Topiknyitó: Portfolio 2010. 04. 02. 08:49

Ázsia: mérsékelt optimizmus  

Ugrás a cikkhez
Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 03. 31. 22:16
Előzmény: #6019  Törölt felhasználó
konkrétan milyen kockázatokat rejt egy covered call vagy egy fedezetlen put kiírás olyan cégre, amit egyébként is megvennék az adott árfolyamon? hogy lehet hosszútávon 100% a bukás?
Törölt felhasználó 2017. 03. 31. 17:55
Előzmény: #6011  Tazsomaru
Tazsomaru, erdemes volna legalabb alapszinten megismerkedni az opcio arazasi modellel... milyen feltetelekkel es mikor es hogyan mukodik, es mikor nem!!! Ne vedd bantasnak de mar rengetegszer leirtam, hogy az opcio arazasi modellek hibasak, magyarul nem mindig mukodnek.... Nem kivanom ezt se es mast se bizonyitani; ez a velemenyem mase meg mas... Ha elolvastal volna azok kozul a konyvek kozul legalabb 1-et amiket nehany hozzaszolasal ezelott ill. korabban ajanlottam, akkor valoszinuleg mivel ertelmes ember vagy lehet hogy neked is mas volna a velemenyed... es ahogy Tibinek irtad nem tudnanak megvezetni.... "Milyen kockazatokat rejt 1 covered call vagy fedezetlen put kiiras.... hogyan lehet hosszutavon 100%-os a bukas???" Egy egyszeru peldanal maradva, hogyan voltak kepesek 78%-ot veszteni korabban??? (kerdezd meg a ceg vezeteset, ok biztosan tisztaban vannak ill. voltak a pozicioikkal) Valoszinuleg nem lesznek olyan segitokeszek mint en... ;) szerinted milyen kockazata van 1 olyan kereskedesnek ahol (elmeleti feltetelezes): vasarolsz egy olyan US treasury-t aminek 5 eves a futam ideje es eppen 2019.04.01-en jar le... es eladsz 1 olyan treasury-t ami 2 vagy 3 eves futam ideju es eppen 2019.04.01-en jar le??? es mi tortenik akkor ha ezt mondjuk margin szamlan teszed, tokeattetelt, esetleg opciokat hasznalsz erre??? Szoval mi az elmeleti kockazat es mi a gyakorlati??? es mi tortenik ha eppen a piac nem hatekonyan arazza a ket instrumentet, elarulom hogy koltseg hatekonyabbak legyenek atalakitottak a poziciokat... Nem tudom ismeros-e mintha a forumon hallottam volna mar azt hogy nem lezarjak a pozikat ha azok vesztesegesek (bar milyen kockazatot rejt???) ;) hanem inkabb atalakitjak...nem tudom ismersz-e olyan kereskedoket akik igy tesznek opciokkal.... Nem bantasbol es nem is okoskodasbol irtam, segitsegbol es informacio megosztas celbol.... Hogy mit kezdesz az informacioval amit probalok megosztani az a te dolgod.... u.i.: en is szoktam opciozni, valoszinuleg mashogy itelem meg a kockazatot mint te... es jelenleg van TLT long poziciom,de tisztaban vagyok ennek a kereskedesnek a kockazataval...es ez nem nulla, hanem 0,3%-a a tokemnek.... Jo szorakozast ha nincs idod olvasni: link
Tibi0002 2017. 03. 31. 17:08
Előzmény: #6016  McDee
Ami számomra hátrány: Az 1.6 p/b nem lenne gond, ám az árfolyam az utóbbi másfél évben 50%-ot ment, és mindenkori maximuma körül tartózkodik. A ROE csak 2016-ban ugrott meg, előtte 8-12 között ingott. Nagyon könnyen visszatérhet oda. Sajnos a nagy emelkedés az osztalékhozamot is csökkentette. A tevékenységi köre, tetszik, de laikusként azt gondolom, a technológia könnyen változhat olyan irányba, ami az üveg kijelzőket esetleg leváltja. Az előnyeit már leírtad te, továbbra is várom (várjuk) a hasonló ötleteket.
McDee 2017. 03. 31. 17:02
Előzmény: #6016  McDee
Pillanatnyi osztalékhozama 2.3%, ami eléggé karcsúnak tűnik, de 10-12%-os osztalékemelési ütem van, ami fenntartható az alacsony kifizetési mértéknek köszönhetően. Az árfolyam az emelkedő trendcsatorna alsó sávjában tanyázik. link
McDee 2017. 03. 31. 16:50
Nem saját kutatásom, de ez nem csökkenti az érdemeit. :) GLW-t további vizsgálatra alkalmasnak látom (hosszú távra). Erős a mérlege cash>debt, ROE=20, p/b=1.6, p/e=8.5, p/o ratio=0.17, cash p/o kb. 40-50% Ínyenceknek: iv=22, hv=17, iv MA(200)=23
Tibi0002 2017. 03. 31. 14:06
Előzmény: #6014  Tazsomaru
Osztalékpapír ügyileg én is jobban figyelek már a tippekre, aztán néhány szabályom enyhítésével ilyen papírokat is venni szándékozom. :)
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 03. 31. 13:42
Előzmény: #6013  Tibi0002
Nálam is a passzív jövedelm szerzés a cél, ezért is építek osztalékportfóliót. Azt vettem észre, hogy nem igazán lehet ütemezni a részvények vásárlását. Nehéz egy bikapiacon megtalálni az arra érdemes papírokat. Próbáltam úgy szétosztani a tőkémet, hogy 75% befektetés, 25% spekuláció, de mostanra 50-50%-ra módosult a speka rész növekedésével és nem tudok átsúlyozni a befektetési oldalra. Folyamatosan próbálom bővíteni tudásomat, tapasztalatomat az opciózásban és ez segít egyre több lehetőséget találni az ilyen időszakokban is. McDee-től is sok jó célpontot és ötletet olvasok itt, hálás is vagyok ezért neki!
Tibi0002 2017. 03. 31. 13:10
Előzmény: #6012  Tazsomaru
Az említett cégben elsősorban a 2008-as -78%-os roe az elrettentő számomra. Ott a cucc 4/5 része elszállt. Egyébként érdekel az opciózás, de nem annyira, hogy önként és lelkesen elkezdjem tanulni. Most már a befektetési tevékenységem is elkezdtem a passzív működés felé eltolni. A következő 2-3 évben egy ütemterv szerint vásárolok folyamatosan (2 év után 50%, 3 év után még nagyobb részvényarány a cél). Ha esetleg közben beüt egy recesszió is, akkor ezt gyorsabban és nagyobb aránnyal hajtom végre.
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 03. 31. 13:02
Előzmény: #6010  Tibi0002
Tibi, érdemes volna legalább alap szinten az opciókkal megismerkedned. Már egy alapszintű ismerettel is nagy előnyre teszel szert más befektettőkkel szemben és nem tudnának félreinformálni.
Tazsomaru
Tazsomaru 2017. 03. 31. 12:57
Előzmény: #6009  Törölt felhasználó
konkrétan milyen kockázatokat rejt egy covered call vagy egy fedezetlen put kiírás olyan cégre, amit egyébként is megvennék az adott árfolyamon? hogy lehet hosszútávon 100% a bukás?
Tibi0002 2017. 03. 31. 12:44
Előzmény: #6009  Törölt felhasználó
Alapvetően azon az állásponton vagyok, hogy ne vegyem meg. Elérek 5000 másik céget, nem nehéz ebből most 1-et kihagyni. :)
Törölt felhasználó 2017. 03. 31. 12:34
Előzmény: #6007  Tibi0002
Nem az en dolgom,de ha valaki covered call es opciok kiirasaval szeretne rovid-kozep tavon penzt keresni....azert nem kell ilyen cegbe fektetni... (hosszu tavon a bukas szinte 100%-san garantalt); persze ez nem jelenti azt hogy az ember szerencses esetben akar 5-7-szerezheti a penzet mielott beut a krach... (hasonlithatnam tul egyszerusitve a martingale rendszerekhez) mi ertelme ilyen cegbe fektetni??? a toked kockaztatasaval a profit csak 1 reszet kapod... magyarul a teljes kockazat a tied,de a nyereseg csak 1 reszebol reszesulsz... Nyilvan a ceg vezetoinek ill. uzemeltetoinek ez 1 jo uzlet... (a befektetokre ezt nem mondanam el).... miert nem erdeklodik ill. vasarol reszesedest mas penzugyi ceg bennuk??? ;) az opcio arazasi modellek hibasak!!! ez mar 20 evvel ezelott kiderult.... (lasd LTCM tortenete es bukasa); errol egyebkent Jim Rickards reszletesen ir ill. beszamol) a legujabb konyveben is... Jo par konyv irodott a temarol itt olvashato az egyik (ingyenesen): link szoval tovabbra is ovatosagra intek az opciokkal kapcsolatban, mert hasznalhatok mint 1 hasznos befektetesi, kereskedesi eszkoz,de kevesbe jartas emberek szamara sokkal nagyobb veszelyt jelent mint hasznot.... Hogy mikor es hogyan erdemes ezeket hasznalni az 1 kulon temakor, de azert az szerintem megfelelo figyelmeztetes kell hogy legyen, hogy 2 nobel dijas kozgazdasz es 20 evvel ezelott a penzugyi szakma legkiemelkedobb szakemberei nagyon csunyan befurodtek vele...
Davenport 2017. 03. 31. 12:17
Előzmény: #6006  Keffer
Szavadon foglak! :)
Tibi0002 2017. 03. 31. 10:39
Előzmény: #6002  McDee
Itt az éves jelentés:link Az opciós részt csak átfutottam.
Keffer 2017. 03. 31. 10:28
Előzmény: #6005  Davenport
Gondolom, nem vígasztal, de nekem 15,72 és 8,86 a két beker áram tavalyról, mégsem vagyok elkámpicsorodva, majd jövőre eladom 25-ért... :D
Davenport 2017. 03. 31. 09:46
Előzmény: #6004  pomperj
Köszi a választ. Egy kicsit elkámpicsorodtam, mert 7 dollárról van részvényem. Azt hittem, hogy itt az alja, aztán megyünk fel. De úgy látom túl kell éljek egy 5 dolláros szintet is. Rossz nézni, ahogy pillanatnyilag ég el a pénzem. :(
pomperj
pomperj 2017. 03. 31. 09:20
Előzmény: #6003  Davenport
1)Nem all messze az allaspontunk a solar temaban mostanaban ;-) Csak talan turelmesebb es ovatosabb vagyok. Eddig kovetkezetesen varakozast ajanlottam. Megjegyzem, DB-nel is varakozk, hatha meg egy eses osszejon es beesik a varakozasi savomba. De solar temaban 2 honapja irtam, hogy a privat, tetore szerelheto hardware ara 20% csokkenets mutat, es a szerelesi koltseg is a felere esett. Innentol kezdve mar kifizeti magat, es bar nem nyereseg anyagilag, de mar nem is veszteseges a mai USA energia arak mellett. Szoval atbillenesi hataron van fundasan. Magyar energia arak mellett meg nem tart ott. Es TA alapon is ilyes fordulat-kozeli helyzetet lehet sejteni; marc.20-an ezt a chartot tettem fel: link link es meg egy eses a varakozasom. Valoszinuleg az utolso a bear piac vegen. Valahogy igy nezem napos charton: link Megvarnam ezt az utolso esest, a chart azt mondja, hogy (5 of 5 of c) meg hianyzik. Es nem tort ki az eso trendvonal alol sem. De belerajzoltam hogy en hogyan tervezem tradelni. 2)A piac most leginkabb a "nehezipar" szektortol emelkedik: nehez foldmunka, olajszerviz, energia mennek jobban mint az SPY. Ajanlom megnezni link Ebben a mufajban Jacobs Eng, Flour (JEC, FLR), tovabba a Metals Mining Index, XME (Cegek: FCX, RS) es persze az olajszervice (OIH ETF) a kezenfekvo valasztasok....meg persze a targyalt olajosok. A chartok egyebkent elegge hasonloak; es nem lenne meglepetes olyan nagyon, ha elmenne a vazolt (5) csucsig. Abbol az iden telne vajaskenyerre is;-)
Davenport 2017. 03. 31. 08:06
Előzmény: #5977  pomperj
SPWR: Nem azt mondtad pár nappal ezelőtt, hogy már nem bears? A DB Banknál említetted, ha már ilyen sok a rossz hír, akkor venni kell. Ennél ez nem így működik?
McDee 2017. 03. 31. 06:35
Előzmény: #5996  Tibi0002
Ha jól értelmezem, ez nem más mint egy befektetési alap, amely a következőket tartja/tartotta portfóliójában: link Ránézve néhány portfólióelem osztalékhozamára nekem az jön le, hogy valamilyen mutatvánnyal felnagyítják azokat. Nem tudom, csak gondolom, hogy ez tőkeáttétellel jár. Ha ezt az osztalékmértéket viszont fedezetlen opciók kiírásával érik el (megjegyzem ez lehetséges úgy, hogy a kockázat ne haladja meg az értékpapír tartásának kockázatát) - amiinek fedezeti/letéti kötelezettsége kb. a kötési árfolyam 20-25%-a -, akkor ugyanezt elő tudod állítani saját hatáskörben és szabadon választod meg az instrumenteket. A lekötetlenül maradt tőkerész pedig valamilyen viszonylag likvid instrumentbe helyezhető, ami azért mégiscsak hoz valamit. Zárójelben jegyzem meg, én ilyesmit csinálok.
pomperj
pomperj 2017. 03. 31. 06:07
Előzmény: #5997  eurocent
1)Asia devizak, foleg Taiwan dollar, Korea Won es India Rupia szepen erosodtek januar eleje ota, ugy 3-6% mertekben. A Kinai Yuan is, csak kevesebbet. Szoval, a devizaik segitettek a tozsdeket emelkedni. link Ha megnezzuk a tozsdeik chartjak, akkor most ott is vilagos szinkronitas latszik. Es a hullamok szerkezete is azonossagokat mutat: link A kovetkezteteseket konnyu levonni. Szerintem ugyanazt mondjak a deviza chartok is, mint a dollarben kifejezett tozsdei indexek: megvan az ekforma lefele, es az 5 hullam felfele. Fordulat kuszoben vagyunk. 2)Itt nyilvan az olajat figyelik sokan. Nos, WTI rally modban van, kicsit elore szaladt, az utolso napokban parabolikussa valt; szoval, egy par napos korrekcioval ki kellene engedni a gozt. link Persze lehet maskepp is szamozni, de akkor is most korrekciora szamitanek. De a rallynak meg az elejen jarunk.; es a visszahuzodas melypontjan lehet majd gyujteni a legdinamikusabb cegekbol; van itt jopar kivalo idea. A target szerintem 55 folott van. De meg nincs eleg alap megbecsulni, hogy mennyivel. 3)A GLD is visszafele huzodik most. 4)A Bond piacon megvan a fel-korrekcio (a) hullama. Elkezdodott a (b). link

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek