Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 04. 07. 15:32

Átszállítás közben két kórház közt meghalt egy beteg  

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 21:58
Előzmény: #274  tokos.
"Mindig rühelltem a komcsikat, mikor ellenzékben semmi mást nem csináltak, mint fröcsögtek, okádtak, sivítoztak. Na, ez ugyanaz."
Amúgy ebben tök igazad van. Szociék nagyon gennyes ellenzék tudnak lenni. Dehát azóta kiművelődött a jobboldal is ellenzékiségből. Volt rá ideje:) Mármint ilyen ellenzékiségből.
Kár, hogy nálunk visszafejlődés van politikai kultúra tekintetében.

Egyébként, pont valamelyik nap jutott eszembe, hogy a Fideszen a baloldal a 17 év alatti pálfordulását szokta számon kérni. Namost én emlékszem, amikor '91-ben (vagy '90-ben?) Orbán lehazugozta Antallt. Fél éve meg Ferit.
Kell ennél nagyobb véleményállandóság?:)
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 21:50
Előzmény: #278  tokos.
A TV-t? Melyik neked a TV?:)
Nem láttam, amiről írtál. Mi volt benne?
tokos. 2007. 04. 11. 21:39
Előzmény: #277  Törölt felhasználó
Persze.

A TV-t nem láttad tegnap este?
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 21:32
Előzmény: #276  tokos.
"A reformellenesség is a reformnak köszönhető..."
Gondolom vicc. Ezért:)
tokos. 2007. 04. 11. 21:26
Előzmény: #275  Törölt felhasználó
"Ez az ember nem a reform véletlen, hanem a reformellenesség szándékos áldozata. "

A reformellenesség is a reformnak köszönhető...
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 21:24
Előzmény: #273  Törölt felhasználó
A következő hsz-ban meg Endlösungnak nevezed az egészet.
Egyébként nagyjából (bár én sose vagyok ilyen túlzó és sarkító) igazad is van, csak az oldalakat/neveket kell kicserélni.

Ez az ember nem a reform véletlen, hanem a reformellenesség szándékos áldozata.
tokos. 2007. 04. 11. 21:24
Előzmény: #272  Törölt felhasználó
Tegnap volt egy vita a TV-ben az egészségügyről. Egy-több biztosító, stb. Az M1-en.

Csak a végét láttam, de amit a Fideszes koma művelt, az valami csúcs volt.

Mindig rühelltem a komcsikat, mikor ellenzékben semmi mást nem csináltak, mint fröcsögtek, okádtak, sivítoztak. Na, ez ugyanaz.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 21:18
Előzmény: #270  Törölt felhasználó
Yesterday, ez volt az első reakciód rá, amit most fenntartottál:
"Amit a szdsz művel az egészségügy terén, azt úgy hívják, hogy tudatos és szándékos genocídium, melynek ez a férfi az első látható áldozata. Vajon hányan lesznek még, akik nem ilyen "látványos" módon halnak meg a "reformok" következtében, hanem lassan, hangtalanul, észrevétlenül, csupán azért, mert nem a legmegfelelőbb ellátást kapják meg a kormány szakszerűtlen kórházátszervezése következtében. Ami ma Magyarországon az egészségügy terén folyik az egy aljas és beláthatatlan társadalmi kísérlet, ahol a kísérleti nyulak mi magunk vagyunk.

A hozzátartozók helyében én egész bizonyosan kártérítési pert indítanék, továbbá büntetőfeljelentést tennék "halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan (szándékos) veszélyeztetés vétsége (bűntette) törvényi tényállás alapján (Btk. 171. §) GyF, ML, HÁ ellen."
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 21:16
Előzmény: #271  tokos.
Az orvost is sajnálom picit. Itt van az indexes cikk is a mentős és az orvos közötti beszélgetéssel:
link
tokos. 2007. 04. 11. 21:08
Előzmény: #253  Törölt felhasználó
Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy:

1. A főnököt le kell ültetni,

2. Felül kell vizsgálni az ellátási rendet, mert azért ez a beteg nem tűnt éppen halálán lévőnek, ha ült és beszélt, vagyis feltételezhetően ígyis-úgyis tovább kellett volna küldeni.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 20:55
Előzmény: #269  Törölt felhasználó
Többen is megszólítottak (ha nem is név szerint, de lényegileg), ezért szükségesnek tartom megjegyezni, hogy minden korábbi állításomat, véleményemet fenntartom - még az új ismeretek birtokában is. Úgy láttam, felvetéseim zömére érdemi válaszokat nem kaptam, anyázósakat vagy mellébeszélőseket annál inkább.

Mivel már mindent elmondtam, amit akartam, minden további csak szószaporítás lenne részemről.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 19:37
Előzmény: #268  Törölt felhasználó
A lényeg, hogy egy téren, területi vagy szolgáltatási alapon de több biztosító verseng, piaci körülmények között. És az egyik belekeveredik egy hasonló ügybe.

Várható-e különbség helyzetkezelésben, és ha igen milyen irányban, és melyik modell javára?
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 19:33
Előzmény: #266  Törölt felhasználó
Szia nyuszi kollega! Jogos a kérdésed. Első válaszom, hogy arról még semmit nem tudni milyen elképzelés szerint jönnének létre biztosítók. Lehet területi alapon, szolgáltatás alapon stb...Nincs miből kiindulnom. De

második válasz, hogy a kérdésem szempontjából ez lényegtelen, mivel a kérdés a biztosítót érintő hasonló esetről szól.
Az mindegy, hogy egy kórház, egy osztály, egy szolgáltatás tartozik a biztosítóhoz, a lényeg, hogy a biztosító ellátásához köthető valamilyen mulasztás.

Lehet ez egy (sürgősségi) osztályon, lehet egy egész kórházra értve ha területi a biztosítás, de lehet mondjuk dializáló eljáráshoz kötődően egyetlen ágyon, vagy betegen, kórháztól és osztálytól függetlenül, a biztosító által nyújtott szolgáltatáshoz és személyzethez kapcsolódóan..
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 19:15
Előzmény: #258  Törölt felhasználó
"Azt bírom egyébként ezekben a topicokban, hogyha van valami hír, ami alapján lehet komcsizni, hazaárulózni, kifosztottakozni és legújabban népírtásozni, akkor mint a legyek a szar körül, megjelenik mindenki és megy a nagyüzemi kispolgári hőbörgés. Aztán szépen lassan jönnek az infók, hogy mégsem egészen "úgy van, ahogy... Ekkor a ravaszabbja már elszivárog, de még vannak kísérletek a topic létjogosultságának fenntartására."

pénznyelő

Tévedsz. Ekkor a következő jön:
Lázár János szerint szerint az ÁNTSZ és az Egészségbiztosítási Felügyelet politikai megbízást teljesít, és nem szakmai véleményt fogalmaz meg a mindszenti beteg haláláról." Index

Vagy más ügyben:
"A Fidesz aggasztónak, egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlannak tartja, hogy a Legfőbb Ügyészség a per hosszas és többszöri halasztgatása után végül nem tette lehetővé, hogy a "gyanús módszerekkel meggazdagodott Gyurcsány Ferencnek a magyar államot megkárosító ingatlanügyei kapcsán a független magyar bíróság ítélkezzen"

Hát szóval ilyenkor jön az, hogy politikai megrendelésre...
Mert a haláleset felhasználása politikai célokra, az természetes, az Altus kampányidőszakbeli vizsgálat lá vonása az természetes, ha az ellenkezője történik az nem természetes, az szemét komcsi machinéria.
Hát így!
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 18:47
Előzmény: #265  Törölt felhasználó
bocs tőzsdenyúl, de én nem a kérdésedre válaszolnék először, mert a B esetedet nem ismerem pontosan hogyan érted. konkrétan arra gondolok, hogy hogy érted azt hogy egy kórházat csak egy biztosító működtet? mert akkor vagy területi alapon jönnek létra a biztosítók, s így nemigen lesz közöttük verseny, vagy ha országosak lesznek, akkor pedig többszörös kórház kapacitások lesznek. vagy nem jól gondolom?
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 18:30
Előzmény: #262  Törölt felhasználó
Eddig többnyire általánosságban ment a véleménynyílvánítás a topikban, most egy konkrét megközelítéssel állnék elő (a mindszenti esetről elég sok konkrétum kiderült már).

A) Tegyük fel egy biztosító van. Tegyük fel valódi biztosító. Hogyan hat egy ehhez hasonló eset a biztosító megítélésére? Hogyan érintené a biztosítót további hasonló esetek előfordulása? Milyen lépések várhatók a további hasonló esetek megelőzésére? A lépések mennyire lennének nyílvánosak?
Milyen felelősségrevonás történhet? Mi lehet a felelősök szakmai sorsa (konkrétan dolgozhat-e tovább az adott intézményben)?
Egy kórházigazgató milyen hatalmat birtokol egy ilyen rendszerben?

B) Több, egymással versengő biztosító van. Az egyik biztosító által működtetett kórházban előfordul egy hasonló eset.
Hogyan hat egy ehhez hasonló eset a biztosító megítélésére? Hogyan érintené a biztosítót további hasonló esetek előfordulása? Milyen lépések várhatók a további hasonló esetek megelőzésére?
A lépések mennyire lennének nyílvánosak?
Milyen felelősségrevonás történhet? Mi lehet az érintettek szakmai sorsa (konkrétan dolgozhat-e tovább az adott intézményben)?
Egy kórházigazgató milyen hatalmat birtokol egy ilyen rendszerben?

Aki ismeri a korábbi hozzászólásaimat, meg tudja válaszolni a költői kérdéseimet, de én mások, akár eltérő véleményére (esetleges indoklására) lennék kíváncsi, pro és kontra. Vagy csak a felvetés végiggondolására, ami talán egy konkrét esettel könnyebben értelmezhető.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 18:27
Előzmény: #263  prfecó
"Már a 300 Ft vizitdíj miatt is 25 %-al csökkent az orvos látogatás."

Ha ez igaz, akkor nem kell tovább magyarázni a vizitdíj értelmét szerintem. Ha minden arányos, akkor 25 %-kal lehetne csökkenteni az ágyszámot is.
prfecó 2007. 04. 11. 18:10
Előzmény: #261  Törölt felhasználó
Be kell zárni az összes állami kórházat és kizárólag magánegészségügyet engedni , mert az ugye sokkal profibb. Az a sok magyar beteg meg majd elkopik , ha nincs pénze))))))))) Már a 300 Ft vizitdíj miatt is 25 %-al csökkent az orvos látogatás. Meg kéne duplázni a díjat és rögtön segítené az államháztartási hiányt.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 18:04
Előzmény: #260  prfecó
Prfecó, ajánlom figyelmedbe nyilasi blogját a tozsdeforumon...

(A saját korábbi hozzászólásomat, szerénységem miatt nem ajánlom, meg úgy láttam alaposan félre lehet érteni, ha valaki nygon akarja)

Szóval nekem annyira nem megdöbbentő ez a vélemény.
Törölt felhasználó 2007. 04. 11. 18:00
Előzmény: #259  Törölt felhasználó
Azért csak nem bírom megállni , ezt az egyet:)))

Ki is beszélt Vhelyen nagy nyílvánosság előtt Mengeléről?
Aki megtiltja a beteg ellátását?
(milyen érdekes is az a szólás, hogy rossz az aki rosszra gondol)

Akik ezt a kollegát védték, és engem is lecímkéztek, nem fognak gondolom átértékelni semmit, ugye?

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek