Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Na ne viccelj mar ilyen szinvonalra amit te nyomsz nem megsertodni szoktak hanem sajnalni...15 ev kereskedes....( nem on fenyezes, ugyan olyan teny mint hogy mo fovarosa Budapest) es a sort folytathatnam...Az hogy te hogy eled meg illetve hogyan ertelmezel 1 hsz-t az a te dolgod...Mindenesetre naiv dolognak tartom hogy mikozben probalsz masokat rossz szinben beallitani utana nekem probalsz tanacsokat adni...
Sose allitottam hogy jobb, szebb, okosabb lennek mint mas, amit allitottam az pedig teny, vannak akik kevesebb es vannak akik tobb tapasztalattal rendelkeznek...) de ez sem igazan fontos) ami fontos hogy valaki jo indulatuan probal segiteni masoknak vagy esetleg trolkodik.....
Talan itt be is fejezhetjuk a kommunikaciot...te is tudod hogy miert!!!
félreérted... én mindig elolvasom a te elemzéseidet, van amit hasonlóan látok, van amit nem ... egy biztos, nálam ezerszer jobban látod a dolgokat, már csak azért is, mert én nem vagyok közgázos se pénzügyes, csak IT-s... a lemínuszolásaidon csak nevetni tudok, nyilvánvalóan 1-2 fórumtárs egy tucatnyi nicknévvel rendelkezik és ezzel szórakozik, ezt te is tudod és nem hinném, hogy túlzottan érdekelne (és ne is befolyásoljon)... szóval csak így tovább, jó ha ütköznek a különféle meglátások ! Tibinél már felnevettem, lévén, hogy őt nemigen láttam ennyire lemínuszolni, tudja ő is, hogy poén az egész !
+1
Tegnap már a szervízcégek is kezdtek életjelet mutatni. Igaz, a kezdeti 4-5%-os emelkedések 1,7-2%-ig elolvadtak, de több mint a semmi és az olaj egyelőre ma is alakul. Aztán, hogy miért ment a baromi rossz készletadat után, arra csak a dollár gyengülése lehet a magyarázat. Mindegy is, kereshetjük itt a magyarázatot, a lényeg hogy túladott és talán megindul a felé korrekció. Továbbra is úgy gondolom, hogy év végére jók leszünk. Addig meg buli van :)
... persze ne bízd el magad... azért még van hova fejlődnöd, van -35-ös eredmény is, de kemény kommentekkel nem lehetetlen ezen csúcsok elérése sem ...:D
1)A felev vegere nyilvan a bond piac latszik a legfontosabbnak. Ugyanis 2 nap alatt akkorat esett, amihez hasonlo regen volt; legutobb tavaly oktober tajan, amikor (iii of 1) hullam kozepen vadul zuhant. Ennel is fontosabb, hogy 157.5 szintrol az eses a 30 perces charton jol lathatoan 5 subhullamosnak nezheto, szoval impulziv is.
link
Erosen megfontolni ajanlom a kotvenyek adasat. Vagy a batraknak 3x shortot, TMV, megfontolni. Ez az eses a (3) hullam legeleje, es a (2) korrekcio tetejen igen jo shortnak latszik. A futures piac extremitasa (lasd elobb) ugyanezt sejteti.
2)A dollar a varakozas szerint megcsinalta a "meg egy esest" ; most mar tokeletes 5th hullamszerkezetunek nez ki, es 1.138 ( max. 1.15) akar az EURUSD top is lehet sok hetre. Picit meg mehet, de innen mar a fordulatot kell lesni.
link
3)Alighanem mindenki jobban jart volna, ha SPY nem pattant volna fel. Akkor egy lemeno (c) hullam utan meg jelentosen emelkedhetett volna az (5) hullamban. Most igy egy ED formanak latszik. Amikor azt az also vonalat letori, onnantol nehez lesz pozitiv kilatasokat talalni.
link
4)Igencsak erdekes az idobeli egyebe eses. A Bond piac mar fordulatban van. A dollarnak lehet meg 1-2 napja mielott megfordul. Az SPY-nak meg tobb napja lehet, mielott az (v of 5) kesz, es megfordul. De azert valoszinuleg 1-2 heten belul mindegyik piacon meglesz a fordulat. A kerdes mar csak az, mekkora idotavra jelenti ez a fordulatot.
Önfényezés - csak a hozzám intézett szösszeneteidből...
"15 ev es tobb mint 3000 kereskedes (sajat szamlan) es talan nehany tizezer kereskedes kvantitiv analizise"
"Nem vagyok orakulum, de 1-2 hsz-bol az esetek nagy reszeben meg tudom
mondani hogy 1 kereskedovel vagy csak 1 amatorrel van dolgom...;)"
"Barmennyire erolkodsz tudod a csata mar eldolt mielott elkezdtuk volna...
"
"sot azt is leirtam hogy mi fog tortenni az OPEC talalkozo elott majd utan"
Persze lehet, hogy ilyenkor valójában ostorozod magad és én értek félre valamit... :-)))))))
Én nem erőlködöm, te bizonygatod itt felsőbbrendűségedbe vetett hitedet, de már annyira hozzászoktál ehhez, hogy észre sem veszed... :-))))) És hogy miért próbálsz mindenkit a víz alá nyomni? Hát azért kedves vuk, mert ebben éled ki magad... :-))) De semmi gond, szerintem ezt már sokan elmondták neked, az eredmény pedig önmagáért beszél... :-))) Engem nem zavar, küzdjél, ha ettől jobb neked... :-)))
Ja igen:
1. Ez hogy jön ide? :-)))
2. Remélem te érted, hogy miről beszélsz, mert én nem - olyan állításokkal szemben hadakozol, amik el sem hangzottak... :-))
Azon aztán már tényleg csak röhögni lehet, hogy valakit arra próbálok sarkallni, hogy ne másra (a példánál maradva most éppen rád) hallgasson, hanem próbáljon maga választ keresni a maga által feltett kérdésekre, erre te ezen besértődsz s vered a tasztatúrát, mintha ettől függne az életed... :-))) Valami baj van? Beszéljük meg? :-))
Szia, nyilvan azert masoltad be az elso mondatot, mert total m@rhasagnak gondolod ugy ahogy van. Egyet is ertek veled ebben, meg abban is hogy egekben az optimizmus, es hogy inkabb shortot nezel.
Harom kis megjegyzes.
1)Az extreme nagy spekulatori optimizmus nemcsak a VIX-ben ul, nyaralasi csucsban van masban is. A BOND piacon is ugyanez a helyzet eppen : Most 4 eves csucsra ert a 10Y Bond futures longra spekulalok pozicioinak mennyisege is, akik tovabbi bond emelkedest varnak.
link
Szerintem viszont 10Y futures-ben is megvan a (2) hullam vege, vagy meg egy kis ujabb top lehet...de amire az a sok optimista kiszall, addigra alighanem leszakitjak az osszes bond supportot.
Ha ugy lesz? Akkor 127 szintrol kb. 117-ig szakadhat le 10 Y papir, es vigyazat: 10Y papirban van rengeteg biztosito, nyugdijalap, bank penze, es egy 5-10% eses veszettul sok Trill bukas lehet. A masik baj ennel nagyobb a reszvenypiacnak: a bond kamat megindul, (kb. a narancs tegla szerint), es azzal a tul-leveraged hitelpoziciok profitjat azonnal levagja, mert a banki kamat ennek megfelelo lesz. Nem irom ide mennyi, mert tobben szivbajt kapnanak, azt meg nem kivanom.
2)Az USD-t lejjebb tolta Draghi egy ovatosan heja nyilatkozataval a 2016.novemberi szinten ; viszont egyre valoszinubb, hogy megvan...vagy meg egy keves kell hozza... az EUR rally vege. Eleg konnyu 5 hullamosra beszamozni EURUSD chartot. Megjegyzem, priman egybe vag a dollar Dec. ota tarto gyengesege, az SPY dec. ota tarto rallyjaval. Mintha szinkronban fulladna ki mindketto, ahogy illik.
Azt meg vegkepp nehez erteni, mire lesz jo az EU exportoroknek ha EUR erosodik? Megjegyzem, a nemet Bund azonnal 165 szintrol 163 ala esett, es az megerositi az elozo pontban irtakat.
3)Az olaj es a GLD vallat vont a tobbi piac csapkodasra es megy tovabb a maga utjan. Szerintem egy kis menetkozi korrekcioban vannak, de a fo iranyt tartani fogjak honapokig. Vegulis, ezek "value" kategoria, es lattuk az elobb mint csinalnak mostanaban a Value indexek.
"A CFTC (Commodity Futures Trading Commission) adatai alapján 2004 óta nem volt ilyen nagymértékű a short pozíciók száma a VIX-index esésére spekulálva, ez pedig további emelkedést jelezhet előre az S&P 500 részvényindex értékében. Ezen indikátor alapján tehát a befektetők 10 éve nem voltak ilyen optimisták a további részvénypiaci emelkedéssel kapcsolatban. Ezt az is megerősíti, hogy kevesebb mint három héttel ezelőtt a CBOE részvényekre vonatkozó put/call opciós pozíciók aránya idén a legalacsonyabb szintre süllyedt, ami húsz százalékkal az átlagos bikapiaci környezetben megszokott szint alatt van. Ez szintén azt jelzi, hogy a befektetők nagyon optimisták."
Egekben az optimizmus, az SP 3.000-ig meg sem áll, úgyhogy én bővítem a short pozícióimat...
USD/HUF-ról mi a véleményed? 267-272-környékének fognia kellene, fundásan meg 300 felett kéne lennie szerintem, de csak nem akar gyengülni a ft...
1.Hozzaszolasod nem tartalmazott semilyen infomaciot kereskedessel kapcsolatban.2.azonban tartalmazott mindenfele informaciok nelkuli teves kovetkeztetest, NA EZT NEVEZHETNENK HASRA UTES SZERUNEK...Melybol sikerult vegkovetkeztetest levonni....Na bravo!!!!
Elgondolkodtal mar azon hogy 1 virtualis forumon ahol a hozzaszolok 99,9% nem ismeri egymast mi ertelme lenne "fenyezni magam"...Milyen elonyom szarmazik belole...
Semmifele kereskedessel kapcsolatos allaspontot nem tartalmazott...Egyszeruen statisztikai adatokra tamasztott velemenyt formaltam 1 kerdesre...A kerdes ha elkerulte volna figyelmedet ez volt:"Mit gondolsz az olaj is elkezd szakadni a részvény piaccal együtt, ahogyan a múltban is tette?"
Nem tettem semmifele kereskedesi otletet vagy velemenyt hogy most kell shortolni; itt es itt ilyen vagy olyan celarral, stoppal stb.stb.Egyszeruen valaszoltam 1 kerdesre....(aki nem trolkodik es olvas rendszeresen az tudja hogy shortolom az olajat, es azt is tudja mikortol es miert...es azt is tudja hogy milyen celarakat neveztem meg korabban...meg majusban, sot azt is leirtam hogy mi fog tortenni az OPEC talalkozo elott majd utan...)
Barmennyire erolkodsz tudod a csata mar eldolt mielott elkezdtuk volna...
"Nincs megállás, tovább zuhannak a tőzsdék" - ezzel a címmel mutatja be a portfolio a 0.5-1%-os indexcsökkenést. A piacokon ugyan nem lehet tudni, hol a mélypont, a portfólió újságírási színvonala azonban minden bizonnyal elérte ezt a szintet.
Ugyan nem neked írtam, de azért örülök, hogy a hozzászólásom lényegi részével egyetértesz, azaz a hozzászólásod értéke kereskedés szempontjából egy nagy nulla - ha nem így lenne, akkor nem az irományom legérdektelenebb részén keresztül próbálnád fényezni magad, ami, lássuk be, rajtad kívül senkit nem érdekel , az érveidet pedig inkább hagyjuk...:-))))
Mondjuk engem jobban érdekelt volna, hogy a hozzászólásom tényleges címzettje miként tervezi az általad elmondottakat lekereskedni, de gondolom szegény még el van vele... :-))))
A helyes megfogalmazas nem az lett volna hogy hasra utes szeruen...( lehet hogy szamodra az) hanem hogy milyen idotavon!!!Az en " hasra utes szerunek nevezett" szamaim mogott van mar majdnem 15 ev es tobb mint 3000 kereskedes (sajat szamlan) es talan nehany tizezer kereskedes kvantitiv analizise...
Nem vagyok orakulum, de 1-2 hsz-bol az esetek nagy reszeben meg tudom mondani hogy 1 kereskedovel vagy csak 1 amatorrel van dolgom...;)
1)Az elmult 2 honapban az SP500 generalt 5 db Hindenburg Omen jelet. A jel nem "biztos", de jol jelzi a tozsdei eses magasabb valoszinuseget. Mostanaban joval magasabb az eses valoszinusege, mint tisztan random alapon.
Tegnap a NASDAQ eltorolte az egesz juniusi emelkedest, sot, mar a Maj.1-i szintig esett. Az a kerdes, hogy begyorsul-e, vagy mostantol oldalazo konszolidalasba kezd?
A masik erdekes fordulat a Growth(IWF)/Value(IWD) reszvenyek mozgasanak megfordulasa. Mar 6 honapja az van, hogy a piac minden arat megad a novekedest mutate cegekert, es nem ertekeli a "Value" cegeket. Am, mintha ebben is fordulat erlelodne.
link
2)Az Azsia devizak mind gynegulesi trend iranyaba fordultak USD ellen. Ez NAGYON meglepo a tegnapi Draghi-reakcio utan. A gyenge devizak Azsiaban (ex Japan) gyengulo tozsdet szoktak jelenteni.
Korea KOSPI nagy rallyja utan most egy ED format csinal, es a vegen jar.
Taiwan Inddex egy felmeno impulzus (v)-t hullamanak vegen lehet.
India Nifty gyengul egy honapja, es mintha gyorsulna az eses.
Japan Nikkei egy Ending Diagonal forma vegenel latszik jarni.
Shanghai SSEC csapkodva maszik fel, ez egy 2. hullamos korrekcio lehet, annak eppen fibo 62%-a kornyeken van.
Summa: bar kulonbozo fazisokban vannak, mintha mindegyik egy emelkedesi idoszak vegehez kozeledne.
Ázsia: mérsékelt optimizmus
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019