Mérsékelt optimizmus és zömében enyhe pozitív elmozdulások jellemezték az ázsiai börzéken a kereskedés irányát. Jót tett a hangulatnak a tegnapi jó amerikai foglalkoztatottsági adat és az amerikai indexek erősödése is. A főbb indexek közül az 1...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019
Meg egy idea. BP fundasan nagy igeret, az olaj-oriasok kozt szerintem a legjobb. Le van verve a Brexit miatt is, meg az 5 evvel ezelotti Gulf olajkitores miatt is. Ekozben az mar a hata mogott van; es nem csak a 7% osztalek vonzo. Talaltak 3 nagy gazmezot egy even belul a Nilus deltaban; es azt eleg jol el lehet majd adni EU-ban. Az olyan nagy gaz-mezo volumen, hogy Gazprom-nak is konkurrencia. A BP birtokolja a Rosnyeft 20%-at is; (az meg akkora mint Exxon !). Szoval, BP piaci ara most kivalo value lehetoseg. TA alapon is: a 33 USD nagyjabol az arsav alja lehet. Es mostanaban mintha indulna fel. Szerintem 50% upside van benne 1 ev alatt. Nezd meg.
A solart meg mindig beken hagynam. A Trump-vilagban aligha kapnak hatszelet. Viszont mas orszagokban, EUes Canada, tamogatjak, szoval lehetnek lokalis jo vetelek.
Viszont a gaz ara szerintem egy recoveryben van, a keszletek a melegedes ellenere csokkenni latsznak,
link
es talan 4.0-ig is mehet...szoval szerintem lehet az SWN CHK-t longra venni. Talan par napja irtam is errol.
A solar cégekkel nem foglalkoznék a helyedben. Már többször próbáltam meghatározni a közelítő értékét több ilyen cégnek is, de mindig arra jutottam, hogy ez képtelenség.
Jol latod. A kozeposztaly also fele jar a Kohls-ba KSS, es a felso fele, Nordstrom-be JWN. A kozep kozepe meg Macy, Target; szoval a kisebb szegmensekre fokuszalo aruhazak, amiket kineztel, szinten jok.
Szia!
SWN-t korábban említetted a blogodban is illetve itt a fórumon is. Tegnap előtt mintha újra aljat fogott volna, mit gondolsz róla? Továbbra is túl nagy kockázatot látsz benne? Tekintettel arra, hogy 5 dollárról 15-re rallyzott, most pedig újra kicsivel többet mint 8-at kérnek érte, a korrekció nagyjából okénak látszik. Ugyan meglehetőségen lapos ez az emelkedő trendvonal, de szépen ráült az árfolyam.
link
A másik érintett téma, amin már oly régóta rugózok, solar :)
SPWR kb. egy hete visszaért az 5,8-6,1 sávba, a korábbi low szinteket tapossa. Néhány héttel ezelőtt egy piaci körképedben arról írtál, hogy simán eshetnek ezek a cégek még 30-40-50%-ot is akár, hiszen nagyon nincs meg a támogatottság, valamint hogy a kínaiak fossák a paneleket. Fundásan ezek a tényezők egyáltalán nem változtak, sőt Trump fosszilis energia politikája még inkább rányomhatja a bélyegét ezekre a cégekre. A szénbányák, a palaolaj felpörgetése, a környezetvédelmi dolgok felrúgása, szintén ebben az irányba tereli a solarokat. Olvastam a jelentéseket amiket becsatolták, és VL is arra számít, hogya ER-ekben a veszteségek mindegyiknél meg fognak ugrani és talán az utolsó negyedévben kezdődhet a stabilizálódás. Ha mindezt felsorakoztatom, akkor nagyjából válaszoltam saját magamnak is a kérdésre, miszerint békén kellene hagyni ezeket a papírokat, ugye?!
link
SPWR a legjobb fenékhalász cég, olcsóbb, talán dinamikusabb a mozgás is benne. FSRL biztosabb háttérrel rendelkezik, fundásan stabilabb. Melyik a vonzóbb a jövőre nézve?
Köszi!
Üdv,
Food témában flo-t nezegettem korabban, de az alacsony indulo osztalek es a magas payout miatt nem vettem belole. Ezen kivul az eps csokken, es a tovabbi osztalek emeleshez nem ad az en ertekelesem szerint elegendo teret.
1)Szerintem is az Olajosokkal kell jatszani ezt a rallyt. Lehet, hogy ez SPY-ban most meg nem az (5) hullam, hanem csak egy (b of 4) hullam, de nem lenne okos kimaradni belole akkor sem. A VL listakbol nyugodtan ki lehet valasztani barmelyik olajost TA alapon. Felteszem az elozo VL p.25 lapot, lehet valogatni;-) Nekem egyebkent DO -bol is van full poziciom, es ma is vettem olajosokat. link Nyilvan risk-on trade van: a kisebb olajtermelok, furosok mint APA CPE COG CRZO jobban reagalnak most. A gaztremelok is elenkek, CHK es SWN a szokasos valasztasom.
2)A masik szektor, ami jol ment, az a bankok. Nem biztos hogy igy is marad; ott kicsivel tobb rizikot sejtek. De pl. SAN, C kitoresnek latszanak. Kitoresben van a lithium complex is, LAC-t par napja veszik. Eros az uranium is. Lithiumbol tulsulyos vagyok mar, de a CCJ URA es a DNN is befejezte a korrekciot es begyorsulhat.
3)Az arany korrekciojat vartuk, es el is kezdodott.
4)Tibinek mg tema. VL nincs jo velemennyel Food processing szektorokrol, most 61. a 100-as listan. De a jobbak: BRID, CALM DF FLO SENEA. A food retail kicsit jobb, 41. a sorban. A nagyobbak: Sysco, Supervalu, Kroger. Ebbol SVU kitoresben van, a napi price-vol kitores listabol latszik.
Ez a cég mennyire jó? A mérlege nem túl jó, 2016-ban az előző évekhez képest majd minden soron romló adatok vannak. A likvid eszközökben a változás viszont két év óta először volt pozitív. A Noble Corp. nem jobb?
DO ma szép kitörési kísérletet hajthat végre. Egy megerősítéssel / esetleges visszateszt után 17,3 körüli célár rövid időn belül elérhető. 18,2 felett 19,7-ig muszáj tartani. 2 hónap alatt meglehet simán.
(apropó, miért nem látszik az új systembe, hogy mi beszélgetés témája? vagy csak én vagyok vakon?)
Ha a mobilomon jól látom, USD/HUF d1-en MA200 alá ment. Vajon tud is már előre valamit a piac akár a mai kamatdöntéssel kapcs., vagy csak remélnek valamit, és vesznek a pletykákra?
Azert nem adom fel, mert egyelore meg ECB-Dragi se dobta be a turulkozot; es egyebkent is: a US bond piac mai kis erosodese benne volt a palacsintaban, lasd TMF tema; de maris korrigalja is vissza.
Szoval belatom, nem 38% korrekcio volt, es nem allt meg 112-n ahogy vartam; de a struktura meg mindig hibatlan; USD a JPY ellen tovabbra is bull, es a (c of 4) korrekcioja vege fel jar.
Ázsia: mérsékelt optimizmus
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=1&i=131019