Ilyen ütemű forintgyengítés mellett tessék megemelni a rövid DKJ-t 13-14%-ra, akkor talán elgondolkoznék rajta, hogy rövidre adjak friss lóvét. 9% alatti hozamért nem. Főleg, hogy szűk 3 hónap alatt cirka 6,5%-ot gyengült az ungarische betyártallér.
Ja és alapvetően mindegy állami vagy Neres, mert az állami tulajdont is sajátként kezeli a NER. Lásd: MOl, Szerencsejáték ZRt, MVM, MÁV és bármi egyéb. A kimentés csak annyiból számít, hogy kormányváltás sem okoz problémát számukra.
Kis gömböc. Kérdés mennyi veszteséget fog termelni és mennyire pukkan le 10 év alatt. Lásd: MÁV, egészségügy, oktatás, stb. bármi ami állami vagy NER kézben van.
Szerintem nem sokáig lesz az államé. Nézd meg, mi lett az pl. az Antenna Hungáriával. Ment a duma, hogy fontos, hogy az államé legyen újra, majd szépen átkerült a 4IG-hez. Ezt is át fogják valamelyiknek játszani szerintem. Ami megdöbbentő, hogy nincs az a szint, amire azt mondanák, hogy elég. Még több kell,még több kell. Képtelenek leállni.
Ide egy brutàlis megszorítás kellene most, kezdve az összes NER cégnél. Egy részük teljesen piacképtelen, állami hátszél nélkül éhen halnának. Én nem engednék többet költeni annál, mint ami bejön, ennek alapnak kellene lennie minden pártnál, bárki legyen kormànyon.
"Mivel a 10 éves euró midswap jelenleg 3,17% körül mozog a Refinitíven, ehhez képest a 235 bázispontos felár 5,52%-os kamatot ad ki. " Logikus ugye? Az ingyen eu-s pénzek nem kellenek. Helyette ez kell. Önmagában ez, felér a hűtlenkezeléssel.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.