Amcsi vagy eu kötvényekben ül valaki? Kiváncsi lennék mennyire általános. Elég nyerőnek vélik, de a másikban az allin pmap hívei, még a pemap ötletem se aratott sikert. Pedig a régi elég jónak tűnt tavaly zárás előtt.
Saxo. Én 10-15 ft távra szeretek kötni, pl két hónapra. Ott már elég jó a prémium. 400-nál simán kötnék egy 410-es strike-ot, ha megkapnám, 410-ről nem rossz shortban lenni.
Opciós ügyleteket hol kötögeted - ha nem vagyok indiszkrét? Mennyire likvid a Ft opciós piac? És pl. 400-as eur/huf spot árnál milyen strike árra kötnéd a short callt? 400-ra, azaz ATM-re?
Teljesen félreérted a tőzsdét. Ez nem várakozás, hanem lehetőség. Nekem mindegy, hogy 360 vagy 400, a lényeg, hogy jól megjátszam. Ha 360, akkor veszek eurót vagy nyitok fx longot, ha 400, akkor fx short vagy short call opció.
Nem! Én nem mondtam, hogy lesz 352. Csak azt mondom, érdemes a másik irányt is nézni, nemcsak a felfelét. Ez a várakozás már hosszú hónapok óta nem jön be...
Ok, akkor már csak az a kérdés a mai szint reális e, vagy csak a kamatbűvészkedés eredménye. Látni fogjuk amikor visszacsökkentik, illetve a kamatfizetésekkor hova húzzuk a 15 éves vonal innenső végét. Tavasszal okosabbak leszünk. Akkor szerinted 352, szerintem 400. Meglátjuk, befektetésileg annyira nem izgat az árfolyam, fizu meg majd leköveti.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.