EMÁP vétel se tűnik már rossznak. EURIBOR 4% lassan, forintgyengülésre lehet számolni innen minimum 5-6%-ot éves szinten. Kettő együtt már jobb, mint az erőszakkal lenyomott DKJ hozam.
Dettó. Én se vagyok még nyugodt, főleg, hogy Varga KISZ titkár a problémák megoldása helyett még mindig adóemelésekben = átnemháríthatónemmegszorításokban gondolkozik.
Jelenleg az ersténél van számlám nekem is és a netbrokeren keresztül látok pár régebbi állampapírt, amiből tudok venni elvileg (még nem kattintottam rá). Nekem a kérdésem az lenne, hogy vételkor automatikusan létrehoz egy számlát az állampapíroknak, amire rászámolja a 350 Ft/hó költséget? Illetve tételezzük fel, hogy 20 000 Ft-onként tudok havonta papírt venni, ezeket a külön vételeket egy számlára írja vagy az elsőhöz? Előre is köszönöm a segítségeteket!
Folytatás:Banki appok ilyen esetben kódot vagy ujjlenyomatot kérnek. Szóval lenne rajta mit finomítani- ebben egyetértünk. "Ha valaki bizalmatlan, akkor ezt a szolgáltatót ne válassza" - ebben is teljesen igazad van :-))
Az eszköz+ujjlenyomat még mindig csak egylépcsős azonísítás, ugyanolyan mint az eszköz+kód, csak az ujjlenyomat modernebb technológia. Első elépésnél vagy eszközváltásnál valóban küldenek egy sms-t, de ezt nem nevezném kétlépcsős azonosításnak (max. másfél), az akkor lenne, ha ez minden egyes belépésnél így lenne. Ennél még nagyobb gond, hogy kiutaláshoz meg adatmódosításhoz (pl. új kiutalási bankszámlaszám regisztrálàs) semmit nem kérnek. Bank
Egész pontosan nem tudsz belépni simán jelszóval, hacsak nem előtte nem volt egy jelszó + sms kódos azonosítás. Gondolom ekkor megtörténik az app eszközhöz rendelése. Szóval a további belépéshez is két dolog kell, az eszköz (ami azonosítottan a tied) és a jelszó (amit te tudsz). Ha jól értem akkor nem lenne meg a kétfaktoros azonosítás, ha bármilyen eszközön be tudnál lépni a felhasználó_ID + jelszó párossal. Kipróbálom majd újra (két kincstár fiókot kezelek), de úgy rémlik, hogy amikor váltok egyikről a másikra, tehát az appban hol az egyik, hol a másik fiókot kezelem, akkor mindig jön sms. Legalábbis most elváltottam egyikről a másikra, és volt sms...
Nekem egy percbe se telt a túlfizetés visszautalása. Egy gombra kellett klikkelni (kiutalás vagy visszautalás), ahol csak azt kellett megadni, hogy milyen számlaszámra menjen. De nekem ezt sem kellett megadni, mert el volt mentve a számlaszám, mivel ugyan oda utaltam vissza ahonnan befizettem. Másnap a számlámon volt a pénz. Egyszerűbben nem tudom elképzelni a visszafizetés az ügyfélkapun.
Ez nem igaz. Simán be lehet lépni a kincstár appba csupán a jelszóval, face id nélkül. Másik 3 bank appja, ahol ügyfél vagyok, mindegyik csak face id-val enged csak be.
Nálam komoly 576 Ft volt, gondoltam, kipucolom onnan, de lehetetlen. Az már ott marad majd az adózói folyószámlán forever. Megjegyzem, hogy eszem ágában sem volt ezzel foglalkozni, ha e-mailben kiküldik, hogy fizess be ide ennyit gépjárműadóéként, de nem, inkább dolgoztattak azzal, hogy keressem én ki az adószámlán.
Fura, mert én pont úgy jutok be a Kincstár appba, mint a többi általam ismert banki rendszerbe: telefonnal + ujjlenyomattal. Ezek szerint ekkor ezek a nagybankok és kisbankok szintén nem használnak kétfaktoros azonosítást? Szerintem ez egyébként épp kétfaktoros azonosítás (eszköz + ujjnyom). A kommentek szerint az ordas nagy égbekiáltó biztonsági hiba az volt, hogy belépve a rendszerbe a user azt csinál amit akar, még akár utalni is tud. Hát ja. Ha valaki bizalmatlan, akkor ezt a szolgáltatót ne válassza. Nekem pl. van több bankkártyám, de a főszámlámhoz nincs. Semmilyen. Félreértés ne legyen, szerintem is lehetne növelni a biztonságot, pl. egy HARMADIK faktorral, vagy egyéb más best practice megoldásokkal, de egyelőre senki nem mondott VALÓS biztonsági hibát. Ez így csak a szokásos politikai hangulatkeltés.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.