Ha összerakjuk a mozaikokat, akkor szép jövőkép alakul ki. A hitelből olcsó állami ingatlanokat fog vásárolni a bif, melyet relatíve magas piaci áron fog visszabérelni az állam és a holdudvar. A SZIT miatt nővelik jelenleg a közkézt, ezért nyomták a nagy pakkot, nem kockáztatják, hogy nem lesz meg időben az előírt arány, most lépik meg. A SZIT miatt a nyereség 90 %-t osztalékként kell kifizetni, ez egy aranytojás tojó tyúk lehet a későbbiekben...
de jó megközelítés a cikkben, h osztalékból számol vissza, így 100 Ft osztalék kéne a 2000-es árfolyamhoz, 120 a 2400-hoz, azért meg kell dolgozniuk. Sok ismeretlenes egyenlet ez még :)
Azóta történtek dolgok szerintem, 13,2 milliárd befektetési értékű ingatlanjuk volt, azóta vettek egyet és még van 8 milliárd hitel amit elkölthetnek ingatlanokra, ha 2x annyi ingatlan fog termelni szebb lesz a történet. 2016-os I. féléves adózott nyereség 69 millió, 2017 I. féléves 325 millió, a féléves jelentés még nem volt ismert a cikk idején. Ez remélhetőleg duplázódik az ingatlanok miatt + a bérleti díjak is emelkednek.
Akik csak a hype miatt vettek és annyira nem ismeri a céget, rövid összefoglaló: Nov 10-én vettek az V. kerületben egy irodaházat, ami hamarosan termeli majd a pénzt Nov 22-én 8 milliárd hitelt vettek fel, amit még nem tudjuk, mire költenek, de ismerve a NER működését szerintem hamarosan állami ingatlanokat fognak venni belőle "jóárasítva", én még a választások előtt lépnék a helyükben, az a biztos Szeptember: féléves jelentés: 1 részvényre jutó eredmény 2,7-ről 12,63-ra nőtt (ez persze már be van árazva, szeptemberi hír, de az éves jelentésben is lehet hasonló meglepi) Ettől függetlenül persze megnézhetjük újra az 1500-1600-at is, de fél éves időtávon ennek emelkedni kéne még innen bőven...
Okt 30-as adat van a BÉT-en, szerintem sötétben tapogatózunk, senki se tudja. De remélem én is h közkéz növelés volt. A lényeg, hogy bikapiac van, áprilisban választások (ahol esélyes h marad a kormány, ha biztossá válik rallyzunk), éves jelentés is jó lesz várhatóan (ingatlanok ára nő, bérleti díjak nőnek, kihasználtság max közeli), emiatt én pár hónapon belül mindenképpen felfelé várom. Ha SZIT-hír is lesz akkor határ a csillagos ég :)
Bét 9,62% ír közkéznek,a 19%-ot honnan tudod vagy hol olvastad ? Dec. 31.-ig kell teljesíteni a SZIT feltételeit ergo sanszos h Zsolti jól làtja a dolgokat :)
BIF tulajdonosok topikja