Én az 1- 2. csoportba tartozom és folyamatosan le tudtam kereskedni. Az eladások 50-60%-os nyerővel történtek és folyamatos visszavétellel. Szépen alakult is felfelé az árfolyam, melyet szépen kisértem is hol a 2,, hol az 1 csoport tagjaként. Na ebbe rondítottak bele a fillérezők akik 50-60 Ft nyerővel dobálják a papírokat. Most éppen ragadok, de remélem a fillérezők lassan távoznak és maradnak a hosszabb távra befektetők.
Fillérezés több 10 Ft-os (%-os) árfolyammozgásnál? Honnan tudod, hogy az eheti eladások nem 200/300-as vételekből voltak? Ha 500 fölé ment volna ahogy vártad, te nem adtad volna el? Az már nem lett volna fillérezés? Itt 4 féle ember van: 1. befektető, aki hosszú távra gondolkodik 2. speki, akinek sikerült jól lekereskednie az elmúlt heteket 3. wannabe speki, aki nagyot akart fogni, vagy későn vette észre a lehetőséget és nem úgy jött neki össze, ahogy akarta, mert a spekik ügyesebbek/szerencsésebbek voltak nála 4. kívülállók, akiknek nincs részvényük Akik mostanában panaszkodnak, azok mind a 3-as vagy 4-es kategória. Bár az utóbbiból is leginkább csak azok, akik a 2-esbe akarnak tartozni. Cáfoljatok meg és jelentkezzenek az 1./2. csoportba tartozó elégedetlenkedők.
Az azé rdekes hogy még tőzsdei könyvben is említettek ilyen kategóriát. Ahogy én következtettem a szöveg alapján, nem éppen okosnak voltak leírva.. Ezen röhögtem utána, hogy nem csak az én szóhasználatomban léteznek...
Na egy hétig nem vagyok, és már temetjük a BIF-et? :) Szóval akkor speka rali volt a többség szerint? Én nem osztom ezt a nézetet. Egyrészt a speka ralik nem szoktak ilyen sokáig tartani és ilyen türelmesen zajlani. Már írtam korábban, hogy rést sem hagytak (Balentum erősíts, vagy cáfolj meg), ez nem spekára utal. Másrészt az utóbbi napok így visszanézve nekem inkább kicsik eladásainak tűnnek, akik 300 alatt vagy kicsivel felette vették, és megelégedtek ennyi haszonnal (jogosan, grat nekik szép kör volt). Jómagam egy darabot sem adtam el. Lehet, hogy nektek van igazatok, akkor várok majd türelmesen, amíg újra rali lesz a BIF-ben. De évek óta nem volt ilyen érdeklődés körülötte, már ez megérte eddig.
Egy részvényre 196 Ft STK jut (2023.06.30.). Osztalék jó, ha lesz 20 Ft. Tavaly kifizetett 8,8mrd osztalékot (35Ft/részvény). Most volt 540 Mft cash, meg még amit megtermel (max 4 mrd).
BIF tulajdonosok topikja