Ha a napelemes témánál csak ennyire futja, hogy siránkozás, akkor igazából az a szopatás kőkemény tagadása, struccpolitika, kognitiv disszonancia redukció, esetleg a dolgok túlságos leegyszerűsítése.
Mindent szabad írni, amire ő mondja, hogy szabad. Nagyon izgi, hogy felírja a kamatot, csak épp a kutyát nem érdekli. Tiszta M1 szintű agymosoda. Azt hiszi, hogy a sok szopatás után majd pont az állampapírosok fogjàk megúszni.
Haha, ezt írja a lisztes a másikban: “ Fèlre èrtès van.Nyugodtanbjöhet bárnilyen hîr, ami állampapîrral kapcsolatos. Napelemes sîránkozásra van másik topik. Ez itt az Állampapîr tulajok topikja.” Nem tudom eldönteni, hogy most ez egy vérfideszes, aki játssza a hülyét vagy tényleg ennyire ostoba? Ez a kormány bármit is tesz, bármilyen területen, az kőkeményen érinti az állampapírok jövőjét is.
Nekem az volt a kedvencem az árstopos liszt, lehajolok az 5 forintért után, akinek saját nyaralója van az Adrián és szorongott, rosszul érezte magát ott. Mert minden milyen drága, bezzeg itthon kánaán az árstop miatt.
Azt írja, rohamosan romlik a színvonal és megy a kormány fikázás, azért mert napelem témában meg lett jegyezve, hogy mennyire tervezhető és kiszámítható minden. Ja, de az árstoppos liszt felfelé vitte a színvonalat.
Ennek amúgy mi értelme van, hogy bármit ami nem arról szól hogy mennyi lett az aznapi felírt kamat, meg most kártyával lehet e fizetni a Máknál, törli a lisztes cenzor?
Én azt mondom, hogy örüljön mindenki akinek van miből befektetnie vagy játszania. Sajnos sok családnak már a napi betevőre sem futja. Nagyon nem örülök annak, hogy itt tartunk...A DKJ vel meg nagyjából ott tartunk, hogy ha eddig kellett a "parasztnak" kell ez majd kevesebbért is ha nem tud jobbat.
Sziasztok! Aktív olvasója vagyok a témának és próbálnám a megtakarításomat a - számomra - legkezelhetőbb rizikóval befektetni. Diverzifikálás céljából gondolkodtam US állampapírokban is, de még nem látom át annyira, hogy milyen módon tudnék venni ilyen termékeket és hol lenne érdemes követni a velük kapcsolatos napi információkat. Tudtok esetleg adni néhány tippet, jótanácsot merre induljak el? Előre is nagyon köszönök minden segítő hozzászólást!
Miért érné meg nekik jobban tartani, mint bárki másnak? Hátralévő időre a hozam mindenkinek ugyanannyi... Amúgy meg bárkinek érdemes DKJ-ban ülnie, akinek 2 hónapon belül várhatóan szüksége lesz a pénzre.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.