcsány és bandája) kormányzati teljesítmény címszó alatt mint orbán, sőt!!
2. és ez még fontosabb: nemcsak az 1. pot szörnyű tapasztalatai miatt, hanem az általuk már most 2 éve vezetett önkormányzatokban nyújtott teljestményük miatt is az látható és ordít, hogy SSEMMIBEN ÉS SEMMIT  sem fejlődtek az elvtársaid, tehát lopnak csalnak hazudnak, ott folytatták ahol 11 éve abbahagyták, és
3. épp az első 2 pont miattt teljesen illuzorikus és alaptalan bármiféle csodavárás velük kapcsolatban, hiszen ahogy peter s is írta mindig: miért és hogyan és miből tette volna , vagy tenne csodát egy varázsütésre akár oktatási akár eügy téren egy ellenzélki kormány?
már csak abból a pofonegyszewrű képletből is kiindulva, hogy 7 párti koalícióról lenne szó, te  botcsinálta, politikai analfabétára emlékeztető "politológus", már bocs!! hát Szlovákiában meg a románoknál csak 2-3 páreti koalíciókat látunk, és évek óta csak egymással vannak elfogalva, egymást marják és az országaik ügyei meg nem haladnak, egy helyben topgnak!
nektek meg annyiból áll a programotok, hogy orbán takarodj mert lopni szeretnénk de azonnal és sokat, mert ki vagynuk éhezve!
te emberezel itt korrupciót kiáltva , miközben nagy nagy pusz-szerelmed és és itt istenített bálványod, karácsony Gergő épp most bukott le azzal, hogy el akarta adni a Városházát, fullra úszva a mutyiban és a korrupcióban, amit először letagadni próbált, majd mostmár kénytelen volt beismerni hogy tudott róla, és közben el lett vitetve a balhé egy beosztottjával, aki csak azért kapott fegyelmit és nem rúgták ki, hogy a hozzád hasonló naívákat elaltassák egy látszatitézkedéssel???!!!
nem folytatom, mert semmi értelme..miközbenx szer leírtam, orbán nagyon is életszerű lehetne hogy leváltsák, de egyszerűen annyira nívótlan ócska és szar ellenzéke van, hogy per pill alkalmatlan lenn ennemhogy egy országot, hanem lásd karigerit, még egy nagyvárosnak az elvezetésére is!
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 16. 17:05
jól érzed: a „lerombolt oktatás és egészségügy” csak mantra-címsszavak, amiket azért ismételget az ellenzék, mert nincs jobb ötlete, amivel hergelni tudhatná még a magyarokat (miután érzékeli, hogy nem tudott összejönni Mzp okt 23-i naggyűlésére csak kb. 3 ezer eember).
a valóság ehhez képest: sem az oktatás sem az eügy színvonala nem romlott érdemben, sőt inkább javult az elmúlt 11 évben, mert EU-s pénzek részben pedig magyar eü beruházások történtek a tárgyi feltételekbe és emberrkbe egyaránt (eszközbeszerzések épületfelújítások, illetve ápolói-orvosi-tanári béremelések. elég csak 1 példát kiemelni, Kőbányán pl. az összes háziorvosi rendelő kívül-belül megújult eszközben épületeiben is ez kb. 8 rendelő összesen, illetve kapott a kerület egy teljesen új 5 szintes szakrendelőt is  mert a régi már majdnem összedőlt).
oktatás: nam tudsz róla, de van előrelépés abban hogy gondolkodni is tanítsák meg a magyar diákot, jópár szakmai tanulmányi versenyen értek el nemzetköz szinten top 3-as helyezéseket magyar középiskolások és egytemisták egyaránt, csak az ellenzéki média ezen sikereket szándékosan elhallgatja, signal és társai így azt hiszik hogy amit nem írnak meg nekik a telex.-hu-n, , az nincs is! legutóbb egy szegedi gimnazista lány nyert  aranyérmet egy nemzetközi földrajz versenyen
személyes tapasztalat a végére: kint élő ismerősöktől-rokonoktól tudom, hogy pl. a francia állami alap és középfokú oktatás egy nagy kalap sz@rt sem ér a pl. a magyarhoz képest, épp azért amire utaltál: nálunk legalább a legalapvetőbb történelmi-földrajzi ismereteket stb. ,megtanítja  az iskola, így általános műveltségben egy átlagmagyar  gyerek tudása jóval meghaldja egy francia állami iskolákat (alap és közép) végzett diákét! ennek egyszerű bizonyítéka amikor Bukarestben kötöttek ki francia szurkolók a foci EB-n, miközben ők Bp.-re szerettek volna jönni mert itt játszott a válogatottjuk, csak hát..az alapvető tájékozódás sem megy nekik így azt sem tudták hová vették meg a hegyüket, hát sorry..
a német állami iskolarendszer a franciához képest többet ad jóval, de összességében az sem jobb a magyarnál. erre egyébként az szokott lenni a balliberális válasz hogy csak olyan nemzetkzi teszteredményeket ismerte a telex és társai, amikből azt lehet bebizonyítani, hogy a magyar iskolarendszer az sz@r, meg a legrosszabb és még annál is..hát persze, ez tudod olyan mint ahogy és amikor az EU "megméri a " a jogállamiségot is pl., és "véletlenül mindig az jön ki azokból a mérésekből hogy ahol jobboldali kormány van hatalmon, ott "mindenütt sérült a jogállamiság (Sargentini jelentés ordas hazugságai és társaik..
Márki-Zayt Miniszterelnöknek! 2021. 11. 15. 16:00
Kamuzik az ellenzék a majdani elszámoltatással kapcsolatban – nyilatkozta a  Magyar hangnak a Kutyapárt elnöke
Kovács Gergely többek közt azt mondta, „természetesen nem hiszi el, hogyha győzne az ellenzék, akkor saját maguk közt, egymás eddigi korrupciós ügyeit is elszámoltatnák”. arról is beszélt, hogy szerinte többször és több helyen is volt, van is összefonódás korrupciós ügyekben a kormánypárt és ellenzéke között, hozzátéve, „ő is tudna ilyen esetet említeni amikor megindult volna egy elszámoltatási folyamat, ám az azt kezdeményező ellenzéki figurára rászóltak hogy álljon le, le is állították, mert megsúgták neki hogy akkor nyilvánosságra került volna, hogy ők is benne voltak egy mutyis ügyében ugyanazon kormánypárti embernek” -mondjuk ennél konkrétabbat semmit nem állított!...
no ez is csak azt bizonyítja, amit xx alkalommal leírtak már itt is: hiteltelen az az ellenzék, amely épp azt követi el saját maga is, amivel a ormánypártot sorozatban vádolja! a „dehát Kovácsot megvette a fidesz”, meg „Kovács az komolytalan”, meg ehhez hasonló izzadságszagú mentegető kommenteket kérem mellőzni, mert k-ra unalmasak mr! ja és azt is, hogy „dehát a fidesz az  korruptabb stb című szánalmas magyarázkodásokat is mellőzzük, mert régen rossz és édeskevés egy ellenzéktől az, amikor a másik oldalt bűnösnek akarja beállítani és – függetlenül attól hogy ebben igaza van vagy sincs – ő maga is roskadozik a korrupciós ügyektől, lásd pl. fővárosi Városháza gate, Czeglédynek juttatott önkormányzati megrendelés hegyek (ő ugye gyurcsány házi ügyvédje, tömik pénzzel), autóbuszbeszerzési mutyi, transzparensnek ígért, de a gyakorlatban belterjes, hazugságokkal eltakart hétköznapi működés, kamutesztelés és arra szánt de eltűnt pénzek, stb.)
miért és hogyan lehetne ez vonzó alternatíva a fidesszel szemben? már a Kutyapárt is majdnem úgy látja, hogy: sehogy!!
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 09. 18:03

és persze nem oda kell vinni a világban a segítséget ahol baj van (Afrika, Afganisztán, kelet-ázsia), meg pénzt sem kell ott adni senkinek, hiszen "úgyis ellopják a helyi kormányok", hanem fordítva:
be kell engedni az afgán és az afrikai százezreket Európába hiszen akkor az így ingyen lesz, senki nem lophat el semmit, és kapunk egy kiváló munkaerő utánpótlást, képzett százezreket akik majd beállnak problémamenetesen szakápolónak, mentősnek, gyárba a szalagok mellé, meg a közigazgatásba is stb. stb. pl. kamiont vezetni is meg Bkv buszt is (Németországban már láttuk, az oda bement 1,6 millióból már kemény egyharmada dolgozgat is, a többi szociális segélyen lóg, a német polgár meg csodálkozik hogy stagnál az életszínvonala, de viszont cserébe nagyon büszke, hogy ő egy jól integráló, testvéries, igazságos társadalomban élhet, ahol sem kirekesztés, sem lopás és egyéb társadalmi igazságtalanságok nem léteznek - nem úgy mint k-k európában pl.
eközben Belgiumban - ahol ugye nem dőlt romba az eügy mert az nyugaton van -  megteltek az intenzív osztályok a napokban és már nem győzik ellátni a betegeket a covid miatt de smmi gond, majd beállítják ott is az é-aafrikából frissen érkezett, lelkes új munkaerőt biztos, és akkor minden gondjuk megoldódik, tök jó!
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 09. 17:48

most ironizálni is fogok, tehát akkor:
mindenki lop, hiszen árat emelt
de akkor persze a kormány az oka mindennek, mert támogatni akarja azt hogy minél több fiatal juthasson minél előbb lakáshoz
vagyis nem kell semmiféle családtámogatás meg otthonteremtési támogatás sem, semmiféle szociálpolitilka ne legyen, mert "mindenki mindent mindenhol ellop hiszen árat emelt az építőanyagos, a az építési beruházó a munkásai bérét emelte tehát akkor ő is lopttt az övéinek, a konyhafelújító is egy lopós szemétláda, és a lényeg:
nem kell ide se magyar gyerek se lenygel se német se francia, semmiylen nem kell családtámogatás se kell mert a "csok mindenhol felviszi majd mindennek az árát, tehát semmi értelme," - DE  viszont
be kell engedni sokszézezer migránst keletről meg Afrikából, mert ők jófiúk, Mzp már meg is mondta, "ő nem tud oylanról köztük aki másokat bántott volna  és csak integrálni kell őket, humánusan kell bánni velük"
és akkor minden szép lesz és jó lesz
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 06. 18:39

tudni kell, hogy signal egy vakhívő
jó 1 éve még olyasmiket írkált itt, hogy a Dk az neki(k) nem kell
aztán a Dk jött fel mint a talajvíz
és akkor már tarthatatlan volt az, hogy "dehát Dk nélkül is van ám ellenzék"
akkor signalék átváltottak a Momentum istenítésére, hiába lett feketeén fehéren kiderítve és nyilatkozta Feketegyőr maga is, hogy "a Dk val való ellenségeskedésnek vége, megbékéltünk vele, így  már nem követeljük gyurcsny távozását a közéletből" - mondta feketegyőr az infostart.hu-n!
no ez már roppant kínos volt signalnak, és akkor váltott Karácsony Gergőre, ő lett a favoritja
valóságos ódákat zengett azaz írt itt róla pár hónappal ezelőtt is még, hogy "végre itt egy emberi, rendes, tisztességes politikus, stb. stb.", szerintem kb. még szerelmes levelet is írhatott neki, javasoltam is akkor hogy menjen ki a pride-ra és akkor biztos a közelébe tud férkőzni, legalább egy közös szelfi erejéig
nomost uyge azóta mindkét nagyágyú csúfosan megbukott az előválasztáson, így Mzp lett -  jobb híján és kényszerből -  a legújabb csúcsfavoritjuk ---
aki persze egyből rapportra ment gyurcsány keresztapához, miután megnyerették vele az előválasztást
signalék tehát zsákutcába jutottak, hiszen nekünk lett igazunk hiszen előre megírtuk: az ellenzék vezetője gyurcsány, és mindenkinek hozzá kell igazodnia
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 05. 14:24
#79

tiszteletben tartom a véleményed, de nagyon nem értünk egyet :-)
a Ferrari az egy óriási túlzás, nálem Mzp egy Dacia és semmivel sem több! :-)
már csak azért sem, mert megvette kormánytámogatással a nagycsaládosoknak készített daciát (úgy hogy trükközött vele mert ha 2 héttel később veszi akkor már nem lett volna elég kiskorú gyereke, azaz nem felelt volna meg a szabályoknak -  eközben orrba szájba átkozta gyalázta az orbánkormányt, tehát vizet prédikált és bort ivott már akkor is)
csak 1-2 aprósűágot említenék meg, gondold végig
az máris kiderült, hogy ő nem jobboldali, csak annak hazudozta magát, sőt nem is független (van olyan videofelvétel ahol nyíltan beismerte, ő balos)
ez sem igaz hogy elitellenes lenne = kívülről jött és "a magyar Trump lenne": hiszen úgy lett polgármester Hmvhelyen, hogy már akkor(!) az összes, ma már koalícióban induló párt neki dolgozott, beállt mögé (tehát eben is hazudnak és megy a beetetés arról, hogy ő független lenne..)
és végül gondolj bele: meghívta volna őt interjúzni a közismerten szélsőbalos Cnn, ha jobboldali lenne? persze hogy nem hívta volna meg vagy ha mégis, akkor nem alákérdeztek volna, hanem megpróbálták volna úgy kinyírni, ahogy azt Szíjjártóval megpróbálta a riporternőjük, ok?
Mzp egy Bajnai újratöltve, és semmi több!
gyengébbek kedvéért: Bajnait nagyon erős amerikai demokrata párti hátszéllel és nagy dollárkötegek ráköltésével (a kampányára), ugyanezen projekt  keretében indították el a 14-es választáson "független, középutas  jelölt""-nek álcázva..
ja és egyre másra kerülnek elő korábbi megnyilatkozásai tv szerepléseiből lakossági fórumokról, amelyekből tök egyértelműen derült ki máris, hogy ez egy kókler, hazudozó, aki nem az, aminek eddig állította magát
Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája 2021. 11. 04. 20:50
#51

no, mi lehetett a szándéka?
tök egyszerű, hiszen a pletyka természetesen nem volt alaptalan, hanem maga volt a valóság!
tehát a válasz roppant egyszerű: ez arról szól, amit a most ismét a hatalomba visszakerülni akaró balliberális (valójában ma már globalista) elit tagadni próbál!
azt próbálják tagadni, ami a kapitalizmus természetes velejárója volt mindig. azt, hogy "Ner" az minden kapitalista országban, sőt már az egykori kádárrendszerben is volt! tehát egy olyan a hatalomhoz közelálló nagyvállalkozói/felsővezetői tehát apparátcsik elit, amely voltaképpen természetes velejárója minden hatalmi rendszernek, mint rársadalmi bázis (hiszen ezektől függ ranglétra szerint lefelé sokszázezer ember, ez a kádárrendszerben a 800 ezer párttag és csalűdtagjaik voltak, akik kisebb-nagyobb kiváltságokból részesültek mind annyira, hogy tolják a rendszer szekerét). mindebben semmi negatívum nincs, mert ez már a korábbi társadalmi rendszerekben is így volt - és igen, van az elitnek mindig egy része, amely meg ide , oda is tud kacsintani tehát mondjuk akár  mindkét nagy elitcsoporttal (amik vátani szokták egymást) is lehet oylan jó kapcsolatban, hogy neki akkor is win van ha egyik nyeri a választást és akkor is, ha a másik.
mi itt a fő gondjuk az orbán ellenzékét kitevő eliteknek (akik 2010 ben buktak meg)? az, hogy hogy msot nem ők vannak a hatalomban már 11 éve, márpeig kellene nekik a sok zsé. node ezt így ugye nem lehet őszintén megfogalmazni.
no ezért nyomják itt a propagandistáik 0-24-ben hogy az orbáni Ner az ilyen rohadt csaló rendszer meg olyan korrupt, stb. és hogy el kéne számoltatni, stb.
De az persze nem merül fel - csak a szlogenek szintjén legfeljebb -  hogy oké, de akkor a 2010 előtti disznóságokat is el kéne számoltatni, ugye?
ezt most Márkizajjal el is játszatták ezt a szerepet az előválasztáson de csak azért, hogy, hogy reményeik szerint ezzel a mesével megnyerhető lenne annyi új szavazó, akik segítségével újra nyerhetnének.
és ebben az összefüggésben Bige persze egy jófiú, "egy maszületett szegény bárányka, akit földbe akar döngölni a fideszes Ner". ez a Ner egy maffiaállam. de amikor az előző Ner, vagyis a gyurcsányizmus meg előtte még a Hornizmus uralkodott, azok "nem voltak maffiaállamok" -  pedig épp úgyanúgy működtek azok is.
tehát semmi másról nincs itt szó, csak egy szimpla kettős mércéről.
mert rendszerfüggetlenül az ellenzék mindig és mindenhol csak addig híve a korrupcióellenes harcnak amíg hatalomra nem kerül - amint ez bekövetkezik, kezdi elölről ugynaazt amivel leváltott ellenfelét vádolta: klientúrát épít, lop csal hazudik, és tegyük hozzá, kénytelen is osztogatni hiszen meg kell jutalmaznia addigi fegyverhordozóit és nyaloncait, illetve megvenni mielőbb minél több emebrr szsvazatát majd újra, ha azt akarja hogy a következő választást ismét megnyerhesse.
ezért van az, Ner természetesen minden kapitalista országban volt van és lesz, - csak más más neve van - nyugaton is van ma is, ahol éppúgy le vannak osztva  a lapok mint pl. az Usa-ban is, ahol a felszínen demokratikus váltógazdaság van persze, ám ez mit sem változtat azon hogy a 2 nagy párt mögötti kőgazdag elitcsoportok úgy tudják a háttérből rángatni damilon az általuk dekára megvett politikusocskákat, ahogy csak akarják (mágnások, multicégek, ezek legfrissebb példái épp a tudatipari cégek mint pl. a Facebook vagy a Google). 
nálunk most Márkizajnak hívják a csalit, a strómant, akinek az a szerepe hogy aljátssza az ellenzékek mindenkori szép meséjét, hogy "szavazzatok rám mert mi vagyunk a tiszta kezek, tehát az új, szép demokratikus, igazságos, nemlopó, emberarcú rendszerváltók, naná, hiszen még az igazságtalan  támadás alatt álló, tisztamultú Bige is minket támogat"
Márki-Zayt Miniszterelnöknek! 2021. 11. 02. 16:37
köszi a választ – látom magadból indulsz ki, hiszen sikerült 4 bekezdésben ecsetelned a semmit :D
így csak 2 apróságra térnék ki, ami egyáltalán említést érdemelhet
szorzási művelet: szerintem érthetően felhívtam rá a figyelmed, hogy a híres szorzási műveleteteket és a korrupciót kiáltó óriásplakátjaitokat nem én, !! - hanem az aktív magyar választók többsége húzta le a Wc-n a 2018-as választáson , ok?! (szegény  Peterbond, pedig mennyit dolgozott azon 7 nyelven beszélő, világhírű matekpéldán...bizony sokat koptatta a klaviatúrát is, ebben igazad van, de, ezek szerint mindhiában koptatta, mert akkorát szívtatok a választáson, mint a torkosborz..)
 „Mzp, mint komoly tényező” - hát papíron valóban az!
a szövegértelmezés látom nehezen megy, de akkor megismétlem: épp egyik kedves szakértőtök, Nagy Attila Tiibor volt kénytelen elismerni a múlt héten, hogy 1. Mzp annyira „komoly tényező”, hogy 3-4 ezren már meg is jelentek az okt. 23-i naggyűlésén és szserinte ez kínosan kevés volt, ok? és azt is ő mondta, nagy csalódást okozott neki a „komoly tényezőtök” a gyűlésen, ahol csak az 1 héttel azelőtti, előválasztási beszédét ismételte meg majdnem szó szerint, ok?
és hogy ki hol tart? a fidesz előrelépett a 11 év alatt hiszen 2010-re kialakított maga mögé egy új többséget, és ezt azóta 2 választáson is meg tudta ismételni, ok?
ti viszont tényleg majdnem ugyanott tartotok ahol 2009-ben amikor keresztapátok, gyurcsány csúfosan megbukott: azóta sikerült maga alá gyűrnie az egykor épp általa szétrobbantott Mszp nevű pártot az összefosás nevű koalíciótokba, ÉS, annyi csak a különbség, hogy immár együtt masíroztok azzal a Jobbikkal, amit 8 éven át köpködve anyáztatok, mocskos aljas fasisztáknak nevezve őket -  ám az utóbbi 2 évben már napi szinten megy köztetek a pettingtől a smároláson át a..khmm, szóval van ott minden –nos ennyit az elveitekről, hiszen abból nektek csak egy van, az, hogy az ellopható pénzért és a hatalomért bármit, bármikor megtennétek a pártjaitok, hiszen csak megélhetési politikusokról van szó......
Mzp pedig jó esély van rá, hogy éppoly rútul végzi majd mint a korábbi kesztyűbábjaitok: 14-ben Bajnai, 18-ban pedig Karácsony elvtárs mint min-elnökjelölt: a kukában!
Márki-Zayt Miniszterelnöknek! 2021. 11. 02. 13:27

de tegyük félre amit én írtam, hiszen ez is csak egy vélemény.
nézzünk egy szakértőt, pl. Nagy Attila Tibort, aki egy közismert balos politológus. nos ő pár napja mondta egy tv vitában, szó szerint idézem: „nem is az a gond – bár az is kínos – hogy MZp okt 23-i naggyűlésén összesen kb. csak 3-4 ezren lehettek, hanem ennál sokkal több: Mzp ugyans majdnem szóról szóra csak elismételni tudta azt  beszédét, amit pár nappal azelőtt az előválasztás megynerésekor mondott -  tehát semmit nem tudtunk meg arról, hogy mi a víziója és mit kezdene az országgal, ha minisztrelenök lenne, és ez így nagyon árulkodó és vékonyra sikerült”további jó csámcsogást messiás-zay péter hazugásain és esti meséin, elvtársak és pionírok!
Márki-Zayt Miniszterelnöknek! 2021. 11. 02. 13:26
Peterbond is,te is (meg a pártjaitok is) tzsákutcában, egy helyben topogtok: azt hiszitek, ha gépiesen ismételgetitek naponta 35x hogy „ilyen meg olyan korrupt a fidesz és le vele”, akkor ez elég lesz program helyett is, meg Mzp hazugságaival együtt.. DE tévedtek, hiszen ezzel a szlogennel már 18-ban sem tudtatok választást nyerni (bő fél éven át hiába volt kint országszerte az óriásplakátokon hogy „ti dolgoztok, ők lopnak”, orbán meg Rogán fotóival), a választókat ez mégsem hatotta meg!
azért, mert a kormányzati teljesítményt már többre értékelik az emberek – és lehet anyázni a fideszt és biztos jogosan is (hibátlan kormányzás amúgy is csak a mesében van), de e téren messze felülmúlja eddig az előző, 2002-10 ig tartó posztkommunista kormányzás eredményességét – ezt nem én állítom, hanem a megnyert 3 egymás utáni országos választás eredménye mutatta ki.
amit Petebond (is) művel itt, az parasztvakítás és prolihergelés turbófokozaton, hiszen nincs más reményetek mint megpróbálni felkelteni az emberek legalantasabb öszötöneit, ami ugye úgy szól, hogy dögöljön meg a szomszéd ha neki több van bármiből mint nekem, meg se kell magyraázni hanem kinyírni és elvenni tőle (ezt 1919-ben a tanácsköztársaság idején már nyíltan művelték is a szellemi elődök, ők lőttek elsőként Dunába embereket statáriálisan Szamuely elvtárs parancsára – a mai keresztapátok, gyurcsány ezt a FB posztjában pár hónapja úgy fogalmazta meg a mának, hogy „Vidnyánszky és fideszesek majd földönfutók lesznek, minden értelemben, mert árokbetemetés nem lesz’). tehát ennyitek van: uszítás és gyűlöletkeltés, egyéb az nincs!
ja és a legaranyosabb az volt, amikor szegény Peterbond végre egy másik beszélgetésben kinyögte, mi lesz a „programotok”, most figyelj!: 1. „ha nyer az összefosás, akkor jó eséllyel nem lenne annyira korrupt mint a fidesz, legalábbis nem rendszerszerűen” – hűűűűha! (ez amőgy fejlődés volt nála, miután évek óta azt nyomatta itt, hogy "dehát ha nyerne, akkor  ugyan miért lopna majd az ellenzék"?)
és 2. elismerte, hogy „erre persze semmilyen garanciát nem tud vállalni” – érted?no erre szokták azt mondani, hogy ez nem program, hanem egy nagy, büdös, SEMMI! illetve csak egy csali, egy gumicsont, egy mese, amit ti vidáman csócsálgattok itt naponta, önvígasztalás képpen!.. te jó ég, hová jutottatok 11 év alatt!...........
Márki-Zayt Miniszterelnöknek! 2021. 10. 31. 21:41

tudod mi a fasiszta tempó?
az amit a keresztapátok, gyurcsány művelt 2006 őszén
ha neked lőtték volna ki akkor a szemed, - nos akkor nem lehet, hanem biztos, hogy nem beszélnél így!
fasizmusról itt olyanok ne beszéljenek, akiknek foglma sincs arról, hogy az milyen, ok? és te nem tudod, mert csak olvastál róla. de ha érintve lennél benne a saját bőrödön keresztül, akkor visszavennéll!
no és keresztapátok kegyeltje, Mzp z öszödi beszédet úgy jellemezte, hogy az "igazságbeszéd " volt
ez neked erkölcs?!
és egyébként pedig ki beszélt itt a fideszről?
ez a topik itt elvileg arról szól, hogy rút gonosz szemét fideszt szeretnétek lecserélni egy bűntelen Mzp-re vagy Karácsonrya, stb.
ja, csak éppen kiderült közben, hogy éppoly rút gazemberekkel szeretnétek leváltani a fieszt, mint amilyennek a fideszt láttatjátok
akkor hol van itt az erkölcsi megújulás?
válaszolok: sehol!
de akkor miről vanm szó: arról, hogy az ellenzék lopni szeretne
és sokezerszer többet, mint amit a fideszék eddig eltéríthettek
a magyrázat és a bizonyítása is egyszerű ennek: azért lopna ezerszer többet az összefosás, mert ők már tizenéve csak ellenzékben vannak, ki vannak éhezve
az ökorműányzatokban már megindult a lopás, de ott csak aprópénzeket lehet markolni, és az kevés
ez az elhessegetett szúnyog-effektus: elhajtod magadró a vérszívókat te kis naív - de nyugi, mert utánuk mindig a még sokkal éhesebbek jönnek, ok?!
szóval nem szép dolog irígykedni a fideszre, ok? és eljátszani a jófiút, csakhogy hatalomra jussank ismét
te meg ennyi idősen is hiszel a mesékben..no ezt már inkább nem mindősítem :-)
Márki-Zayt Miniszterelnöknek! 2021. 10. 30. 22:18

természetesen tudják az autó (VW Transporter) rendszámát amit számos alkalommal fényképeztek le az ország számos pontján, ahová az előválasztási kampány idején utazgatott a saját mozgalma kampányrendezvényeire, sőt: mivel mikrobuszról van szó, a sleppjét is részben azon vitte, akik a bértapsoló és a mikrofonállvány szerepét is betöltötték
tehát egy ab start hazug és csaló ez az ember, akinek nulla erkölcsi alapja van arra, hogy bárkit is számonkérhessen ezek után korrupció témában
Márki-Zayt Miniszterelnöknek! 2021. 10. 30. 22:14

"- el tudom neki hinni, hogy tesz lépéseket a korrupció ellen"
no eről meg csak annyit, hogy a kampányútjaira nem a saját magánautóján, hanem a polgármesteri hivatali autóján utazgat - ezt már kénytelen volt elismerni a saját városában a nem neki szurkoló sajtónak is, azzal próbálta elkenni hogy "az Atv be ment interjúra", ja, csak ott nem a városát érintő témáról nyilatkozott, hanem éppen az országos politikáról, amiben részt vesz és aminek semmi köze a polgármesteri munkájának
tehát vizet prédikál és bort iszik, te pedig még ennyi idősen is hiszel a meséiben..

friss hírek További hírek