Az nem lehet, hogy több mint 50%-ban bef alapok vették osztalék miatt vagy más miatt. Tegnap este figyeltem mekkora forgalom volt Mol, Richter, Otp-ben
:))) gratulálok, dupláztál a nordban:) én nem voltam ennyire ügyes ma, nem mertem nyitóban venni, így aztán lefelé vettem 68, 51, 45-ön, aztán még felfelé 56-on és a vége jó lett, mindent eladtam, de megküzdöttem érte:)
Köszönöm a tanácsot, ma elég jól sikerült a tegnap reggel 48-on vett Nordomat eladni 80 körül, úgyhogy lehet megpróbálkozo időnként a day-trade-el, akkor pedig előfiezetek egy 20-as könyvre, bár szetem a könyv önmagában nem elég olvasni is tudni kell.
még az 5-ös könyvvel kapcsolatban: én eddig 10-es könyvet használtam, de most 20-ast és BIZTOS, hogy a 20-as könyvnél maradok, még ha nem is lesz ingyenes mondjuk ez a 20-as könyv főleg a nagyon speki papírokban segít, ha nagyon gyorsan kell kereskedni nap közben
sylard, ha ráérősen tudsz kereskedni ---úgy értem, nem kell kivenned a pénzt-- akkor nyugodtan ülhetsz a papírban, semmivel sem rosszabb az elképzelésem róla, mint akkor, amikor először elkezdtem figyelni és venni ---sőt, már kétszer kidugta a fejét 2000 fölé ráadásul amikor először felment 2000 fölé, csak pletyka volt, hogy SZIT-tag lesz most már bizonyossá vált, nem hagyja el a tőzsdét, nem vezetik ki, tehát nagyon is érdemes figyelni a jövőben is
Igen írtál már arról, hogy havonta pénzt kell csinálnod és gratulálok az eredményeidhez, lenyűgözőnek találom amit csinálsz bár én szinte sosem napizok. Pont a hozzászólásid miatt ma előfiezettem egy 5-ös könyvre az Ersténél közzel 5 év aktív tőzsdézés után :). Arra próbáltam utalni, hogy több embertől is olvastam mivel ma nem emelkedett tovább ez egy sz.r részvény és dobom is azonnal. Ez a RV ma semmivel sem rosszabb mint tegnap volt:). Nekem hónapokig nem emelkedett az Apennin 206Ft-ról mégsem akartam dobni, az más más kérdés, hogy nem bírtam végigülni eladás nélkül a négyszereződését 2x is kiugrottam.
Jászainak és Öntőkének köszönöm a leckét..a későbbiekben még biztosan hasznát veszem.A fülescsésze hetes charton "alakult" ki, a jövő hétre ennek fényében kiváncsi leszek....100M részvényt ma is megvettünkTőkemelés lenne 2000-en? vélemény?
egyáltalán nincs világvége hangulat szerintem, csak megakadt az emelkedés, aki ezt ma végrehajtotta, szerintem tudatosan tette de: én mindig úgy képzelem a tőzsdét, mint egy százezres résztvevős sakkjátszmát, azaz sosem tudom, kivel "kerülök szembe" másnap ---főleg, mivel én nem vagyok sakkbábmester, aki rángatja a szálakat, egyet tudok tenni: mindig kiveszem a nyerőt ez nálam alapszabály: mindig kivenni a nyerőt aztán lehet tovább gondolkodni nálam mondjuk kényszer is a nyerő kivétele, mert minimum havi 700 ezret ki kell "termelnem" a tőzsdéről
Én nem nagyon értem 1 nap esés után miért van itt ilyen világvége hangulat. Kormányközeli ingatlanos cég jó portfolióval, több milliárdos befektetési lehetőséggel, útban a SZIT felé, egy nap esik 20%-ot is lassan már temetik. Ez a részvény sztem nem a napizásről szól (bár tudom hogy pl EvaZeller ezen is szépen tudott keresni), hosszú távú befektetés, több hónapra vagy évre. Utálom az ingatlanokat csak a baj van velük sztem, de azt is tudom, hogy a pénzem egy részét érdemes ingatlanban tarani. Jelenleg 3 komoly ingatlanos céget látok a tőzsdén: 1 GSPARK stabil komoly értékes tulajdonnal, egyetlen kockázatot pont az a cégtulaj jelenti aki felépítette. 2: Appennin: sztem jó lesz de most még csak épülget, ami benne van jelenleg az kb 200Ft-os rv értéket jelenthet. Nekem is van Appi rv hiszek benne de most a jelenről beszélek. 3BIF: komoly érték, kormányközeli tulaj, mi kell még. Nyilván lesznek mozgások az árfolyamban, akár esés is lehet mert kb 20% rv-t el kell adni a SZIT-hez. De ha az enyém lenne és el kellenne adnom 20%-ot akkor k..ra ügyelnék arra, hogy minnél magasabb áron tehessem meg, ha kellenne akkor segítséget kérnék az egyik kisebbségi tulajtól (ML). Szóval sztem ez a részvény teljesen OK.
én bíztam egy közel 10%-os emelkedésben mára, de azt nem gondoltam, hogy ma 400 forinttal tud emelkedni , az túl szép lett volna ---főleg, hogy tegnap valami őrületes iceberg jött 2000-re --- az már egy kis figyelmeztető jel volt ...
BIF tulajdonosok topikja