Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Csak gondold át, mit okozna, ha esetleg bemondanának egy ilyet... a gazdaság állítólag erős, munkanélküliség majdnem nullánál, világgazdaságra erős növekedést várnak, éppen elkezdték a normalizálást és akkor beköpnék, hogy akkor most újabb penznyomda kell??? Mégis mire akkor, ha állítólag "fut a szekér"??? És tudom, most majd jön az, hogy ez is mind hazugság, de szerinted ha most tényleg penznyomda jönne, akkor mi történne a piacokon? Megállna az esés? Szerintem inkább lehet, hogy jobban bezuhanna, mert mindenkiben felmerülne a kérdés, hogy akkor most mi a f...sz van?? Fújtak egy jó nagy lufit és szerinted ahelyett, hogy megpróbálnák valahogy kontrollálatlan leereszteni inkább fújnak még bele, míg tényleg fel nem robban? Én sem rózsaszín szemüvegen keresztül nézem ezt, sőt, kritikusan és most óvatosan is, de évek óta világösszeomlást vársz... mégis miért lenne az jó neked??? Vennél akkor másfajta részvényeket is, mint nemesfém bányászok, vagy akkor az újabb lufitól félnél? Ha újra pénzt nyomtatnának, és meggyengülne a dollár - de most nagyon durván, mert a teljes bizalom oda lenne - szerinted mennyit keresnél reál valójában inflációtól mindentől megtisztítva és árfolyamveszteséget is beleszámolva, ha mondjuk megugranának a bányászok? Teszem fel ezt a kérdést úgy, hogy nekem is van bennük pozícióm...
az emberek elsöprő többsége sokkal jobban járna ha hagynák összeomlani ezt a shitshow-t, de én inkább arra tippelnék, hogy nem fogják ez már teljesen nyíltan a jegybankok buboréka minden korábbinál nagyságrendekkel nagyobb egy ilyet nagyon nehéz bedőlni hagyni abszolút nem lepődnék meg azon ha újabb lazítás jönne persze ehhez mindenképpen kell egy minimum 20-30%-os lejtmenet amiből közel 10% már megvan
1. Szakasz: kötvénybe menekül a pénz a részvényekből. Szerintem nem fog sokáig tartani... Utána szerintem egyszerre menekül majd a részvényekből és a kötvényekből.
Szerintem nem jön semmilyen "lazító lózung". Mit értesz egyébként ezen? Megáll a kamatemelés és újra pénznyomda?? Szerintem ezt te sem hiszed el igazán. Lehet, hogy beavatkoznak, ha nagyon beindulna a piac lefelé, de szerintem az annyiból állna, hogy bemondanák, hogy nyugi, esetleg 3 emelés lesz idén és nem több. Egy kis játékterük még akkor is lenne, ha mondjuk egyszer nem 0,25-öt, hanem 0,5-öt emelnenék. Amúgy csak kis pozit vettem fel, annyi mindent eladtam már az utóbbi időben, hogy most bő 50% cashben ülök még így is :) kis tech most, bank etf, ezüst, arany és olaj. :)
Hogy látod megjött, amire vártunk már évek óta? A nagy kérdés számomra, hogy mi legyen az olajos pozíciókkal. Te lezárod őket, vagy bízol abban, hogy az olaj még fél évig fel és utána omlik össze, mint legutóbb? Ha itt a valódi bear piac, akkor a lítium is hamar elveszíti a lendületet.
én bevárnám a vásárlással a FED "lazító" lózungjait:)
Törölt felhasználó2018. 02. 05. 21:41
Spy kontra Russia Még jó hogy amerika környékére sem néztem mostanában: https://tradingeconomics.com/russia/stock-market Pomperj azt mondta, hogy ha 15%-ot esik spy onnantól gondolkodjam az oroszt eladni. Pomperj, szted oda is fertőzni fog az amerikai esés?
lehet, hogy korai, de tech szektorbol mar vettem. Ha masra nem, felpattanora jo lesz. lehet, hogy meg tesztelni fogjuk ezt az aljat, de kockazat nelkul nincs nyereseg...
szerintem sem, megcsinaltak a 10%-ot a csucsrol, oriasi kanoccal forditottak. Atalaban az ilyen "kisepros" napok tenyleg arra jok, hogy elhozzak a stopokat, aztan megforditjak a piacot. Kellett egy ilyen. Ugyanakkor meg olyan magasan vagyunk es olyan gyorsan jutottunk oda, hogy talan megis lehet, hogy valami nagyobb dolog mozdult meg... az aljhoz kepest mindjart 1000 pontot korrigal vissza a DOW! Kemenyen megrangatnak mindent!
Ázsia: mérsékelt optimizmus
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019